Důvody proč děti by měli žít s matkou

234
1.12.10 18:37

Důvody proč děti by měli žít s matkou

Ahoj,
holky prosím Vás, máte zkušenosti se střídavou péčí, týden a týden ? Dětem mým je 2 a 3,5 roku a můj přítel, chce střídavou péči, ale já z toho nemám dobrý pocit. Můžete mi prosím zde napsat,jak to vidíte vy ? V pondělí jdeme na sociálku pozvali nás tam a já bych chtěla předložit argumenty, proč bych chtěla aby děti žili se mnou (s matkou), která prostě funguje jak má… nevím proč by měli být s nějakou chůvou… to je návrh otce, který chce mít týden děti u sebe ale v podstatě s ním nebudou, ale s nějakou cizí ženskou…Díky za vaše reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
1.12.10 18:41

Stridava pece se nedoporucuje do tri let.Ja bych zrovna argumentovala tou chuvou.I kdyz asi je to blbost.Protoze by zajistil hlidani v dobe nepritomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
1.12.10 18:51

a proč nechceš střídavou péči ? Je to špatný otec ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.12.10 18:58

pavli: a ty by jsi ji chtela??za cenu toho ze se bude starat chuva??A ne otec???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
1.12.10 19:15

I kdyby byl chlap sebelepší otec,tak bych střídavou péči nechtěla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.12.10 19:24

presne jak pises, proc by mely byt s chuvou, stridava pece nema smysl, kdyz se o ne stejne nebude starat. At si radeji udela cas o vikendu. Ja bych byla taky proti. Zijete ve stejnem meste? Myslim kvuli skolce - skole. Urcete je lepsi navstevovat jednu skolku, coz stridava pece taky neumoznuje, kdyz otec zije jinde. A hlavnim argumentem je podle me vek. Pro dite je urcite lepsi kdyz zije u matky a k otci jezdi na vikendy,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
1.12.10 19:25
kattkka píše:
pavli: a ty by jsi ji chtela??za cenu toho ze se bude starat chuva??A ne otec???

no chtěla nechtěla otec je (po rozchodu ohledně půjčování dětí bohužel ,když platí alimenty bohudík taky rodič).
No a otec bude mít chůvu no a ty přeci taky budeš dávat děti do školky až začneš chodit do práce .
Jako jistě je to blbý ,ale nemyslíš ,že si to tatínek moc maluje a nakonec vyměkne .Ono se s dětma ve střídavé péči totiž opravdu o poznání hůř pracuje a taky hledá partnerka pro chlapa. naopak pro tebe by se otevřela možnost si něco přivydělat v týdnu co je bude mít on .Otázka je jestli ti to opravdu nedělá naschvál ,nebo proto ,že nechce platit alimenty .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.12.10 19:29

On uz ma nejakou domluvenou? nechapu, jak by to delal. Rano brzy do prace. Kdo odvede deti do skolky? Kdo je vyzvedne? Ty jses doma na materske, o deti bude lepe postarano u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
1.12.10 19:33

no jinak argumentuj tou chůvou ,praacovní vytížeností přítele (jakmile přestane být pracovně plně vytížen ,pravděpodobně si nebude moct chůvu dovolit ,že )noa pak 2 roky to je dítě malé a přece nebudeš sourozence dělit a mít střídavou péči jen u staršího.Nejlepší by bylo kdyby manžel v práci hodně jezdil atd .a měl to v popisu práce to by mu děti nedali,leda by si našel jinou práci .
Chodí s nimy někdy k doktorovi ,nebo tak … .Jezdí s váma na dovolenou nebo je v práci a vy jezdíte samy ,Byl s nima někdy sám bez tebe přes noc a déle?? To vše můžeš použít jako argumenty .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
1.12.10 19:35

Na nízký věk bych nespoléhala. Kamarádka měla syna ve střídavé péči s ex od synových 2 let, je teda pravda, že klukovi je 7 a funguje to stále.

Argumentaci mateřskou dovolenou, která brzy skončí a cizí ženskou v roli chůvy bych se vyhla (naproti chůvě je jednou školka).

Snad se nějak rozumně domluvíte. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.12.10 19:44

ja tedy vidim ve skolce a v chuve dost velky rozdil. Do skolky deti proste chodi, to neni o cem diskutovat, potrebuji detsky kolektiv. Ale pokud je na jedne strane pece matky a na druhe pece chuvy. Tak je jasny co je pro deti lepsi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.12.10 19:51

Nevim pro tak male deti, co vim, tak se SP doporucuje od 4-5 let, aby se zajel rezim pred nastupem do skoly.

Navic SP soud neschvali, pokud se rodice nejsou schopni spolu vzajemne domluvit - coz ty pokud nebudes souhlasit - tak schopni zrejme nebudete.

Porovnavat skolku s chuvou mi prijde postavene na hlavu. Navic nevidim prinos toho tatinka tam - to je snad lepsi aby videl deti napr. obden po praci, nez rano odesel, vecer prisel a deti by byly cely den s chuvou…

• Citovat
  • Upravit
7584
1.12.10 19:57

Třeba můj manžel je úžasnej otec. Moc času nemá, ale s klukama si krásně hraje. Líp než já. :oops:
Samozřejmě, máme se rádi. Nemám potřebu mu nedávat děti. Nejsem v žádné napjaté situaci.
Ale teď v klidu si myslím, že kdyby někdy, tak moje děti by byly právě adepti do střídavé péče. Oba a pořád se ptaj, kdy přijde tatínek z práce. No to bych jim nemohla udělat.
Ale jasný, že někde ten tatínek nefunguje a nebo pokud se rodiče neuí rozumně dohodnout, že střídavá péče není to pravé ořechové.
Ani ta chůva by mi nevadila. A děti by přece mohli časem chodit do školky i od tatínka.

Přeju hodně štěstí a ať se dohodnete tak, aby to vyhovovalo všem čtyřem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
1.12.10 19:59

Podle mě jsou děti malé vidím to na synovi 3 roky.školka a chůva je podle mě rozdíl…proč by vlastně chtěl mít děti ve střídavé péči když by byl stejně v práci?Já bych do toho nešla klidně třeba víkendy a po domluvě třeba i v týdnu ale střídavou péči bych nechtěla ae já jsem hrozný závislák na svých dětičkách :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.12.10 20:36

Neni tomu tak davno co jsem se ostre pohadala s kamardkou na toto tema (ona je bezdetna)a kdyz zacla s argumenty ze kdyz ten chlap je dobry stara se a tak ze ona by ke stridave peci svolila.To bylo neco na me.A jeste stylem ze ten chlap zajisti tu chuvu tak o nic nejde.Kdyt ty preci taky musis zaridit vyzvedavani ze skolky apod jo musim zaridit ale dite si vyzvedavam sama.A pak je to dite semnou.A ne s nejakou cizi zenskou.
Dopadlo to ostrou hadkou na kterou jsem ji rekla ze si popovidam sni az bude mit deti a bude vedet co to je vstavat od narozeni k mimcu a byt snim nepretrzite.Ze vi o tom prd momentalne. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí