Oblíkání je strašný psycho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
wra
1914
30.1.15 07:41

@veronika6913 bud v klidu :mrgreen: nevim jestli je to mou výchovnou chybou ale ja jsem ještě donedávna honila dvojčata po byte abych je oblékla :jazyk: dnes je jim něco přes dva roky a už si nechají dost věcí vysvětlit, i když ne pokaždé… taky znám ty nervy kdy máme byt za půl hodiny u doktorky a oni se mi schovávají pod stolem :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.1.15 07:42

Vzhledem k tomu, ze jsi evidentne „v dobre nalade“, tak bych radila hlavne prvni zklidnit. vim, presne jake jsou to nervy, ale taky vim, ze se z toho pak stane zacarovany kolotoc, kdyz uz oba predem vite, ze bude kraval. mi maly rval jak tur u kazdeho oblikana, prebalovani byl boj, pokud jsme na nej nebyli dva, tak vylozene fyzicky boj se vsim vsudy. maly uravny, ja s nervama v kyblu.
pak jsem se rozhadla na to vykaslat a prebalila jsem ho treba ve stoje, kdyz se dival na televizi, oblikala, tak, ze jsem mu dala do ruky mobil, at me moc nevnima apod. vychovne to podle vseho neni, ale mi uz to bylo jedno. kazdopadne se tim odlakanim pozornosti vsechno zlomilo, po nejake dobe se najednou nechal prebalit a prvlect i klasicky, bez mobilu, bez televize. jakoby zapomel, ze vlastne ma delat sceny.
proste to podle me chce nejak prerusit tenhle zacarovany kruh, kdy z toho mate predem nervy oba. jinak ja jak jsem byla uz fakt vztekla, tak jsem po nem casto zarvala, on brecel jeste vic, pak mi to bylo lito, dalsi prebalovani jeste vetsi nervy a tak porad dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 07:51

@Ali-Ali no..ja kdyz ho jdu prebalit, tak jsem vetsinou v pohode jelikoz vzdycky doufam, ze to zvladne. :-D ale jakmile ho polozim tak spusti tak se ho taky snazim ruzme odlakat ale na nej skoro nikdy nic nezabira :-D jako vazne je to o nervy, nejvic me vytaci to, ze nema duvod u toho rvat. Kdyby se nepral, bylo by to raz dva. Tajy mu vzdycky rikam, ze si muze byt v pokadeny nebo pocurane plince treba tejden, kdyz mu to tak desne vadi, to ze ho chci prebalit zw jo :-D on misto aby byl rad, ze bude mit sucho a cisto, tak je jeste tak vzteklej. Taky mu rikam ze ja s tatinkem u oblikani taky nebrecime… :-D no ale on mi na to prdi hajzlik malej. Je fakt, ze me to kolikrat vytočí dost, ale jakmile je po, tak se zas hodne rychle uklidnim ;-) jen jsem chtela vedet, jestli nejsme jediny…celkem jsem rada, ze asi ne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
30.1.15 07:51

Moje 3 letá dcera to má takhle taky od miminka. Plíny byly pro mne doslova o zdraví. Kopala jak zběsilá, do zubů, do brýlí. Jednou jsem se dokonce uchýlila k zoufalému kroku a cca ve 2 letech jsem jí vytála na procházku v plínách. Nechceš, tak půjdeš takhle. Ty kopance a křik už bylo moc a k tomu mimino. Byl listopad. během minuty se oblíkla před barákem. Zabralo to tak na týden, tak už opakovat nebudu.
Zjistila jsem, že potřebuje oblíkat postupně. Vždycky něco, chvilku počkat a zase něco. A já musím mít velmi povznesenou náladu. Jinak o nás zase ví celý dům.
Zajímavé je, že ve školce se obléká sama bez protestů, přijdu jí vyzvednout a je to problém:(((

