Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Jančakecalka píše:
Dcera od malinka nesnese tepláky, nosí pouze legíny.
Jasně, moje dcera to střídá - ovšem u kluka to moc dobře nejde.
@BohunkaP píše:
Jasně, moje dcera to střídá - ovšem u kluka to moc dobře nejde.
Kluka nemám, tak to neřeším.
@ivašot. píše:
s dětma jsem doma seděla opravdu jen minimálně. Ale to neznamená, že to na preventivní prohlídku k doktorce vezmu přes hřiště, aby se z něj v čekárně sypal písek. A mezi tím se trochu ušpinit cestou k doktorce, např. protože dítě zakopne, a mezi tím, že tam matka dítě oblékne do neprané bundy a tepláků, je většinou dost znatelný rozdíl. Při četnosti preventivních prohlídek u trochu starších dětí, mi nepřijde nic omezujícího, tomu přizpůsobit denní program a jít k doktorce v čistém slušném oblečení.Příspěvek upraven 27.03.18 v 10:18
tak my na tu preventivní prohlídku klidně přes hřiště jdeme, protože raději využijeme čas pobytem venku než strojením se na preventivní prohlídku u dr, která kluka stejně v oblečení nevidí.
@martina.se píše:
díky bohu za to.. můj nosí tepláky max na doma nebo třeba do lesa.. naposledy jsem ho viděla v teplákách při sjíždění Sázavy, kde jsme byli na konci léta.. tam v nich lítal večer
Tak můj chodí do školy v teplákách… nejdřív jsem byla proti, ale pak jsem zjistila, že tak chodí celá třída. Navíc se nepřevlíkají na tělocvik, takže by se mu dost špatně cvičilo v normálních kalhotách.
I svého tříletého synka, když přišlo divadlo k nim do školky (hrálo se ve třídě), oblékám do košile
Jen ať se učí…
Né že bych ho nechala celý den ve školce lézt po koberci v tesilkách, dostane většinou nějaké tmavé pláťáky, ale košili s kr. rukávem unese ![]()
Jinak mám pro syna v dané velikosti vždy tmavé plátěné kalhoty a aspoň jednu s dlouhým a jednu s krátkým rukávem košile a přijatelný svetr. Pro menší děti to stojí pár korun na bazárcích po netu skoro nenošené, starší to zase unese při více příležitostech.
Já si na tomhle docela zakládám, aby se syn uměl nosit dle příležitosti. Na oslavy narozenin v rodině taky téměř vždy vyfasuje kalhoty a košili. Mám třeba v tašce s sebou i tepláky, když vím, že se budou pak válet po koberci, nicméně slavnostní oběd a gratulace probíhá ve slušném oblečení ![]()
A to já jsem ten typ, co, pokud nemusí, tak chodí hodně ležérně oblečenej, ale právě hodně ctím ty příležitosti a nechci, aby se syn jednou bál límečku nebo saka a neuměl se oblíct ani do divadla…
Mám kluka a holku, oba chodili ven v teplákách nebo šusťákách. Není nic horšího, než holčičky s obtaženým zadkem v legínách, přes které už nedej bože nic nemají. ![]()
Dcera nosívá legíny na doma a má vždy dlouhé triko přes zadek. Jako malá měla sukni. To nosila ve školce. Ale na hřiště se všichni museli převlékat a brali si tepláky.
@lucenka píše:
Tak můj chodí do školy v teplákách… nejdřív jsem byla proti, ale pak jsem zjistila, že tak chodí celá třída. Navíc se nepřevlíkají na tělocvik, takže by se mu dost špatně cvičilo v normálních kalhotách.
Oni se nepřevlíkají na tělák
to slyším poprvé
to jdou jako v tom spoceném oblečení domů?
Do školy v teplákách…snad leda do nějaké sportovní školy…ale já ani to ne. To bych teda nedovolila.
@lucenka píše:
tak my na tu preventivní prohlídku klidně přes hřiště jdeme, protože raději využijeme čas pobytem venku než strojením se na preventivní prohlídku u dr, která kluka stejně v oblečení nevidí.
Mě teda vždycky ustrojení dětí do slušného oblečení trvalo stejně dlouho jako oblečení do tepláků
. A že je z toho hřiště třeba zpocený a uprášený to Ti taky nevadí?
Já a i děti chodíme k doktorovi umytí a slušně oblečení, připadá mi to jako naprostá samozřejmost.
Příspěvek upraven 27.03.18 v 10:43
@kontramatka píše:
Mám kluka a holku, oba chodili ven v teplákách nebo šusťákách. Není nic horšího, než holčičky s obtaženým zadkem v legínách, přes které už nedej bože nic nemají.
Dcera nosívá legíny na doma a má vždy dlouhé triko přes zadek. Jako malá měla sukni. To nosila ve školce. Ale na hřiště se všichni museli převlékat a brali si tepláky.
Naše dcera nosí jen legíny a nosí přes ně triko nebo mikču, bundu. ![]()
@kontramatka píše:
@lucenka K doktorovi jdu s dětma vždy ustrojenýma a čistýma. Považuju to za samozřejmost. Hanba by mě fackovala.
tak mně nepřijde nic hroznýho na tom, když kluk k doktorce dojde v teplákách… ta to stejně nevidí, protože k ní už chodí ve slipech. A co si myslí ostatní maminky je mi celkem jedno. Ale jak jsem psala, my trávíme čas venku, cestou k doktorce se zastavíme na hřišti, co je po cestě, nebo minimálně u fontány, která je opět po cestě.
@EmmaAnna píše:
A v bazarech maji detske spolecenske obleceni?
na těch netových určitě. Já pro syna až do loňska kupovala vždy bazarové. Teď mi z věcí stihl vyrůst a budu koukat po větších. Košile seženu stoprocentně, kalhoty uvidíme, kdyžtak ty koupim nový…
@Jančakecalka píše:
Oni se nepřevlíkají na tělákto slyším poprvé
to jdou jako v tom spoceném oblečení domů?
ne… nemají na to čas. Takže jsou celý den v tom samém oblečení.
Tak záleží, zda žijete ve větším městě, kde se opravdu asi většina „vystajluje“, ale pokud žijete na vesnici, kde opravdu tím blátem chtě nechtě denně projdete při jakékoliv cestě.. tak se opravdu to oblečení liší.
A i když např. bundu ráno dávám čistou, odpoledne vypadá zcela jinak. Denně ji prát nebudu. Ale to jsem odbočila od tématu.
Do divadla by to chtělo přiodít něco slavnostnějšího, stejně jako např. na vysvědčení, focení a další příležitosti.
@ivašot. píše:
Mě teda vždycky ustrojení dětí do slušného oblečení trvalo stejně dlouho jako oblečení do tepláků. A že je z toho hřiště třeba zpocený a uprášený to Ti taky nevadí?
Já a i děti chodíme k doktorovi umytí a slušně oblečení, připadá mi to jako naprostá samozřejmost.Příspěvek upraven 27.03.18 v 10:43
Tak po hřišti neběhá nahatý, takže nevím, kde by měl být zaprášený. A ruce a obličej otřu vlhčeným ubrouskem.
A ano oblíknout trvá stejně dlouho. Ale opravdu mi přijde zbytečný kvůli tomu chodit ze hřiště domů.