Muž nechce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
352
9.6.12 10:41

no nevěru bych nedoporučovala…zničí vám to vztah a hlavně stejně nemáš jistotu, že bys hned otěhotněla…chce to trpělivě přesvědčovat… já se taky pořád snažím přemlouvat…dokonce jsem založila téma na názory na otcovství po 40, protože u nás je problém, že mi tvrdí, že je starý… a ty kladný reakce jsem mu přeposlala na mail…aby viděl, že jiní se nebojí a naopak si to užívají… včera mi na to řekl..„Ty se nevzdáváš,viď?“…a já odpověděla, že se nedokážu tohohle vzdát, že jsem to zkoušela kvůli němu, ale nejde to, že to co cítím uvnitř je prostě silnější, že to není jako vzdát se drahý kabelky, nebo dovolený… bojuj a nevzdávej to.. :cert: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
9.6.12 15:32

Holky, opravdu Vam vsem drzim palce. Je to pruda, ale ten uzlicek v naruci vybojovany, za tu prudu stoji, tak at se nam vsem zadari a udrzi! Pa . Mejte se. Jedu na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym6
11.6.12 09:35

Bezusko,

moc me zaulaj tvuj blog nebo tema ktery jsi zalozila po muze ohledne otcovstvi po 40ce.. Chtela bych to take zkusit, takhle bojovat, manzelovi pomoci uvidet i jine stanovisko.. Prosim, mohla bych taek se na to podivat rresp. dat manzelovi precist nazory muzu? Snazim se to vsude hledat na unternetu ale muzi moc neprispivaji na fora, a vidim tam same zeny se stejnym problemem jako ja :( chteji deti a muzi naopak ne.
Myslela jsme si, ze pro vetsinu paru druhe dite je naprosta samozrejmost, ze muzi chteji mit deti.. a ted z toho co ctu na internetu mam dojem, ze chlapi se nechteji moc vazat rodinou, po diteti tolik netouzi jako zena.
Chtela jsem se jeste zeptat, jak to jinak resis s manzelem? resis prvni dite nebo druhe?
pokud bude potreba, necham nas sebe e-mail, abychom mohli sdilet.
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
60
11.6.12 09:46

Bezusko,
tak jsem se zaregistrovala a ted namisto anonymu6 jsem pod nickem katty6.
Pokud budes chtit rreagovat jen pro me osobne, pis do schranky.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
11.6.12 14:32

Vřele doporučuji násilně netlačit. Může to vztah poškodit natolik že pak nastane nevyhnutelný konec a bohužel taky s citovým deficitem otce k „nechtěnému dítěti“. Pokud je matka natolik sobecká, že chce dvě děti i přes partnerův odpor, musí počítat s následky. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
11.6.12 15:50

@katty6 no ta diskuse se jmenuje: „jak prožívají muži po 40 otcovství“… je normálně tady na eMiminu…Jinak u nás se jedná o to, že my oba máme děti z předchozích manželství, já dvě a přítel jedno, už jsou všechny dospělé (18,20 a 21 let)… já chtěla ještě jedno naše společné a hlavně jsem si vždycky přála hodně dětí … fakt se nechci vzdát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.6.12 10:13

Nesouhlasim, nejde prece o neci sobeckost.. Kazdy ma pravo na sve emoce a nazor. JDe prece o to aby partneri si byli schopni kompromisu, mluvit o vecech, je to prece zaklad fungujiciho vztahu, respekt k druhemu a zajem a podpora druheho. Ale kdyz jeden nechce vnimat problem, podsouva to druhemu, ignoruje partnera, jeho city a potreby.. co to je? je to pave sobectvi a zabednenost, strach vylezt z ulity, pohodlnost. Pak zbyva jen par moznosti, bud to tolerovat a podporovat to, v tomto pripade zena se vzda sve touhy a bude tise trpet vedle partnera, nakonec vztah stejne nebude fungovat a rozejdou se.. Nebo se budou oba o tom bavit dospeji k nejakemu kompromisu, nebo pak budou vazit a respektovat rozhodnuti jednoho odejit z nefunkcniho vztahu aby mohl naplnit sve potreby jinde kdyz tady v tomto vztahu to nejde. Jsem pro upimnost ve vztahu, nema se nic nalhavat, kazdy si zaslouzi byt stastny a ma pravo si za tim jit.
Dalsi vec je ta, ze u zen touha po detech je podminena biologicky, geneticky..U muzu to proste neexistuje, mohou mit deti kdykolik budou chtiti, zena je omezena. Dale vetsinou chlapi nechteji deti ze sveho sobeckeho nezraleho postoje k zivotu, chteji zit pro sebe, nehcteji se starat, kdyz to zena je zalozena se starat, davat.. Spousta zen to vnimam jako poslani, takze tema materstvi je velmi dulezite pro zenu a chlap by tuto odlisnost mel tolerovat, pokud na partnerovi mu zalezi a chce s nim dale zit a fungovat spokojene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
12.6.12 10:23