• Citovat
  • Upravit
11117
30.1.15 07:56

@veronika6913
fakt jediny nejste ;)
zkus ho fakt obcas prebalit nekde mimo obvykle misto a ve stoje. nas maly na me zpocatku cucel, ale tak ho to rozhodilo, ze neprotestoval a casem fakt nejak pochopil, ze to jde bez cirkusu. pravda nesmi mit plnou plinu, to ve stoje nedavam :lol: ale spis to zkusit, tak pro zmenu.
jinak te plne chapu, i s tim oblikanim. ja jsem ho obcas obouvala tak, ze se valel po zemi v predsini a rval a ja na ctyrech za nim su mu snazil narvat boty… pak se zklidnil, ted se chce pro zmenu (2,5) obouvat sam, ovsem zasadne do bud mych bot nebo do boticek rocni segry. minule se vzteknul, ze mu jako ty capacky nechci pomoc nazout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
30.1.15 08:00

@veronika6913 Malý nesnesl se přebalovat na zádech a řval a zdrhal, takže jsem se naučila přebalovat ho na břiše (kamarádky i příbuzenstvo zírali :lol: ) a později jsem koupila ty natahovací plínky a přebalovala ho ve stoje. Tím, že se vyklidnil u výměny plínek, vydržel pak lépe i oblékání. Tzn. řval až u bundy a čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
30.1.15 08:11

@veronika6913 U nás je to to samé. Už snad od narození se vždycky vztekal. Ted je mu 13 měsíců a kdykoliv ho přebaluji nebo oblékam, musím mu dát buďto čajík nebo mlíčko, aby byl v klidu, ale někdy ani to nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 08:12

@Ali-Ali no je to snima tezky. S tim obouvanim si mi pripomela jednu situaci v Motole. Byli jsme na vysetreni s varlatkama a on si tam hral pri čekání s hrackama v herně, co tam maji. No ale ten rev co nastal, kdyz jsme sli do ordinace. Protoze nechtel jit id tech hracek samozrejme. Vzal su s sebou do ordinace auticka z te herny s tim, ze az pujdem, tak to tam vratime..Ale pak kdyz jsme vysli z ordinace a meli jit domu? Ldyz mel vratit auticka? To bylo fakt sileny. On rval jak blazen na celou nemocnici, vztekal se, nechtel si nechat dat ani bundu a tak silene vazne silene jecel. Vsichni tam na me koukali jak na uplne neschopnou blbou matku. On mi mezitim dokonce malem vypadl z kocaru, jen tak tak jsem ho chytla. Slysela jsem jak nejaka zenska to komentuje ale nemela jsem ani silu ji neco rict. Snazila jsem se co nejrychleji odtamtud vypadnout, jak me bylo trapne. To co on tam predvedl, to bylo vazne neco. Do toho jak se kroutil a vztekal, mu zacly padat boty, ktere si nasledne taky nenechal obout…fakt sileny. A jak vsichni koukali :zed: A to mame jit v dubnu do nemocnice na zakrok..jako mam uz ted z toho fakt hruzu, protoze kdyz si vzpomenu co tam predvadel jen kdyz jsme tam byli na vyšetření…to ho ani nechci videt az tam budem lezet. Ho ani nebudu moc vzit do herny apod. protoze kdyz bych pak chtela odejit tak by bylo zase takhke zle. S timhle me fakt trapi :-( nejhorsi je jak vzdycky vsichni blbe cumej. :-( jak kdyby to byl nevychovanej fracek, pritom proste obdobi vzdoru, je jeste malej a je hold vzteklejsi nez jiny deti…a doma se chova slusne, to uz vi co muze a co ne ale takhle kdyz nekam jdem..to je spatny :-( jeste se musi naucit veci jako kdyz reknu, ze jdeme, tak jdeme, nebo ze musi vratit hracky apod…on se to nauci, ale zatim je to snim proste vazne tezky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
30.1.15 08:26

Opravdu nejste jediní :). Máme dvě děti, 34měs a 19měs. Před odchodem musí být rezerva vždy minimálně hodina, kdy mi tu oba lítaj po bytě a nechtějí se oblíkat. Nasazování třeba noční plíny je s naháněním, řevem, kopáním a točením se u obou. Malá při přebalování přes den také řve a kope. Oba to dělali od mala. U malé celkem na oblékání zabírá hra „Není, není, tady je“ - třeba ručičku soukáme do rukávu, říkáme není, není a pak ručka vykoukne z rukávu a řekneme tady je! a malé se to děsně líbí. To samé s hlavičkou do výstřihu, nožičkou do nohavice a tak. Poslední dobou to u ní pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.1.15 08:30

@veronika6913
ja mam v tomhle lehkou vyhodu, ze vetsinu casu zijem v zahranici a tady se to bere uplne normalne. dite lezi v obchode na zemi? pohoda. dite se vzteka v raustauraci? dostane od cisnika bonbon.
jasne nervy ma clovek taky a obcas jsme ztropili scenu, ze uz i tady jsme zaujali pozornost, ale obecne se proste nad malyma detma nikdo nepohorsuje, proste jsou mali, tak obcas rvou, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
30.1.15 08:31

U nás to samé :) malému je skoro 10 mesicu a každé prebalování, oblékání a prevlékání je u nás mučení :mrgreen: pořád se mi přetáčí a nenechá si dát ani ponožky, takže místo 2 minut za kterých bych ho normálně oblékla je aspoň 5,protože se s ním peru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
30.1.15 08:38

Starší jednu dobu hrozně běsnila při přebalování, neustále se přetáčela jako vrtule a zdrhala. doma jsem ji přebalovala na úzkym přebalováku, tam se bála a moc nevášnila, ale jakmile jsme někde byli na návštěvě nebo tak a museli přebalovat třeba na zemi tak to byl konec. museli jsme být dva. oblíkání šlo, to se zhoršilo s věkem. naštěstí jsme nikdy nikam moc nespěchaly, tak jsem jí prostě nechala být, dřív či později se nechala.

s mladším uvidíme, jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
30.1.15 08:58

Ja myslim ze timto si projde kazde dite. Kdyz byl syn takhle maly a sli jsne treba ven, tak jsem se oblikla vzdy jako prvni abysme rovnou vyjeli. No zacla rvacka, ja spocena az na prdeli. Preslo ho to ale nevim uz kdy. Ted oblecu sebe, pak jeho (uz spolupracuje) a ted se se mnou zase zacina prat mimino :protoze na zadech lezet nebude :lol: a na nocnik musi dospet sam. Nehrotit, aby jeste nemel blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
30.1.15 09:05
@veronika6913 píše:
Ahoj, dotaz zni jasne. Ja uz mam zas akorat nervy na pochodu a to je rano. Malemu je 19 mesicu a neustale problemy s prebalovanim a oblikanim. Pokažde, kdyz ho jdu prebalit, tak rev, vztekani, musim se snim prat. :cert: to dela snad odjakziva! Jsem z toho nastvana, protoze si rikam, ze je uz dost velkej na to, aby spolupracoval a vedel co se bude dit, takze nechapu proc u toho musi byt pokazdy takovy divalo!! :zed: a prevlekani taky des. Pokazde kdyz ho chci převléknout z pizama, rev. Jak kdybych mu ublizovala nebo co :roll: ja vazne nechapu proc u toho musi furt delat takovej povyk a desne me to vytaci! Vzdyt jde jen o blby přebaleni a obleknuti!.. taky vam deti tohle delaji nebo to dela jen ten nas? :-/
(ty co me budou chtit poucovat, ze ma chodit na nocnik, at si to poucovani nechaj pro sebe. Zkousime, nechce. Mam v planu se na to poradne vrhnout jakmile zacne byt teplo)
:mrgreen:, neboj nejsi v tom sama. V roce a půl mi to dělali obě děti, vztekali se při přebalování, utíkali mi, musela jsem je honit po celým bytě. Oni z toho samozřejmě měli velkou srandu, já už méně, zvlášť pokud jsem spěchala a potřebovala jsem někde být na čas či stihnout autobus.

