Oblíbené a neoblíbené jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1030
1.3.10 12:28

každý rok máme zabijačku,nic z toho nejím,když vidím,jak se to dělá-děsný!!!!!
vepřové prostě neeeeeee :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
1.3.10 14:00

Ze sladkého jím jen ten větrník, ale když se pak vidím v zrcadle, tak by se mi ten nechutný smajík hodil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.10 14:08

Já můžu téměř všechno! Možná i ty kobylky a červa bych snesla. Co teda ale fakt nemůžu, jsou dorty s krémem a cokoli krémového a sladkého, kde je želé. Jo, výjimka je snad větrník,ale jen ten světlý - karamelový.
Co miluju, ale nemůžu, protože mi to žaludek nedokáže strávit, jsou mušle. Pokaždé se z nich pobliju a pos… PARDON, ale příště si zas řeknu, že si přece žaludek MUSÍ zvyknout, dám si a je to tu zas - objímám mísu celou noc :( Jinak mořské plody zbožňuju!
Nesnáším vývar, na kterém plave centimetrová vrstva tuku. Jinak domácí jitrničky jsou mňam. A tlačenka s octem a cibulí a k tomu čerstvý chlebíček - to je delikatesa. Ale jen NAŠE domácí, u které vím, co se do ní dá. Od cizího bych ji nepozřela. A prdelačku taky nemusím. Jo, a hořkou čokoládu a čokoládovou zrzlinu - tu teda taky vůbec neeeee. Jsem divná. A zelenou a ty sladké likéry s výjimkou bayleys. Jinak miluju našu domácí slivovičku. Už se těším, až porodím a odkojím. To si dám!!!! :dance:
Jo, a jakékoli sladké pití (od koly až po fantu a sprite) - to teda taky nedám. Miluju vodu. Taky tu našu domácí ze studny ;)

A blijící smajlíky mi neva :) (Snad jen u toho špenátu - ten totiž zbožňuju nade vše! Hned po té slivovičce :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
1.3.10 14:16

tak slivovičku máme taky domácí a pěkně uleželou-to je fakt dobrota,jak to rozproudí krev :palec:
kdyby si někdo dal blijící smajly za pizzu(moje nej),tak mi to vůbec neva,je to prkotina :mrgreen: ale za špenát je nedám,neboooj,mám ho ráda.nejvíc s brambor. knedlíčkem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
1.3.10 14:20
Saxana22 píše:A ze zákusků: větrník - miluju tu hnědou polevu na vrchu, mohli by začít dělat jenom ty vršky :)

Saxano, moje řeč, taky bych s tím vrškem vystačila, těch můžu sníst kamion. Možná bychom si mohly výrobu větrníkových vršků stanovit, jako podnikatelský plán :wink: . Cílovou skupinu bychom našly, a kdyby ne, tak aspoň pro vlastní spotřebu :lol:
Jinak sním taky ledasco, ale nejradši pizzu, těstoviny s jakoukoli omáčkou - boloňská, smetanová, to je fuk. Dobrej čerstvej chlebík s máslem, osolit a klidně i ředkvičku na to :-) Jakýkoli ovoce, super.
Moc nemusím svíčkovou a nikdo mi to nevěří :nevim: . Obecně se vyhýbám houskovým knedlíkům jako příloha, jak se to rozmočí v tý omáčce, to je konec. Ale třeba knedlíky s vajíčkem, to je jiná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.3.10 14:21

To je dobrý téma :palec: I když teda vyjmenovávat to není jednoduchý. Co rozhodně nepozřu jsou jakékoliv majonézové saláty, včetně bramborového, syrová cibule, aspiky, dršťky, zeleninové saláty ve kterých je příliš mnoho ingrediencí, vařená vajíčka v čemkoliv (jen s chlebem je ale zbožňuju), nemám ráda kyselá jídla - třeba čočka na kyselo, nechápu proč je to tak rozšířené, když se čočka dá připravit tak chutně i bez octa :roll:

Co mám moc ráda jsou jakákoliv sladká jídla, ze zákusků a buchet jím snad úplně všechno a co je nejlepší si nevyberu. Miluju Jesenku :-D No a pak takovou tu českou klasiku - omáčky. Nej je asi koprovka jen s bramborama, bílá omáčka s hříbků taktéž s bramborama. Pak taky bramboráky a bramborový knedle se špenátem nebo zelím. Pečený bůček - hlavně ta kůžička na něm. Slint, slint :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
4132
1.3.10 14:29

Tak já můžu špagety na tisíc způsobů, lososa na tisíc způsobů, pak miluju svíčkovou, bramborový knedlíky se zelím, a celkově miluju jídlo, takže furt něco žeru. A nejím akorát dršťkovou s syrovou cibuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.10 14:34
Mufina píše:
nemám ráda kyselá jídla - třeba čočka na kyselo, nechápu proč je to tak rozšířené, když se čočka dá připravit tak chutně i bez octa :roll:

Jejda, a tak to já zas bych ji nepozřela bez octa. No, asi pozřela, ale s octem to je teprve ta pravá mňamka. Ocet dávám i do hříbkové omáčky nebo koprovky.
Jo, a knedle jedině domácí HRÉTOVÉ. Nesnáším ty měkké kupované, co se hned po polití omáčkou „rozblemptnou“ ale pěkně NEkynuté tvrdé dělané doma - to je bašta! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
1.3.10 14:37

Ještě nemusím náplň z ptáčků - teplou cibuli, vajíčko, okurek a špek.
Jako dítě jsem nejedla játra a svíčkovou, ale od té doby, co si vařím sama, mi to chutná.

Naši dělají špenát s bramborovými knedlíky a roštěnou, to je taky labůžo, doma to dělám jen s brambory a volským okem, ale u nich si to dám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.3.10 14:38

Lulje, já právě ocet nedávám do ničeho. Tu koprovku mám lehce okyselenou tím, že ji dělám se sterilovaného kopru, hříbkovou ze sterilovaných hub a je to pro mě tak akorát. Pro mě je hlavní aby byla poctivé smetanová a ne jen z mlíka nebo jen tak postrašená 12% smetanou na vaření. Já preferuju tu 33% :-D

• Citovat
  • Upravit
Mufina
1.3.10 14:42

Laducho, tu náplň z ptáčků jsem taky vždycky vypreparovala a nechala :-D ALe připomělas mi, že mám taky moc ráda bramborové knedle s UHO - klidně i tou od ptáčků, mňam, mňam.

Jo a co taky byla jídelnová šílenost - čevabčiči s horčicí a cibulí :roll: A ještě jak ty kuchařky vždycky kydly tu horčici do těch brambor abych si nemohla dát ani je. To jsem chodila od výdejního okýnka rovnou vyhodit do zbytků :roll: Přitom by stačilo aby tam člověku baby daly jen ty masové šišky s jalovýma bramborama a byla by spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
4132
1.3.10 14:44
Mufina píše:
Lulje, já právě ocet nedávám do ničeho. Tu koprovku mám lehce okyselenou tím, že ji dělám se sterilovaného kopru, hříbkovou ze sterilovaných hub a je to pro mě tak akorát. Pro mě je hlavní aby byla poctivé smetanová a ne jen z mlíka nebo jen tak postrašená 12% smetanou na vaření. Já preferuju tu 33% :-D

tak tak u nás taky do všeho jen 33% :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
1.3.10 14:53
beckie píše:
Mufina píše:
Lulje, já právě ocet nedávám do ničeho. Tu koprovku mám lehce okyselenou tím, že ji dělám se sterilovaného kopru, hříbkovou ze sterilovaných hub a je to pro mě tak akorát. Pro mě je hlavní aby byla poctivé smetanová a ne jen z mlíka nebo jen tak postrašená 12% smetanou na vaření. Já preferuju tu 33% :-D
tak tak u nás taky do všeho jen 33% :palec:

teda holky,já jsem divná :think: dávám extra light :oops: tuku je tam kolem 12%-nevím ted přesně,zakysanou smet.taky tak-8% 8-) jsem úchylná na lajtky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.10 14:55
Mufina píše:

Já dělám koprovku jen z čerstvého kopru a hříbkovou z hub z mrazáku, takže prostě MUSÍM dokyselit octem ;) A s tou smetanou určitě souhlasím. Nechápu, k čemu se vyrábí ta ošizená 12% - nevidím moc rozdíl mezi ní a plnotučným mlékem… A manžel ten smetanu rve snad do všeho. Minulý týden jsem dělala kapustovou omáčku a on si do ní kydnul zakysanou smetanu. Dává si ji i na bramboráky, což už je teda fakt síla! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.10 14:58
teda holky,já jsem divná :think: dávám extra light :oops: tuku je tam kolem 12%-nevím ted přesně,zakysanou smet.taky tak-8% 8-) jsem úchylná na lajtky :roll:

Thei, už jsem si všimla, že piješ i Colu Light. Tak to bych fakt nemohla 8-o Nějak nesnesu cokoli LIGHT. Mám ráda všechno nešizené. Náhradní sladidla a odtučněné smetany mi přijdou nechutné, ale každému podle jeho gusta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová