Objevující se čmáranice na zdi

30.4.22 17:28

Objevující se čmáranice na zdi

Zdravím všechny,

chtěla bych se zeptat, zda někoho nenapadne, od čeho by mohly být dané čáry na zdech (viz foto). V poslední době se mi objevují v bytě, a to na různých místech - nejdříve to začalo v kuchyni, následně jsem objevila několik i v obývacím pokoji. Jediné, co mne napadlo je, zda by to nemohly být stopy po nějakých škůdcích. Na druhou stranu, z fotek to není úplně patrné, to vypadá jako kdyby někdo na zdi čmáral červenou pastelkou/voskovkou. V bytě ovšem bydlím sama, takže opravdu netuším, co by to mohlo být. Mockrát díky, pokud někoho něco napadne.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15066
30.4.22 17:31

Podle toho, kde to je.My měli v pokojíčku růžovou, ted bílá, syn jak mele peřinou, na zdi se objevily podobné čáry, prostě prosvítá ta malba pod tím. tak ses taky mohla něčím o zdi otřít, aniž si to uvědomíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.4.22 17:37

Není to spíš poškrábané? Kdybys třeba táhla nějaký nábytek kolem zdi, nebo stačí třeba jít blízko zdi s taškou, která se o to otře :nevim: syn mi takhle vyryl čáry na zeď, když si jezdil autíčkem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.22 17:39

@boball O tom jsem samozřejmě také přemýšlela, ale čmáranice se objevují na takových místech, kde ani není možné se něčím otřít. Navíc tam žádný červený nátěr pod tou bílou, co je tam teď, není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
30.4.22 17:42

Omlouvam se, ale nemáte doma štěnice? Ze by zanechávaly krvavou stopu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
30.4.22 17:43

Já si tohle jsem někdy schopna udělat sama nehty, když mam červený lak. Nemůže to být ten případ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.22 17:43

@Kriss Tina Právě, že poškrábané to není. :? Opravdu jako čmáranice. Ale zkusím ještě popřemýšlet, jestli jsem to nemohla něčím otřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.22 17:45

@Takco Upřímně doufám, že ne, ale přiznávám, že je to jedna z variant, která mě taky napadla. Zatím jsem ale nenašla nic, co by tomu nasvědčovalo (kromě těch skvrn na zdi). Máte nějakou zkušenost s tím, že by po sobě mohly zanechávat až takovéto čáry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
30.4.22 17:49

Přikláním se k laku na nehty. Taky se mi stává, že se otřu nehtem a už tam je tkový škrábanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.4.22 17:50

Dneska jsem si jednoho takového úkazu všimla u nás, když jsem umývala zem. Je to škráblé.
My to máme na zdi u skleněných dveří. Takže se prostě někdo netrefil do průchodu, málo si otevřel ty dveře a něčím to čárnul. Až bude mít manžel čas, tak ho nechám, ať to zatře. Je to zrovna na místě, kde se pořád chodí. Bije to do očí a irituje, když o tom vím :mrgreen:.
Má malovací grif v ruce. Dva týdny zpět byla zvracecí :poblion: nehoda, že musel stěnu na chodbě přemaloval 🙈 🤯.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
30.4.22 18:03

Možná duchové 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5395
30.4.22 18:53

Sleduj, na čem se naopak začnou objevovat šmouhy bílé. :D Tohle skutečně vypadá, jako že se o to otřelo/odřelo něco, co na to „pustilo barvu“. Je to jen na „hrbolcích“ stěny, není to souvislá čára. Taška, knoflík, nehty, svíčka, násada koštěte… Kdyby se ti chtělo vyfotit nebo aspoň popsat kde v místnosti to je, třeba by někoho něco napadlo. Ale dost pochybuju, že je to od škůdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.4.22 21:22

To je teda pekne strasidelny..z ceho by to mohlo byt, to netusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
30.4.22 22:20

Já mám čáry na zdi, ale černé, od vysavače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
1.5.22 22:13

Přesně tak, může to být cokoli, co se tam otře - lak na nehty, hubice od vysavače, taška, košík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný