Oblékání v tomto počasí

Anonymní
24.9.25 22:35

Oblékání v tomto počasí

Zdravím,
Jak oblékáte své děti na přechod z domu do auta? Jelikož jsme na vesnici a denně jezdíme autem abychom se někam dostali, tak řeším, jak syna obléknout když jdeme jen do auta…
Když vycházíme, přiobleču bundu apod podle počasí.
Ale bojím se aby během chvilky neprochladnul. Je mu rok a půl.
Stačí teplá fleece mikina nebo merino?
Přijde mi fakt divný ho rvát na vteřiny do bundy a pak složite sundavat atd…
Tak by mě zajímalo jak to řešíte vy?
Ještě musím pořídit merino vložku do sedačky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5723
24.9.25 23:20

A jak máte auto daleko? Já parkuju u domu, dítě jde v mikině a v autě jí přikryju fleesovou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 03:08
@Anonymní píše: Více

V tomhle věku nosila dcera funkční oblečení (merino nebo teď preferuji spíš outlast smyk), přesto tenčí fleesový overal a zakrýt dekou. Pásy jsem vždy pořádně utáhla a extra v autě netopila.

• Citovat
  • Upravit
3052
25.9.25 05:39

Taky jsem používala deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
25.9.25 08:08

Pokud je to pár metrů, tak bych dite poslala jen v mikině klidně i v mrazu :nevim: jako během půl minuty fakt neprochladne. Jine by to bylo, pokud jde někam dál k autu a to auto je úplně vymrzlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 08:21
@Kriss Tina píše: Více

Mému bratrovi to k nachlazením stačilo. :?

• Citovat
  • Upravit
298
25.9.25 08:23

Od podzimu do jara děti jezdí jen v mikině a často jdou v rozepnuté…u školky to stejně…do sedačky dítko nemá jít v bundě a za těch pár metrů nenastydne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 08:41

No mám to pár metrů- možná max 5 hned u baráku prostě. Když jsoi velký mrazy a zima tak auto předem vytápím než tam jdeme. Jinak takhle jsem teda taky přikryla dečkou… a když vylézáme a venku je mordor a kolem těch 8 stupňů co teď, tak dám ještě softshell bundu nebo takovou tu podzimní a jdeme. V zimě mám ráda ty merino overaly

• Citovat
  • Upravit
13768
25.9.25 09:05

Cestou do auta před domem dítě opravdu neprochladne. To by venku muselo být -30. Takže to nemusíš řešit, jen bych pořídila do auta deku. Taky se dá koupit vlněná kožešinová podložka do autosedačky, ta je super, v zimě není sedačka ledová a v létě se dítě nepotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15550
25.9.25 12:29

Prosímtě a ty bydlíš někde za polárním kruhem? :mrgreen:
Nechceš to děcko do merina obalit pro jistotu celý? :mrgreen:

Mikina, kalhoty a valí se … Bundu jsem na těch pár vteřin fakt nedávala. A dokonce jsem předem ani nevytápěla auto. Proč taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 12:31
@Šmoulice píše: Více

No, pomalu asi jo :D je tu fakt kosa.. když ve vesnici vedle je +7 tak u nás je -5 :D :D

• Citovat
  • Upravit
3907
26.9.25 08:17

Na prebehnuti do auta (do, řekněme, 80 metrů) jsem děti neoblikala nijak, vzala jsem je v tom, v čem byly, případně v čem jsem chtěla, aby jely v autě. Auto jsem nijak nevytapela, prostě jim tam byla pár minut zima, pak se to ohřeje. Řešit pětimetrovou cestu do vytopeneho auta, to by mě asi nenapadlo ani u novorozeněte v lednu.

Když jsme jeli k babičce, která jim dala pyzamo a umyla vlasy, byly na cestu do auta (zima, tma, sto metrů) zabaleny do deky.

Nikdy z toho neonemocněly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková