Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky mam prvni mimčo jak bych ho mela oblekat v tomhle počasí? budou mu 2 měsíce
O vrstvu víc než máš ty…doma dl. rukám a dl. kalhoty, na ven, dl. rukáv, mikču, bundu a deku/fusak…vždy na ven čepiču/rukavice
Mám šestitýdenního syna a zatím točím dvě soupravy a dvě kombinézy. Jedna souprava je slabá - bavlněné tričko a tenké jakoby semišové dupačky. Druhá souprava je krapet teplejší - semišové tričko a takové chlupaté lacláčky, ale nic extra teplého. Kombinéza jedna slabší - uvnitř bavlna, zvenku jakoby plyš, nebo co to má být. Druhá kombinéza je klasická s fleesem uvnitř, tu jsem vytáhla, když teploty spadly k nule, aby ji syn vůbec užil. Pod vším má vždy to, v čem je doma - bodýčko a dupačky, nebo tepláčky, i když zrovna včera a dneska jenom to bodýčko. V kočáře má deku z emitexu (bavlna/flees), v autosedačce španělskou deku. Dnes vyfasoval tu druhou soupravu, aktuálně jsou u nás 4°C.
Také mám skoro 2m staré miminko a oblékám: body dl. rukáv, dupačky, mikina, kombinéza a dám do teplého fusaku. + rukavice a čepička
Měsíční dávám v tom, v čem je doma, takže třeba tílko a overal a do zimní kombinézy a fusak Emitex.
My mame tyden a ma dupajdy, dlouhy body, svetr, ponozky a do fusaku. Pravda jeste jsem mu dnes dala flisovpu decku, protoze je tu 1stupen. Kombinezu nechavam az bude opravdu mrznout.
@kattynka19 píše:
Jak dlouho muze byt 2 mes mimco venku z rymou?
tak to je omezeno jen rozumem maminky a hladem miminka ![]()
S rýmou se mu venku bude dýchat lépe, než doma. Klidně bych na 2-3 holky do kočárku dala a šla ven.
@kattynka19 záleží, jak je u vás, u nás dneska krásně sluníčko, kluk měl jen polodupky, body dl. rukáv, mikinu, čepici a byl zabalený v dece. Věk 3,5 m.