Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
každý rok máme zabijačku,nic z toho nejím,když vidím,jak se to dělá-děsný!!!!!
vepřové prostě neeeeeee ![]()
Ze sladkého jím jen ten větrník, ale když se pak vidím v zrcadle, tak by se mi ten nechutný smajík hodil ![]()
Já můžu téměř všechno! Možná i ty kobylky a červa bych snesla. Co teda ale fakt nemůžu, jsou dorty s krémem a cokoli krémového a sladkého, kde je želé. Jo, výjimka je snad větrník,ale jen ten světlý - karamelový.
Co miluju, ale nemůžu, protože mi to žaludek nedokáže strávit, jsou mušle. Pokaždé se z nich pobliju a pos… PARDON, ale příště si zas řeknu, že si přece žaludek MUSÍ zvyknout, dám si a je to tu zas - objímám mísu celou noc
Jinak mořské plody zbožňuju!
Nesnáším vývar, na kterém plave centimetrová vrstva tuku. Jinak domácí jitrničky jsou mňam. A tlačenka s octem a cibulí a k tomu čerstvý chlebíček - to je delikatesa. Ale jen NAŠE domácí, u které vím, co se do ní dá. Od cizího bych ji nepozřela. A prdelačku taky nemusím. Jo, a hořkou čokoládu a čokoládovou zrzlinu - tu teda taky vůbec neeeee. Jsem divná. A zelenou a ty sladké likéry s výjimkou bayleys. Jinak miluju našu domácí slivovičku. Už se těším, až porodím a odkojím. To si dám!!!! ![]()
Jo, a jakékoli sladké pití (od koly až po fantu a sprite) - to teda taky nedám. Miluju vodu. Taky tu našu domácí ze studny ![]()
A blijící smajlíky mi neva
(Snad jen u toho špenátu - ten totiž zbožňuju nade vše! Hned po té slivovičce
)
tak slivovičku máme taky domácí a pěkně uleželou-to je fakt dobrota,jak to rozproudí krev ![]()
kdyby si někdo dal blijící smajly za pizzu(moje nej),tak mi to vůbec neva,je to prkotina
ale za špenát je nedám,neboooj,mám ho ráda.nejvíc s brambor. knedlíčkem!!!
Saxana22 píše:A ze zákusků: větrník - miluju tu hnědou polevu na vrchu, mohli by začít dělat jenom ty vršky
Saxano, moje řeč, taky bych s tím vrškem vystačila, těch můžu sníst kamion. Možná bychom si mohly výrobu větrníkových vršků stanovit, jako podnikatelský plán
. Cílovou skupinu bychom našly, a kdyby ne, tak aspoň pro vlastní spotřebu ![]()
Jinak sním taky ledasco, ale nejradši pizzu, těstoviny s jakoukoli omáčkou - boloňská, smetanová, to je fuk. Dobrej čerstvej chlebík s máslem, osolit a klidně i ředkvičku na to
Jakýkoli ovoce, super.
Moc nemusím svíčkovou a nikdo mi to nevěří
. Obecně se vyhýbám houskovým knedlíkům jako příloha, jak se to rozmočí v tý omáčce, to je konec. Ale třeba knedlíky s vajíčkem, to je jiná. ![]()
To je dobrý téma
I když teda vyjmenovávat to není jednoduchý. Co rozhodně nepozřu jsou jakékoliv majonézové saláty, včetně bramborového, syrová cibule, aspiky, dršťky, zeleninové saláty ve kterých je příliš mnoho ingrediencí, vařená vajíčka v čemkoliv (jen s chlebem je ale zbožňuju), nemám ráda kyselá jídla - třeba čočka na kyselo, nechápu proč je to tak rozšířené, když se čočka dá připravit tak chutně i bez octa ![]()
Co mám moc ráda jsou jakákoliv sladká jídla, ze zákusků a buchet jím snad úplně všechno a co je nejlepší si nevyberu. Miluju Jesenku
No a pak takovou tu českou klasiku - omáčky. Nej je asi koprovka jen s bramborama, bílá omáčka s hříbků taktéž s bramborama. Pak taky bramboráky a bramborový knedle se špenátem nebo zelím. Pečený bůček - hlavně ta kůžička na něm. Slint, slint ![]()
Tak já můžu špagety na tisíc způsobů, lososa na tisíc způsobů, pak miluju svíčkovou, bramborový knedlíky se zelím, a celkově miluju jídlo, takže furt něco žeru. A nejím akorát dršťkovou s syrovou cibuli.