chlapi

No já tu už několikrát docela podrobně psal o tom, jak to chlapi mají s dětmi. Část je chce sama, část jen kvůli partnerce a další část vůbec a na ty ženy uplatňují podvody, nebo vydírání.

• Citovat
  • Upravit
60
12.6.12 10:40
@lihow píše:
No já tu už několikrát docela podrobně psal o tom, jak to chlapi mají s dětmi. Část je chce sama, část jen kvůli partnerce a další část vůbec a na ty ženy uplatňují podvody, nebo vydírání.

Muzete prosim poslat odkaz na tema kde jste to popisoval podrobneji? nebo tady to jeste rozvest, to co jste napsal je velice strucne..A jak to mate vy sam za sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.8.12 19:05

Holky, obnovuji tuto diskuzi protoze jsem zvedava jak se vam dari. Paninko, jak probiha tehotenstvi a co manzel? uz to urcite vi, ze?
Ja po trech mesicich intenzivniho reseni uz nevim kudy dal..Jsme s manzelem nekolik let v cizine, kde jsem na materske se synem a on je zamestnany, ma kontrakt do konce rroku, ale rozhodla jsem se, ze necham ho tu samotneho pul roku a odjedu sama se synem do Prahy, kde zacnu pracovat.. Jinak bych se tu uz zblaznila, jen sama doma s ditetem a porad jen myslet na mimco.. Uz s manzelem jsme se bavili hodnekrat a po kazde rika, ze nazor nezmeni..Byli jsme s nim i v poradne..stale ale se nic nemeni, jen me to presvedcilo se zarizovat podle sebe a nesedet a necekat az si manzel rozhoupe..Pripravuji se i na nejhorsi, ze proste spolu nebudeme, protoze opravdu mu nerozumim. Rika, ze dite nechce kvuli tomu ze by se v tomto zlem svete mohlo trapit a to on nechce.. Takze to ze by mel z druheho ditete stejne poteseni a radost jako z prvniho pro nej nic neznamena, rika ze nemuze prece byt sobec a myslet jen na sve potreby si uzivat ditete.. No, podle me je to neco co fakt uz nemuzu skousnout. Ani sex uz nefunguje, po kazde prozivam zklamani, kdyz manzel prerusi souloz a bezi rychle na zachod to vsechno splachnout..ja nestihnu se ani uspokojit a jen brecim na konci takove souloze..NEstoji to za to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.8.12 16:13

Ahoj Katy,
je mi smutno s tebou. Vím, že takový vztah už stojí za prd. Tohle mu nikdy neodpustíš, když nezabrala ani poradna, už nezabere nic, jedině snad rozchod, s tím, že jestli on začne najednou chtít, tak už možná budeš na druhém břehu, třeba i s někým jiným, ale v každém případě, už to bude z tvé strany vyhaslý. Ten můj to sice ví, že jsme těhu, ale zpočátku se na nic neptal, choval se jako by nic nebylo, také měl takové staromládenecké sklony, nic nesděloval, nedělil se o nic, furt říkal, že nemá peníze…dělal si co chtěl, mně došla trpělivost. Zjistila jsem, že jsem ty poslední dva roky v sobě držela sílu a energii abych z něj to druhé dítě přece jen vymámila. teď se zdá, že je naděje 15tt (předtím 2× potrat v 5tt a v 7tt), mám takové stavy, kdy cítím, že si ho nevážím, je mi nepotřebný a vlastně s ním moc nepočítám. Úplně mi spadnul řemen. Jsou dny kdy to je lepší, a pak zas krize, v zásadě tomu dávám max. 5let. Jeho přístup se moc nezměnil. tváří se pořád jakoby nic, jen po jedné velké hádce se jakoby chvíli zajímal, ale dlouho mu to nevydrželo. Je to fakt na hovno. Lepší je když to ten chlap chce. Jestli máš čas (mně je 38 za měsíc), tak si najdi někoho ochotnějšího. Je to ponižující, když chlap utíká vyhodit sperma do záchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.8.12 16:58

