Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte holky!!
Prosím vás, je tu nejaká ochotná dobrá duša zo zahraničia, ktorá by bola ochotná na seba objednať jedno tričko z e-shopu a poslať mi to domov? Ide o to, sestrin priatel mal narodeniny a ona mu nedokáže objednať triko, ktoré veľmi chcel, pretože sa do krajín SK, CZ a dokonca Maďarsko, Rakúsko a ešte nejaké iné, objednávať nedá
![]()
Potrebovala by som nasledovné: dotyčná/ý by objednal tričko na seba, dal by mi vedieť, že už ho má, ja by som poslala peniaze na jeho/jej účet (doklad o zaplatení jemu/jej), a on/a by mi poslal/a tričko rovno domov. Všetky nutné info (odkaz na e-shop a triko, e-maily, čísla účtov) pošlem do súkromnej správy.
Prosím ak bývate niekde inde ako SR/CZ/… Ozvite sa ![]()
Spíš by bylo vhodné napsat kam jinam to posílají a aby tě poštovné pak nevyšlo víc než triko ![]()
Proc by ten „objednatel“ to triko mel platit sam? Obchodu je jedno, odkud penize prijdou, ne?
Co to je za spesl obchod, ze ani Rakousko neni OK?
@pikola Jj, dá sa to poslať skoro všade, len tam kde máme rodinu a vačšinu známych tak tam nie! Ako naschvál
Nevadí, už sa to aj tak vyriešilo, napísala mi jedna kamarátka čo býva v UK že to objedná. ![]()
@Ivan PPZ píše:
Proc by ten „objednatel“ to triko mel platit sam? Obchodu je jedno, odkud penize prijdou, ne?
Co to je za spesl obchod, ze ani Rakousko neni OK?
No, pretože z jednoduchej príčiny: objednávateľ by si ho objednal na seba, prišlo by mu domov, zaplatil by. Poslal by mi doklad alebo niečo ja neviem, aby som vedela že ho má. A potom by sa to doriešilo, aby neostala ani jedna strana bez peňazí/trička.
Predsa neobjednám a nezaplatím tričko, ktoré príde niekomu cudziemu koho nepoznám domov nie? To by sa už doriešilo potom, keď by sa niekto ochotný našiel, buď by to poslal na dobierku alebo ja neviem ako sa to robí, aby vedel že ho nechcem oklamať a pošle tričko a nechám ho bez peňazí. Každopádne, ako som písala vyššie, ozvala sa mi kamoška z UK takže už som to objednala a zaplatila.
![]()
Len btw, keď už si taký zvedavý, tu je odkaz. Skúšala som povodne objednávať a pri druhom či treťom kroku máš na výber krajiny, Nešla nájsť ani jedna zo spomínaných..
@Sebinah no to mě taky zajímá, co že to je za obchod, že se nedá objednat nikde sem?
@Jazz27 píše:
@Sebinah no to mě taky zajímá, co že to je za obchod, že se nedá objednat nikde sem?
Je to myslím francúzsky tam, hore je odkaz
![]()
Ja bych napsal prodejci.
V seznamu zemi jsou i takove, kam by se normalne zaslat nedalo. Tak spis to vidim na nejaky spatny seznam zemi.
@Ivan PPZ píše:
Ja bych napsal prodejci.
V seznamu zemi jsou i takove, kam by se normalne zaslat nedalo. Tak spis to vidim na nejaky spatny seznam zemi.
JJ tiež som rozmýšľala že napíšem do toho obchodu. Ale už to neriešim, neviem prečo tam niektoré krajiny nie sú. ![]()