Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, jsem totálně nezkušená co se týká miminek a nakupu ![]()
V úterý se nám narodila neteř- psala jsem diskuzi o dárek pro ni. Bezvadně jste mi poradily Lamaze- mám světlušku, bomba. Včera jsem ale jela kupovat nějaký oblečky a koupila jsem krásný dopačky s tričkem a pak takovou nádhernou soupravičku je to jako kalhotky bunda a tričko. Vypada to jako fleece ale jemnounkej.
Jenze blbec sem si vsimla az doma ze to není 100% bavlna ale 80%bvl a 20% polyester..
jsem pitoma a nevim vadí to??? Může to mimi mít???Fakt trapný dotaz omlouvám se ale děkuju za rady
![]()
To, co přijde přímo na tělo, bych dala určitě jen čistou bavlnu (příp. jiný přírodní materiál, len, hedvábí?). U kabátku nebo bundičky by mi menší příměs uměliny tak hrozně nevadila, ale to se stejně pozná až v praxi.
Podle ceny bych zvážila výměnu v obchodě za něco čistě bavlněného, nebo pokud to nebylo tak drahé, tak bych to dala a o materiálu se zmínila mamince, určitě to pochopí a vyzkouší, třeba to bude v poho ![]()
no já jsem to právě myslela tak jako na jaro…bundička určo bude na triko ty kalhoty nevíím…asi jimt o dám a uvidim možná to bude v poho…ale příště už to nekoupím ![]()
Já bych to taky neviděla tak tragicky. Spousta overálků se dělá takových sametových, taky to není bavlna, a jsou příjemné a měkoučké. Měla jsem je taky. A třeba kombinézky jsem měla taky huňaté a jemnoučké a rozhodně to bavlna nebyla. Jako bodýčka bych chtěla bavlněné ale třeba na bundičce už je to něco jiného.
Když to mimčo snese, proč ne. Všecko není stopro bavlněné. U svrchních věcí bych to neřešila. Kalhoty taky bývají jiných materiálů.
Neviděla bych to tak striktně. Pokud nebudeš látkovat, bude mít na zadku jednorázovku, přímo na těle a tam jsou mnohem větší hnusy, než polyester. Úplně na novorozence jsem měla jen bavlnu, ne nějak ze zásady, ale nějak to vyšlo. Od 2 měsíců už ale na zimu nosil přío na těle fleesové lacláče - 100% polyester.
Já bych to taky nehrotila, já měla jak čistou bavlnu, tak mix, tak 100% umělinu. Z porodnice jen ve fleecovém overálku - měl nejlepší oblékání pro mé dvě levé ruce ![]()
A když se podíváš na funkční spodní prádlo pro dospělé tak na 1. místě je merinovlna, pak cca 10 druhů různých umělých materiálů a pak se někde bavlna. Takže oni ty uměliny nebudou až zas tak špatné.
Fakt je nejlepší vyzkoušet, takhle se to těžko říká, někdy je ta umělina v pohodě, jindy se to nedá. Já měla na první nějaký umělý (jako že úplně umělý)overálek (takže ne přímo na tělo), který se mi strašně líbil, a opakovaně jsem ho zkoušela dávat - nedalo se, vždycky byla úplně mokrá pod ním. Ale 80 proc. bavlny by mělo být ok ![]()