Paninko, tak nejake podobne pocity mam kdyz ctu co pises.. Mozna to s tim mym nema smysl.. :,( Rekla jsem mu ze uz se snad budu zarizovat podle sebe a ze nechavam ho v cizine samotneho. Uz me nebavi byt ta hodna, prizpusobiva manzelka ktera vse obetuje a nic nechce.. jen par drobku ze stolu, a to aby si obcas udelal cas na me, abycho mnekam zasli nebo zajeli.. Ted mi manzel rikal, ze se covam sobecky, ze nemyslim na maleho, ze chci rozbit rodinu kvuli blbosti a ze me nejde o nej ale jen o to dite.. Ze je vlastne spokojeny tak s ti mjednim a ze vlastne ja sjem ta ktera ma problem a ktera vse hroti..
Je to asi tak, mam ted velky problem s tim, ze uz dal takhle zit nechci, zadonitt a ponizovat se, prosit, premlouvam, on me jen tresta, odmita..
Zacnu se zarizovat poidle sebe, neumim si teda ale predstavit ze zacnu ted nejakeho chlapa shanet.. mam stale rada manzela a nechci jen darce spermatu, chci normalni rodinu, aby chlap sdilel se mnou nejake zasadni hodnoty, a to je pro me rodina, deti, velka rodina.. A vim, ze nez se zamiluji tak to muze trvat nejaky cas..Sice teoreticky mam nejaky cas (je mi 31,5 ) ale prakticky to muze byt vselijak. MAm take kamosku co uz v 29letec nemuze mit deti, uz podstoupila nekolik umelych oplodneni a stale se nedari.. Mozna je to jen iracionalni strahch, uvidim. Nejhorsi je to, ze maly je hodne vazany na tatu, porad o nem mluvi a ceka az prijde z prace.. Dnes dokonce rekl, ze nehcce aby tata chodil do prace, ale ze at chodim do prace ja a tata je doma s nim :,(
Jsou to veci, ktere me nuti se zamyslet, ted uz nerozhoduji jen za sebe..ale i tak si uz nenecham ublizovat. Vnimam to presne jak pises, je to hodne ponizujici kdyz chlap utika se spermatem na zachod a pred tim se desetkrat otoci, jestli neztratil kapku a kdyz, tak po sobe utre.. NEmysli pritom na to jak mi v tom je, na moje uspokojeni.. Takovy sex uz take nechci. Takze uz nebudu prosit, nebudu o tom s nim mluvit…je to utrpeni a ponizeni.
To jake to mas ty me je lito.. Ale vzhledem k tomu ze to mimco opravdu chces a chlap je to druhe co resis, tak to je porad dobre, ze tu moznost mas.. mit to dite. Drzim ti palce, at se mrnousek v tobe udrzi, at jste oba zdravi..a snad at se tvuj chlap umoudri. Oni ti chlapi potrebuji odstup, jsou neradi tlaceni..
JEste jednou drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
7.8.12 06:37

Katty ničeho se neboj. Odloučení a odpoutání chce čas, je to přirozený proces. Teď máš obrovskou šanci to změnit, protože je daleko. Odstup a prostor ti pomůže si věci ujasnit. Možná si zajdi sama do nějaké poradny nebo k terapeutovi, který ti pomůže si ujasnit své priority a potřeby. Nenech se vmanévrovat do pocitu viny ani neber vážně slova o sobeckosti. Dá se to totiž snadno otočit proti němu. On je ten sobec, který myslí jen na své pohodlí, ale s tím se nikam nedostanem. já jsem toto označení ze svého života úplně vypustila. protože podle kritérií ostatních je sobec každý, kdo si jde aspoň trochu za svým a nepodřizuje se bezvýhradně potřebám druhých. Naopak ten kdo pomíjí sebe a dělá to co po něm chtějí ostatní, tak je sice pro všechny ten hodný, ale ve výsledku mu zbudou oči pro pláč, protože všichni ti kolem z něho vezmou co potřebují a nedbají na jeho potřeby, protože je neprosazuje a tak furt dokola. Vždyť tobě se klidně může stát, že on si v cizině najde někoho jiného a třeba budeš koukat, že s ním, bude mít ještě velkou rodinu… :(
To bych ti ale nepřála. Tvůj život a tvé děti je něco co můžeš mít a těšit se z toho bez ohledu na vztah s tímto člověkem, nenech si to vzít. Nemusíš ani nikde někoho uhánět, stačí když dojde k rozluce, prostoru a sama uvidíš, že některé věci jdou snáz než bys čekala. jen je důležité se nebát ten krok udělat. Vím, že mužská lobby je mocná a mají nás v hrsti. A citová vazba ze strany syna, ta se dá pochopit, ale není to neměnná záležitost. Kolik je malému? Já bych to nebrala jako neměnný závazek. Děti dokážou změny přijímat také snáz než čekáme, ale vždy se rozhodujeme sami za sebe.Je to tvůj život. My jsme ty, které žijí s konkrétním člověkem, když vztah nebude fungovat, stejně nám pak syn v pubertě vyčte, že jsme neměly sílu odejít, když to stálo za prd a a i on si toho přece všiml a trpěl tím víc než kdyby máma už dávno byla spokojená s někým jiným. Agrument, že to bylo kvůli němu aby byl šťastný, pro něj bude mlácení prázdné slámy.
Nejsi náhodou z Prahy? Kdybys chtěla, mohly bysme to probrat u kafíčka :) Kdyžtak napiš soukromou zprávu. V každém případě ale moc a moc držím palce. Popadni příležitost za pačesy a na nic nečekej. Mám kolem sebe dost žen, kterým ten vlak ujel a jsou z nich zapšklé megery, které škodí mladým plodným ženám. Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ola1234
7.8.12 11:28

Prosim vas, mam jin problem. Pritel me nuti do druheho ditete a ja uz to fakt nechci. Prvni dite jsme meli neplanovane, deti rada nemam a jedno mi bohate staci. Ted po roce se vracim do prace a ten horor sestinedeli a vubec prvnich 3 mesicu vubec nechci nikdy zazit. Jak ho presvedcit, ze druhe dite ne?

• Citovat
  • Upravit
60
7.8.12 13:26

Paninko, napsala jsi to krasne, jako by to slo i z meho srdce..Stejne to citim, jen pochopitelne mam obavy. Prozatim nejsem jeste v PRaze, budu az od zari. A az tam budu, tak te rada poznam osobne :)
Synovi ted bylo pred 2mesici 3 roky. Uz je to velky kluk, hodne veci intuitivne citi a vnima. Ma toho tatu hrozne rad a je na nej fixovany i diky tomu ze je mu tata vzacny.. Nechci aby se to nejak prohlubovalo a snad nejak synovi uskodilo.. Zase ono to neni tak zle, protoze manzel bude v Praze za nami uz od noveho roku.
S tim prikladem ohledne manzela, ze by treba nasel jinou a mel s ni hodne deti jsi me vydelisa :? zrovna jsem dnes rikala rodicum o svem rozhodnuti se vratit z ciziny drive bez manzela, tak rikali, ze riskuji, ze si najde jinou zenskou.. ze jeden takovy pripad v nasi rodine uz byl.. I presto ani toto me nepresvedci tu zustat a mozna nesmyslne cekat az si to manzel rozmysli..Stejne se trapim vedle nej, kazdou chvili mi to neda nemyslet na mimco. V praze se alespon rozptylim praci, tady v cizine bych jen sedela doma a uzirala bych se sebelitosti a vztekem k manzelovi.. JE to tezke, porad doufam, ze ta odluka snad nam s manzelem prospeje a nejake veci si ujasnime a treba to mimco chtit bude. Mozna jsou to zase neplodna ocekavani..No, tak alespon i manzel bude mit vice prostoru, ktery se timto mu nabidne, ze uz nebudu kazdy den do nej hucet a brecet.
Take se musim podelit, ze ted jakmile jsem se pevne rozhodla uz nesedet u nohy manzela, tak citim malou zmenu v jeho chovani. Porad se mi jakoby dvori, rika ze jsem jeho milacek a projevuje vice pozornosti. Mozna to je naznak nejake pozitivni zmeny ve vztahu. :think: snad..Asi oba potrebujeme ten prostor.
Paninko, chci se zeptat, mas uz jedno dite? nebo se u tebe jedna ted o prvni? NEjak jsem to prehlidla kdyz jsem cetla tve prispevky. Take bych se Te chtela zeptat, jestli uz mas zkusenost s odchodem od manzela, kde bylo i dite? Chtela bych asi slyset nejake sktecne pribehy kde zensky to dokazaly a pak nelitovaly.
Chapu, ze toto je blbost, ale uklidnilo by me to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria