Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Mar__tanka1983 píše:
@lucenka![]()
![]()
no jak znám našeho mladýho, tak dvorek, voda,…jo, byl by jak prase
![]()
Tak ale on je dvorek a dvorek, že. Tady je umělý povrch, žádný písek, štěrk.. Naopak čisto
Běžné oblečení „na ulici“ ještě před sto lety..ani ne ![]()
Dnes takhle nikdo neoblékne dítě ani na divadlo se školou. Ty uvědomnělé tady dají černé džíny a košili s krátkým ![]()
Příspěvek upraven 27.03.18 v 12:24
@EmmaAnna ![]()
tak tak, zrovna včera jsem koukala na Po strništi bos, tam to bylo krásně vidět…
@EmmaAnna píše:
Běžné oblečení „na ulici“ ještě před sto lety..ani neDnes takhle nikdo neoblékne dítě ani na divadlo se školou. Ty uvědomnělé tady dají černé džíny a ošily s krátkým
A ne vrátíme se i k vykání v rodině? ![]()
@lucenka píše:
A ne vrátíme se i k vykání v rodině?
Já neříkám, že se má někdo někam vracet
Jen se to tady profiluej tak, že kdo dá tepláky je mimo a kdo dá černé džíny s tričkem s límečkem…ten je na vyšší úrovni.
Holt doba, kdy jsu na ples a přemýšlím, abych nebyla MOC HEZKY oblečená ![]()
@Jančakecalka Ahoj, vidím to podobně. Tepláky, šusťáky apod. do divadla rozhodně nepatří. Dle mne ani do školy. Špinavé boty snad ani nekomentuji. Už se těším, jak s dcerou nakoupíme pěkné oblečky. Zatím chodí do lesní školky, čili teď má většinu věcí spíš v outdoor stylu ![]()
Jinak k lékaři vždy děti vymydlené a pěkně oblečené. Naštěstí chodíme jen jednou za čas ![]()
Mě někdy překvapí i dospělí, když jdu na operu do národního (v Brně). Jako dávno jsou doby, kdy je třeba vyloženě róba, ale společenský oděv očekávám a kolikrát vidím rifle, tady mi to už v pořádku nepřijde.
Jinak u těch dětí, dcerka byla minulý týden zrovna se školkou v divadle, byla docela kosa, dala jsem jí tedy kalhoty, aby jí nebyla zima a zimní bundu, ono je to v zimě těžký, zvlášť když k tomu divadlu ještě třeba kus jdou…
Navíc to, že ráno dáte dítěti krásné oblečení do divadla, ještě neznamená, že tak i dojde. Dcerka je schopná po cestě 3× se někde otřít, vyválet a tak, takže nakonec vypadá kdovíjak:-)
@Jančakecalka píše:
Hezké dopoledne.
nevím, možná to přeháním, ale chtěla bych znát váš názor.
Před několika dny byla dcera se školou v divadle na představení. Já jsem se se s ní vydala do obchodu koupit něco pěkného, společenského. Nakonec jsme vybraly hezké úpletové šaty, k tomu punčochy, vzala si k nim kabát a kozačky. Dle paní učitelky byla prý velmi hezky oblečená, jak jsem se druhý den dozvěděla.
Den předtím, když jsem vedla dceru do školy jsem doslova žasla, jak některé děti přišli oblečené, ikdyž věděli, že se jde do divadla. Někteří rifle, to bych ještě pochopila, ale někteří měli dokonce tepláky nebo šustáky, špinavé boty…podle mě taková moda do divadla nepatří.
Jak to vidíte vy?
Me to neprekvapuje, rada dospelych se neumi oblekat a vedou tak i svoje deti. Na me s dcerou lidi cuci casto. Obe chodime tak, rady hezky po holcicsku oblekane. Dcera kabatek, saticky, ja taktez. A to ani nejdem do divadla.
Ve školce to neřeším. Tedy já ji oblecu ráno hezky, ale pak si stejně na cestu do divadla vezme kalhoty na zahradu, učitelkam je to fuk
nicméně nedávno jsem byla na opeře v Národním, večerní představení. A to jsem tedy čuměla.
NO tak ono i kdyby zapomněli na to, že jdou do divadla, tak tepláky a šusťáky do školy, no raději nekomentuji…
@kaja00 píše:
NO tak ono i kdyby zapomněli na to, že jdou do divadla, tak tepláky a šusťáky do školy, no raději nekomentuji…
a bavíme se o prvním stupni? Třeba 1-2 třída, kdy jdou děti pak do družiny?
@dedrichov Ale to nemění nic na tom, že chodí do školy, můžou mít věci na převlečení do družiny přeci. Nehledě na to, že jim to pak přijde normální chodit v teplákách. Nejsem člověk, co má rád džíny, tepláky nosím na doma, protože je to pohodlné, ale džíny a jiné kalhoty jsou základ slušnosti. Do práce přeci také nechodíme v teplákách ne? ![]()
@kaja00 píše:
@dedrichov Ale to nemění nic na tom, že chodí do školy, můžou mít věci na převlečení do družiny přeci. Nehledě na to, že jim to pak přijde normální chodit v teplákách. Nejsem člověk, co má rád džíny, tepláky nosím na doma, protože je to pohodlné, ale džíny a jiné kalhoty jsou základ slušnosti. Do práce přeci také nechodíme v teplákách ne?
Se jen ptám, syn nosí takové outdoorové kalhoty, jindy taky mívá černé sportovní kalhoty, občas rifle nebo manžestráky. Tak různé. Hele, my žijeme na vesnici a taktéž je vozím do vesnické školy, tam se to prostě tak neřeší, stejně se zabahní při nejbližší příležitosti v zahradě nebo na hřišti
Tak ale i běžný přesun v 30 stupních a 90% vlhkosti se dá srovnat s tělocvikem. Navíc tedy i o těch delších přestávkách jsou na hřišti