Mufina píše:
nemám ráda kyselá jídla - třeba čočka na kyselo, nechápu proč je to tak rozšířené, když se čočka dá připravit tak chutně i bez octa
Jejda, a tak to já zas bych ji nepozřela bez octa. No, asi pozřela, ale s octem to je teprve ta pravá mňamka. Ocet dávám i do hříbkové omáčky nebo koprovky.
Jo, a knedle jedině domácí HRÉTOVÉ. Nesnáším ty měkké kupované, co se hned po polití omáčkou „rozblemptnou“ ale pěkně NEkynuté tvrdé dělané doma - to je bašta! ![]()
Ještě nemusím náplň z ptáčků - teplou cibuli, vajíčko, okurek a špek.
Jako dítě jsem nejedla játra a svíčkovou, ale od té doby, co si vařím sama, mi to chutná.
Naši dělají špenát s bramborovými knedlíky a roštěnou, to je taky labůžo, doma to dělám jen s brambory a volským okem, ale u nich si to dám ráda.
Lulje, já právě ocet nedávám do ničeho. Tu koprovku mám lehce okyselenou tím, že ji dělám se sterilovaného kopru, hříbkovou ze sterilovaných hub a je to pro mě tak akorát. Pro mě je hlavní aby byla poctivé smetanová a ne jen z mlíka nebo jen tak postrašená 12% smetanou na vaření. Já preferuju tu 33% ![]()
Laducho, tu náplň z ptáčků jsem taky vždycky vypreparovala a nechala
ALe připomělas mi, že mám taky moc ráda bramborové knedle s UHO - klidně i tou od ptáčků, mňam, mňam.
Jo a co taky byla jídelnová šílenost - čevabčiči s horčicí a cibulí
A ještě jak ty kuchařky vždycky kydly tu horčici do těch brambor abych si nemohla dát ani je. To jsem chodila od výdejního okýnka rovnou vyhodit do zbytků
Přitom by stačilo aby tam člověku baby daly jen ty masové šišky s jalovýma bramborama a byla by spokojenost.
Mufina píše:
Lulje, já právě ocet nedávám do ničeho. Tu koprovku mám lehce okyselenou tím, že ji dělám se sterilovaného kopru, hříbkovou ze sterilovaných hub a je to pro mě tak akorát. Pro mě je hlavní aby byla poctivé smetanová a ne jen z mlíka nebo jen tak postrašená 12% smetanou na vaření. Já preferuju tu 33%
tak tak u nás taky do všeho jen 33% ![]()
beckie píše:Mufina píše:tak tak u nás taky do všeho jen 33%
Lulje, já právě ocet nedávám do ničeho. Tu koprovku mám lehce okyselenou tím, že ji dělám se sterilovaného kopru, hříbkovou ze sterilovaných hub a je to pro mě tak akorát. Pro mě je hlavní aby byla poctivé smetanová a ne jen z mlíka nebo jen tak postrašená 12% smetanou na vaření. Já preferuju tu 33%
teda holky,já jsem divná
dávám extra light
tuku je tam kolem 12%-nevím ted přesně,zakysanou smet.taky tak-8%
jsem úchylná na lajtky ![]()
Mufina píše:
Já dělám koprovku jen z čerstvého kopru a hříbkovou z hub z mrazáku, takže prostě MUSÍM dokyselit octem
A s tou smetanou určitě souhlasím. Nechápu, k čemu se vyrábí ta ošizená 12% - nevidím moc rozdíl mezi ní a plnotučným mlékem… A manžel ten smetanu rve snad do všeho. Minulý týden jsem dělala kapustovou omáčku a on si do ní kydnul zakysanou smetanu. Dává si ji i na bramboráky, což už je teda fakt síla! ![]()
teda holky,já jsem divnádávám extra light
tuku je tam kolem 12%-nevím ted přesně,zakysanou smet.taky tak-8%
jsem úchylná na lajtky
Thei, už jsem si všimla, že piješ i Colu Light. Tak to bych fakt nemohla
Nějak nesnesu cokoli LIGHT. Mám ráda všechno nešizené. Náhradní sladidla a odtučněné smetany mi přijdou nechutné, ale každému podle jeho gusta ![]()