Oblečení na pohovor - mám nadváhu

Anonymní
3.1.24 12:45

Oblečení na pohovor - mám nadváhu

Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale nechci zveřejňovat svou váhu a profesi pod nickem. Potřebovala bych poradit a vylepšit svůj styl oblékání, měřím 163 cm a nosím cca velikost 42-44. V minulém roce jsem skončila v práci, pracovala jsem jako účetní a v podstatě mi do práce stačila sukně nebo džíny, tričko, svetřík. Teď hledám novou práci a zjistila jsem, že doma v podstatě nemám žádné „business“ hadry, do kterých bych se vešla, občas něco koupím nebo objednám, ale pak se v tom stejně necítím. Prosím o tipy, jak se obléknout a případně kde koupit pár kousků, které by sedly. Vím, že bych měla zhubnout, ale zároveň novou práci potřebuji řešit už teď. Ještě bych se chtěla zeptat, jaké boty nosíte teď v zimě k černým pouzdrovým šatům nebo k sukni ke kolenům, kozačky moc nenosím, mám silná lýtka a nevím, co by bylo vhodné. Děkuji moc!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
111
3.1.24 12:52

Čauky, no to je strašně individuální..záleží na typu postavy (ne jen velikosti).. ale plisovaná sukně a zastrčená halenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.1.24 12:53

Já nakupuju na bonprixu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.24 13:00

@PhereNicae No právě působím docela mohutně, jak jsem malá, větší prsa, silné paže, jediné na co jsem zatím přišla jsou ty tmavé pouzdrové šaty, musí mít rukávy nebo svetřík a pouzdrové sukně, ale tam nevím, co dát nahoru.

• Citovat
  • Upravit
7566
3.1.24 13:03

Bonprix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
3.1.24 13:03
@Anonymní píše:
@PhereNicae No právě působím docela mohutně, jak jsem malá, větší prsa, silné paže, jediné na co jsem zatím přišla jsou ty tmavé pouzdrové šaty, musí mít rukávy nebo svetřík a pouzdrové sukně, ale tam nevím, co dát nahoru.

Pokud ti na pohovoru tak moc záleží, tak doporučuji oslovit stylistku, aby pomohla s výběrem oblečení. V v druhém kroku i obezitologa/obezitoložku, aby pomohli s nadváhou..

• Citovat
  • Upravit
111
3.1.24 13:05
@Anonymní píše:
@PhereNicae No právě působím docela

aha, tak když jsi našla střih, co Ti sluší, tak nakup víc barev v tom samém.

jj aha, tak k sukni halenku, ne? :) Nebo business kalhoty a delší halenka s páskem v pase?
Já pouzdrový střih vůbec nenosím, tak snad poradí někdo další.. (já nosím zasadně ačkový střih sukně, ale jsem vysoká)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
3.1.24 13:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale nechci zveřejňovat svou váhu a profesi pod nickem. Potřebovala bych poradit a vylepšit svůj styl oblékání, měřím 163 cm a nosím cca velikost 42-44. V minulém roce jsem skončila v práci, pracovala jsem jako účetní a v podstatě mi do práce stačila sukně nebo džíny, tričko, svetřík. Teď hledám novou práci a zjistila jsem, že doma v podstatě nemám žádné „business“ hadry, do kterých bych se vešla, občas něco koupím nebo objednám, ale pak se v tom stejně necítím. Prosím o tipy, jak se obléknout a případně kde koupit pár kousků, které by sedly. Vím, že bych měla zhubnout, ale zároveň novou práci potřebuji řešit už teď. Ještě bych se chtěla zeptat, jaké boty nosíte teď v zimě k černým pouzdrovým šatům nebo k sukni ke kolenům, kozačky moc nenosím, mám silná lýtka a nevím, co by bylo vhodné. Děkuji moc!

jestli jsi dobrá účetní, tak zas až tak úplně nezáleží na tom, co budeš mít na sobě, když to bude aspoň trochu kvalitní a elegantní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.1.24 13:07
@PhereNicae píše: Čauky, no to je strašně individuální..záleží na typu postavy (ne jen velikosti).. ale plisovaná sukně a zastrčená halenka?

V tom bude vypadat jak bedna kytu, zvlast jestli ma břicho…

Normalni černé pouzdrove šaty, černé/tmavé sako, pripadne tmavé padnoucí kalhoty, sako a pod ne klidne cerne tricko plus doplňky - šátek na krk a podobne. Pokud pocasi jako dnes, tak klidne lodicky nebo k sukni vypadaji hezky kotníčkové boty na podpatku…

• Citovat
  • Upravit
5262
3.1.24 13:10
@Anonymní píše:

K pouzdrove sukni a svetriku bych si vzala akorat kabat. Nebo jak to myslis, ze nevis, co dat nahoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.1.24 13:10
@Hanka1 píše:
V tom bude vypadat jak bedna kytu, zvlast jestli ma břicho…

ok beru..
ale já to tak nosím a právě mi to lichotí docela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.24 13:25

@Afrikana Do práce ano, ale co na pohovor?

• Citovat
  • Upravit
25192
3.1.24 13:41

Já při téhle velikosti nosím do práce šaty/delší tuniky a (v zimnějším programu) legíny už x let, vypadá to náhodou fakt dobře - ovšem viz. téma o legínách vedle, které se dost zvrhlo - musí se to umět sladit včetně doplňků- šátek, šperk.., ale je tam pár fotek, jak to může vypadat super..
nemusíš se fakt pařit v saku a i kalhoty jsou pro nás dost nepohodlné, pokud neobsahují více elastanu (MS, Lindex např.), u mne to dřív jistil celkem Kik a Bonprix, ale na hadrách z Kiku (zjm. šaty) se dělají brzy díry, je to tenší jak papír…
zkus tedy kromě pouzdrových šatů (ty jsou fajn, taky mám dost) i ty tuniky a šaty těsně nad kolena nebo kolem nich, asi takto… hlavně v tom můžeš pohodlně sedět celé dny u pc, narozdíl od riflí, to bych zemřela :lol:
a kozačky klidně kotníkové, tam lýtka nevadí…
já chodím takhle :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
3.1.24 14:21

Za prvé si myslím, že by si měla zamakat na svém sebevědomí…určitě nemáš nějakou extra nadváhu, i když věřím, že velká prsa dělají opticky hodně. K oblékání toho moc nemá, jen za mě, docela mimo mísu i když trochu k tématu - nejdůležitější je, když lidi nesmrdí potem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.1.24 14:24

@Lucy75 tohle je elegantní a nevypada to jako leginy, ale klidne jako klasicke neprůhledné punčochy.
Mne derou legíny a k tomu triko do pasu nebo po zadek. Oblečení jak do tělocvičny…
Nebo ted ta moda legín à la kožené kalhoty, ktere si natáhne ženská bez ohledu na věk ci postavu… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat