Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Začínám se zajímat o přírodnější/ekologické úklidové prostředky. Máte doporučení na nějakou fajn značku, se kterou jste celkově spokojeni, nebo kupujete od každého něco? Jde mi i o drogerii obecně - kapsle do myčky, gel na praní apod.
Díky moc za tipy ![]()
Miluju Jelena a eco věci z DM.
A kde není nutné, nepoužívám nic. Nahrazuji octem, kyselinou citronovou, sodou a tak. Savo nebo WC čističe u nás nenajdeš. Za prvné to nepouvažuji za nutné. Na houbičce na nádobí je víc bakterií a za druhé nám ze záchodu pijou kočky ![]()
@Aries6 hele a že zvědavosti, čím ten záchod čistíš? Octem?
Já taky jedu dost jedlou sodu, místo aviváže ocet, atd., ale mám pocit, že na všechno to nestačí. Líbí se mi idea, míchat si to svoje, ale na to teď prostě není kapacita.
Nejlepší kapsle do myčky dle mě jsou od feel eco, vyčistí všechno skvele.
Prací prášek používám taky od feel eco baby, nesnesu parfémovánou drogerii totiz, a tento gel jako jeden z mala nemá parfém ve složení.
Na mytí podlahy používám bílý ocet ředěný vodou samozřejmě, prach taky utiram vodou s octem, na vanu používám sodu, na záchod kyselinu citronovou. Gel na ruční mytí nádobí mám taky od feel eco, ale ne bezny, je to gel na lahvičky a dudliky, jinak všechny ekologické prostředky na mytí nádobí co jsem viděla obsahují parfém a to se mi nelíbí. Ale na kvalitě mytí nevidím rozdíl oproti běžnému gelu. Ještě jsem poridila mýdlo v kostce od tierra verde, je univerzální, a funguje skvěle na mastnou plotnu. Asi tak. ![]()
Vyloženě non toxic je třeba Sonett. Ten používám já, dělá jak prací prostředky, tak prostředky na úklid, jar, mýdlo, prostředky do myčky. Tak mrkněte
@tevl píše: Více
Tam nemám teda eko věc. Trochu tekutého písku a štětkou vyčistím. Nic víc. Obecně nejsem zvyklá dezinfikovat. Ani za covidu jsem ji nepoužívala. Jediný dezinfekční mýdlo mám na dřezu, na umytí rukou po styku se syrovým masem.
Dost eco věcí ještě hledám.
Sonett a mýdloš od alchimistky, což je univerzální must have non toxic domácnosti ![]()