Nyní v 27 měsících se mi syn už u přebalování až tak nevzteká, jen občas. Ale u oblékání je to každodenní řev, honění a zápas (s chobotnicí a gumovým panáčkem). Dcera už je relativně rozumná (4 roky), ale občas i u ní je oblékání o nervy. I když ve školce byla pochválená, jak krásně jí to jde a jak je samostatná ;)

O nočník se neboj, naučí se to. U nás v tom roce a půl zájem žádný :). Ten začal u dcery až tak kolem 21 měs. u syna až po 2 roce. Ale bez plín syn není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
30.1.15 09:15
@veronika6913 píše:
@Ali-Ali no je to snima tezky. S tim obouvanim si mi pripomela jednu situaci v Motole. Byli jsme na vysetreni s varlatkama a on si tam hral pri čekání s hrackama v herně, co tam maji. No ale ten rev co nastal, kdyz jsme sli do ordinace. Protoze nechtel jit id tech hracek samozrejme. Vzal su s sebou do ordinace auticka z te herny s tim, ze az pujdem, tak to tam vratime..Ale pak kdyz jsme vysli z ordinace a meli jit domu? Ldyz mel vratit auticka? To bylo fakt sileny. On rval jak blazen na celou nemocnici, vztekal se, nechtel si nechat dat ani bundu a tak silene vazne silene jecel. Vsichni tam na me koukali jak na uplne neschopnou blbou matku. On mi mezitim dokonce malem vypadl z kocaru, jen tak tak jsem ho chytla. Slysela jsem jak nejaka zenska to komentuje ale nemela jsem ani silu ji neco rict. Snazila jsem se co nejrychleji odtamtud vypadnout, jak me bylo trapne. To co on tam predvedl, to bylo vazne neco. Do toho jak se kroutil a vztekal, mu zacly padat boty, ktere si nasledne taky nenechal obout…fakt sileny. A jak vsichni koukali :zed: A to mame jit v dubnu do nemocnice na zakrok..jako mam uz ted z toho fakt hruzu, protoze kdyz si vzpomenu co tam predvadel jen kdyz jsme tam byli na vyšetření…to ho ani nechci videt az tam budem lezet. Ho ani nebudu moc vzit do herny apod. protoze kdyz bych pak chtela odejit tak by bylo zase takhke zle. S timhle me fakt trapi :-( nejhorsi je jak vzdycky vsichni blbe cumej. :-( jak kdyby to byl nevychovanej fracek, pritom proste obdobi vzdoru, je jeste malej a je hold vzteklejsi nez jiny deti…a doma se chova slusne, to uz vi co muze a co ne ale takhle kdyz nekam jdem..to je spatny :-( jeste se musi naucit veci jako kdyz reknu, ze jdeme, tak jdeme, nebo ze musi vratit hracky apod…on se to nauci, ale zatim je to snim proste vazne tezky :-(

Neboj, toto mi pomalu předvádí každou návštěvu čehokoliv, kde jsou nějaké hračky pro děti. Buď ho dám jak ty do kočáru (přikurtování je ted v zimě o moje prsty), nebo ho vezmu pod paži (dceru jsem nosila na rameni jak pytel brambor) a odcházím. Nejhorší pro mě je, když jsem s oběmi dětmi a tohle mi začnou dělat obě dvě a nemá třeba kočár. To máš vidět ty pohledy :mrgreen:. Obš děti pod pažemi neunesu (plus většinou nějaká taška či batoh), tak je vezmu za ruce a táhnu je pryč (pokud nechtějí jít). Okolní reakce už nevnímám, ale cítím se vždy taky hrozně trapně.

Naopak, když to předvede nějaké jiné dítě, tak se usmívám a říkám si, „konečně to není moje dítě“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí