Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, chci koupit nějaké oblečky pro naše nenarozené miminko. Byla bych ráda kdyby jste mi řekli kolik toho z těchto značek vám vyhovovalo a jak je to s velikostmi.. chci spíše začít od 62 velikosti protože když jsem si to v obchodě srovnávala rozdíl je nepatrný
teď myslím konkrétní značky H&M, next, lindex.. Jinak kamarádka říkala že jí bohatě stačili 3× bodýčka krátkým rukáv, 3× dlouhý rukáv, 2× kalhoty(legínky) a pak točí pořád prý dokola tři páry ponožek atd..pere pprý obden a že toho nakoupila dost a využívá jen minimum
Vsechny tyhle znacky maji super veci. na kratky rukav potrebujes jeste trika - u dcery jsem to mela rada, u syna ne, pro toho mam jen body s dloubym. Mam jich xxx a furt mam pocit, ze to je malo, uz je ale velky a rychle se sprasi.
me to prijde malo, chybi mi tam overalky, nejlepsi jsou z nextu, mela jsem od velikosti vzdy 6 ks, jen tu 56 jsem mela jeden multipac. Zalezi, jak je mimi velke, my to vyuzili docela dlouho.
ponozky jedine HM, ty ohrnovaci co jsou po trech, to jsou jedine co nepadaj. Šikovne jsou i puncochy, hlavne na zimu
Zacinat velikosti 62 neni uplne rozumne…Me dceri jsou ted 4 mesice a teprve ted zacinam 62 vytahovat…a ohrnovat rukavy a nohavice je sice mozne ale podle me pro dite trochu nepohodlne.
Par kousku 56 urcite vezmi, prumerne dite ma asi 50 cm a treba u nas mala mela 46. Mela jsem problem vubec neco doma mit co by ji bylo a neplandalo to na ni.
Ohledne mnozstvi je fakt ze moc toho neni treba ale tak 3 az 4 ks od vseho by to chtelo. Preprat se da vzdycky, ale ne vzdy je na to cas a sila…
Kdy mas termin? Mala je v cervnu a treba body s kratkym jsem moc nevyuzila…mozna az ted na spani pod overal.
Tak at vyberes dobre ![]()
Eva
Jj, nejakou 56 to chce mit doma. Dokoupit se da vzdycky, ale aspon par body a overalek, nebo dupacky.
My máme tchýni v Německu a tam mají často slevy a tcýně byla z vnučky tak unešená, že nám každý měsíc posílala plnou tašku věcí (buď HM nebo CA)…když se mimi narodilo, tak jsem většinu věcí vážně nepoužila…dokud byla miminko, tak jen bodýčka a dupačky nebo overalky a teď když je větší tak bodýčka, punčošky, ponožky, když je chladněji tak tepláčky…když jdeme na návštěvu tak nějaký tričko nebo šatičky, bundu, čapku, rukavice…teď jsme koupili i kombinézu do sněhu…ale víc jsem nikdy nepotřebovala…většinou jsme doma, kde jí nijak nenastrojuju a punčošky a body fakt stačí…:) body měním každý den, punčošky obden…peru tak jednou za tři dny…a myslím, že tak 5 bodýček a punčošek fakt bohatě stačí…:)
Dej si ale ale pozor na CA…tam jsou velikosti o něco menší…takže malá teď nosí HM číslo 80 ale CA 86 ![]()
@Luljeta můj malý teda nosil 50 po narození. Po 3 týdnech 56 a 62 až tak kolem 3. měsíce.
Ty bodýčka by v 62 natož od Lindexu nebo H&M, které mají obecně velikosti spíš větší plaval.
Do 3. měsíců jsem dávala hlavně overalky. S tím co říká Tvoje kamarádka bych nevystačila. Ale souhlasím, že není třeba toho kupovat mnoho.
Já třeba nemám ráda nic do pasu, takže jsem měl overalky a dupačky. K tomu bodyčka, trička, mikiny. Na větší zimu kombinézu.
Punčošky jsem za první zimu nepoužila ani jednou.
Overalků jsem měla 8 a byly třeba 3 dny, kdy jsem použila jen 2 a pak měl den, kdy jsem jich ušpinila všech 8 za 3 hodiny. Je to fakt různé. Ale tak já měla vše použité a byla jsem ráda, že toho mám víc a nemusím prát denně prát, ani obden.
Mimochodem 3 bodyčka. Nevím. Jedno dám ráno, poblinká ho nebo počůrá, dám druhé. Další den dám 3. a jdu prát. Ale taky to musí někdy uschnout. Já myslím, že reálně to chce tak 8 setů oblečení. Aby to bylo pohodlné.
Když je vždy v bodyčku, tak 8 bodyček. Když je třeba v overalku i přes den. TAk pak stačí ty bodyčka na prostřídání 3.
Jinak do půl roku jsem body s krátkým skoro nepoužila. Buď byla zima nebo jsem pak stejně nechtěla, aby si odřel ruce.
Každá jsme jiná, tohle ti dopředu nikdo neřekne. Ale uvažuješ správně, že v té 50-56 toho není potřeba moc. 62 malému vydrežela už několik měsíců.
A taková perlička. Mám jedny tepláky Lindex. A teď v roce mu je 62 spíš větší.
H&M kombinéza mu je 68, přestože u jiných značek má 86.
Je to jako s ženskými velikostmi. Je to hodně i o střihu. Mé dítě je například dost hubené, takže i to to dělá.
Pokud budeš nakupovat oblečení nové (ne po bazárcích), nedělej zásoby a nakupuj aktuálně, co ti bude scházet.
Mimochodem nepotřebovala jsem žádné punčocháče (ty dávám až teď v roce) a ponožky mi stačili jedny.
Dávala jsem všecno rovnou s ťapkama a bylo.
Ponožky padají, když jsou blbě velké, jinak drží, kdyžtak existuje držák na ponožky.
A já jsem hodně hodně využila návleky, ty tu ponožku taky v případě nouze přidrží.
@Myrha Nasim klukum budou v unoru 3 roky a zimni kombinezu jsem kupovala 92
. A opravdu jeste maji rezervu.
Jinak si myslim, ze vse dulezite bylo receno vyse. Urcite i vel. 56.
Tak co se týče počtu oblečení tak je to rozdílné starší dnes 5 let převlíkám jen z pocitu, že se má od narození je madam a málokdy se ušpinila ani u příkrmů… mladší je dobtek
a navíc blindí takže mám dobře 15 ks bodyček někdy mám i 10 za den špinavých o příkrmech ani nemluvím viz foto.
Já kupovala 62,68,74 a pak ob velikost 86,98…
když jsem čekala starší tak jsem mněla do vel 74 a spoustu věcí jsem nevyužila jako džíny a podobné praktické věci… takže doporučuju koupit pár věcí a dokoupit až jak to TOBĚ bude vyhovovat
56 záleží jaká máš odhad dítěte mladší měla 4200g/53cm a z porodnice v 56 jela v tříčtvrtečních rukávech
straší 3700/51 cm mněla 56 asi 14 dní
Nase mala mela 3.14 kg a velikost 50 u bodycek do ted (2 mesice, ale uz je budu vyrazovat), u dupacek 3 tydny (ma dlouhy nohy). Zalezi taky na proporcich, kazdy dite je jiny a sedne neco jineho. Ja v ty 50 mela jedno body co sem dostala od kamaradky a troje dupacky. Dokoupit jde vzdycky, jestli se bojis, ze se to neunosi, nakup v sekaci, nebude ti to pak lito vyradit a tyhle mini veci tam maji jako novy za par korun;-)
Moje děti měly při narození průměrnou váhu, ale pak rostly rychle. 56 tak dva týdny, 62 asi měsic, pak už se to trochu zpomalilo
Taky bych přidala overálky, plus pár věcí na parádu na návštěvy. Oblečky Cherokee z Tesca jsou taky hezké ![]()
Já se teda vyjádřím k velikosti, je teda fakt, že já mám drobné děti…ale kupovala jsem i 44 (práve z Lindexu) dcery vynosily cca 2m.
62 vytahuju teď v 5m.
Jinak z těch značek co píšeš, já upřednostňuji Lindex - má právě spíš body „dlouhé roury“. A kvalitně mi přijde lepší než HM.
A počet bodýček bych zvýšila - bude ti blinkat, kakat… ![]()
Já souhlasím, zdá se mi to málo co se do počtu kusů týče i mi tam chybí ta nejmenší velikost. U staršího kluka jsem taky měla nakoupeno od 62 výš a pak jsem po příchodu z porodnice vyslala mámu, ať koupí něco menšího, hrozně se mi v tom topil a vypadal jak hastroš. A to byl průměrné mimino s váhou 3,32kg.
Kdy se miminko narodí?? Jestli v zimě, tak body s krátkým rukávkem jsme v tuto dobu vůbec nevyužili, nedávala jsem jako spodní vrstvu. Ale záleží, jak máte teplo.
Overálky jsou taky šikovné.
Jinak jsem vždycky měla k dispozici tak cca 10 ks bodýček, teď jich mám ještě víc. Peru tak jednou za 10 dní, dcerka má všechno plus minus světlé, takže to dávám najednou. Prát obden, to bych prala pár kousků v pračce
Jinak, co se týče značek, to neporadím. Jen u kluka jsem kupovala vše nové, krásné a teď toho tady mám hromady, které jsou pořád jako nové a malej je vynosil jen párkrát. Takže u holky už jsem chytřejší a kupuju levněji tyhle malé velikosti
Jinak dvoje kalhoty mi přijde fakt málo, dítě se ti dvakrát pročurá a pak ho nebudeš mít do čeho oblíct
Punčocháče jsem na malá miminka do půlroku nedávala nikdy
Musíš si to všechno ozkoušet, co ti a miminku bude vyhovovat. Nakoupit teď jen ten základ a v těch větších velikostech dokupovat postupně. Před porodem ti bude bohatě stačit ta 50-62 ![]()
Tak ja se priznam, ze jsem zacinala veliksti 50. Dcera se narodila s 47cm, takze si vubec neumim predstavit, ze bych ji oblekla do 62
Kazdopadne trebas HM / kde kupuju hodne veci a jsem spokojena/ mi prijde velikostne vetsi nez ostatni znacky…
Deti jsem nemela velke (prvni dcera 49cm a 2,5 kila), ale v 56ce jsem vazne mela jen asi 3 kousky, jinak jsem pouzivala 62ku a neprislo mi, ze by dcery extra plavaly, a ve 3 mesicich obe presly na 68ku
Na minimimi jsou nejpraktictejsi overalky, vpodstate jsem prvni 3 mesice pouzivala jen bodynka s kratkym a pres to overalky, plus kombinezu a cepicku na ven. Jo jeste jsem vyuzila asi 3 tenke mikinky, mala byla zimni a v baraku je chladno
Na dite mladsi 3 mesicu jsem nevyuzila ani ponozky, ani leginky, teplacky, ani podobne veci ![]()