Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Jančakecalka dost lidí nerespektuje dress code.. pokud jde kluk do divadla, má jedny slušné kalhoty, k tomu košili a vestu.. tohle se dá pořídit i za pár kč a já si na tom zakládam, že musí chodit slušně.. přijde mi echt hnus, když chodí v teplákách, kluk v nich nesmí ani do školy - pro mne je to oblečení na sport, tečka.. toužil po teplácích do školy, to jsem rázně zatrhla, nebude chodit jak drban..
Mam stejny nazor jako ty! Ja bych svoje dite v teplakach nepustila. Mam jeste jednu zkusenost, pred par mesici jsem byla na pohrbu, na posezeni s rodinou se selo i pomerne dost deti, byla jsem v soku co nekteri maji nasobe. Jako teplaky a tricko s kacerem pres celej predek, to jsem vydejchavala dlouho. Rodice tohoto ditka byly take obleceni nevhodne. Prijde me to jako totalni neucta v tvem pripade ke kulture, v mem pripade k zemrelemu ![]()
@EmmaAnna píše:
@Jančakecalka Asi jim to za to ani nestojí, hádám, že rodiče těchto dětí byli v divadle taky naposledy ve školce
To je možný, ale nechápu to, připadala bych si hrozně poslat dítě do divadla v teplákách a sešmajdaných botech.
@EmmaAnna píše:
@Jančakecalka Otázka peněz. Některé rodiny nemají peníze na společenské oblečení, zvlášť když z toho děti rychle vyrostou a v těchto rodinách to třeba ani pořádně nevyužijí
pořídíš za pár kaček.. dneska, když existujou obchody ala pepco, kik a pod.. tak za 300 to dítě oblíkneš komplet.. nebo bazar.. když mají na adidas tepláky, tak mají i na slušné ![]()
@martina.se píše:
@Jančakecalka dost lidí nerespektuje dress code.. pokud jde kluk do divadla, má jedny slušné kalhoty, k tomu košili a vestu.. tohle se dá pořídit i za pár kč a já si na tom zakládam, že musí chodit slušně.. přijde mi echt hnus, když chodí v teplákách, kluk v nich nesmí ani do školy - pro mne je to oblečení na sport, tečka.. toužil po teplácích do školy, to jsem rázně zatrhla, nebude chodit jak drban..
Mi povídej. Holka nechce tepláky ani vidět, nenosí je ani doma, to chce jenom legíny. Do školy je nemá ani na tv, ona je prostě nesnáší.
Pokud jedou do divadla, neběhám po obchodech a nesháním outfit, ale vždy doma něco slušnějšího najdeme. Takže holka třeba sukni a halenku a kluk tmavé kalhoty a svetr, pod to tričko s límečkem. Nepřeháním to, ale v teplákách do divadla? ![]()
A čisté boty mají i když jdou pouze do školy/školky. Prostě na to někteří rodiče se.ou.
Není to o penězích. I za levno lze sehnat slušně vypadající oblečení.
@hapolda píše:
Mam stejny nazor jako ty! Ja bych svoje dite v teplakach nepustila. Mam jeste jednu zkusenost, pred par mesici jsem byla na pohrbu, na posezeni s rodinou se selo i pomerne dost deti, byla jsem v soku co nekteri maji nasobe. Jako teplaky a tricko s kacerem pres celej predek, to jsem vydejchavala dlouho. Rodice tohoto ditka byly take obleceni nevhodne. Prijde me to jako totalni neucta v tvem pripade ke kulture, v mem pripade k zemrelemu
No, tak to je fakt přešlap ![]()
@lucenka píše:
tak ne každý sedí celý den doma a čeká tam na čas, kdy má jít k lékaři, ke kterému se dovezou autem, aby se dítě náhodou ani trochu neušpinilo.
s dětma jsem doma seděla opravdu jen minimálně. Ale to neznamená, že to na preventivní prohlídku k doktorce vezmu přes hřiště, aby se z něj v čekárně sypal písek. A mezi tím se trochu ušpinit cestou k doktorce, např. protože dítě zakopne, a mezi tím, že tam matka dítě oblékne do neprané bundy a tepláků, je většinou dost znatelný rozdíl. Při četnosti preventivních prohlídek u trochu starších dětí, mi nepřijde nic omezujícího, tomu přizpůsobit denní program a jít k doktorce v čistém slušném oblečení.
Příspěvek upraven 27.03.18 v 10:18
@martina.se píše:
pořídíš za pár kaček.. dneska, když existujou obchody ala pepco, kik a pod.. tak za 300 to dítě oblíkneš komplet.. nebo bazar.. když mají na adidas tepláky, tak mají i na slušné
No, moje řeč ![]()
@martina.se píše:
pořídíš za pár kaček.. dneska, když existujou obchody ala pepco, kik a pod.. tak za 300 to dítě oblíkneš komplet.. nebo bazar.. když mají na adidas tepláky, tak mají i na slušné
A v bazarech maji detske spolecenske obleceni?
@five5 píše:
Pokud jedou do divadla, neběhám po obchodech a nesháním outfit, ale vždy doma něco slušnějšího najdeme. Takže holka třeba sukni a halenku a kluk tmavé kalhoty a svetr, pod to tričko s límečkem. Nepřeháním to, ale v teplákách do divadla?
A čisté boty mají i když jdou pouze do školy/školky. Prostě na to někteří rodiče se.ou.
Není to o penězích. I za levno lze sehnat slušně vypadající oblečení.
Já bych taky nešla nakupovat holce nové šaty do divadla, na podzim měla jiné, ale vyrostla z nich, nic jiného sedělat nedalo.Doma sukni nemá, ty ona moc nechce.
@EmmaAnna píše:
A v bazarech maji detske spolecenske obleceni?
Tak třeba u nás jsem viděla, ikdyž já tam moc nechodím, spíš tam dávám věci na prodej po holce.
@Jančakecalka píše:
Mi povídej. Holka nechce tepláky ani vidět, nenosí je ani doma, to chce jenom legíny. Do školy je nemá ani na tv, ona je prostě nesnáší.
díky bohu za to.. můj nosí tepláky max na doma nebo třeba do lesa.. naposledy jsem ho viděla v teplákách při sjíždění Sázavy, kde jsme byli na konci léta.. tam v nich lítal večer ![]()
@lucenka K doktorovi jdu s dětma vždy ustrojenýma a čistýma. Považuju to za samozřejmost. Hanba by mě fackovala.
tak ne každý sedí celý den doma a čeká tam na čas, kdy má jít k lékaři, ke kterému se dovezou autem, aby se dítě náhodou ani trochu neušpinilo.