Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám svého času zabrala hra na bubububu kuk. Dáváš třeba body na hlavu, tak bububu a pak když vykoukne, tak kuk (pořádně bafnout, aby se skoro lekla), to samý s ručkama, nožkama a náležitě se u toho tváříš, koulíš očima. Sice jsem vypadala u oblíkání jak retard, ale dítě to mooooc bavilo ![]()
tak já tohle mám pouze, když začnu na děti navlíkat čepice a bundičky nebo zateplený overaly…řev, já spocená taky až tam…a utichnou, až když se rozjedu s kočárem…takže celej barák ví, že jedeme ven
jinak znám jednu matku, která podobný problém, co máš Ty řeší tak, že má doma hodně teplo a dítko nechává co nejvíc neoblečený… ![]()
Tak já nijak neporadim,jen konstatuju,že naší madam narvat do kombinézy a čepice je taky umění.Už aby bylo léto.Převlíkám přes den taky často,ale bodíčka a punčošky jí naštěstí nevadí,ale bunda atd to je řevu u toho ![]()
Malému oblékání zas až tolik nevadí, ale jeho oblíbená hra je ho znemožňovat - chytit pevně oblékaný kus a nepustit
takže doma máme taky teplo aby mohl být minimálně oblečený - no hlavně bez plíny, to miluje. A k doktorce jezdíme oblečeni v jednom kusu oděvu - plínka plus celopropínací kombinézka přímo na tělíčko, je to rychlé a dlouho nebude ječet
jen musím vždy správně odhadnout jak teplou vybrat.
No neporadím, jen podpořím, že u nás bylo to samý, když jsem měla jít do poradny, měla jsem z toho předem nervy. A co mě teda úplně nejvíc doráželo, že když jsem malého celá zpocená oblékla, dala do kočáru a než jsem se obula, tak se pokadil
, takže CELÉ znovu. Pak už jsem vypozorovala, že kadil jen když jsem se obouvala moc dlouho a kočárek stál, když jsem hned vyjela, tak nekadil
Takže budto rychle vyjet,nebo se obouvat a zároven popojíždět kočárem
Nebo když šla na procházku babička, tak vyšla ze dveří a já tam jezdila po dvoře s kočárem, tak trošku nechápala, že kdyby jen stál tak se může pokadit. ![]()
delice píše:
No neporadím, jen podpořím, že u nás bylo to samý, když jsem měla jít do poradny, měla jsem z toho předem nervy. A co mě teda úplně nejvíc doráželo, že když jsem malého celá zpocená oblékla, dala do kočáru a než jsem se obula, tak se pokadil![]()
, takže CELÉ znovu. Pak už jsem vypozorovala, že kadil jen když jsem se obouvala moc dlouho a kočárek stál, když jsem hned vyjela, tak nekadil
Nebo když šla na procházku babička, tak vyšla ze dveří a já tam jezdila po dvoře s kočárem, tak trošku nechápala, že kdyby jen stál tak se může pokadit.
promiň, ale tomu jsem se fakt zasmála…tomu kadění
trochu mi to připomíná pejska mých známých, ten se jim doma vždy pokadil, když ho tam nechávali samotnýho a to i přes to, že chvíli před tím vždy venku kadil…prej to musel tahat až z paty, jen aby je potrestal ![]()
stejně s náma ty dětičky umí pěkně cvičit! a taky už se teda těším na léto…tohle je očistec ![]()
tak s oblékáním je u nás taky boj, když nevříská tak utíká - takže dám čistou plínu a šup už je na čtyrech a zdrhá, chyttím ji obléknu body a zase je pryč, a tak pořád dokola než ji obléknu.
než se vypravíme ven tak to trvá půl hodiny…
hra na bububu někdy zabere. ![]()
ahoj, mě obě děti zdrhají, řvou jen, když přebaluju,ale i tak ve dvojko je to někdy mazec ![]()
možná zkusit nějakou básničku nebo jak píšou holky hru
neznám ji asi celou a dobře, ale určitě se dá dohledat
Do tunelu jede vlak, kukdy kudy cestička? tudy tudy, tak a tak a už je tu ručička/nožička/dosazuješ podle potřeby.
Při přebalování mi zabírá prdění na pupík a někdy běžela myšička okolo bříška, běžela běžela, šup do pupíčka. ![]()
Ještě mě napadlo - nemůže být problém v tom prádle, kdyš se nechce oblékat - nemůže ji to nějak dráždit?
změna prášku nebo tak? ![]()
Mě Vojta začal zdrhat při přebalování a oblíkání asi před 2 měsíci a zatím se to teda vůbec nelepší, někdy je to i s parádní vzteklinou, ale fakt teda příšernou. Beru to k věku, asi má nějaké období prvního vzdoru či co ![]()
pomáhá leda nějaké neokoukané zabavení něčím, ale to je složitější a složitější, neboť jaksi už všecko zná.
Písničky a říkanky to už na něj taky nezabírá.
No nestačím se divit, jak se to pohodový miminko, kterýmu donedávna takový věci vůbec nevadily, proměnilo ve vřískajícího ďábla, tváří se, že ho tím přebalováním a oblékáním mučím, a to prosím i když je pokaděnej a měl by být rád, že bude v suchu ![]()
jen doufám, že jak to přišlo, tak to zase hezky rychle odejde. ono když ho vezmu, že ho dám na přebalovák, a najednou ho chytne rapl a začne vyvěšet ruce a kopat nohama, že nééé, tak se bojím, že mě kopne do břicha…
Zkouším to na něm po dobrým, ale už jsem ho i párkrát plácla přes zadek, když už to fakt přeháněl.
Bin píše:delice píše:
No neporadím, jen podpořím, že u nás bylo to samý, když jsem měla jít do poradny, měla jsem z toho předem nervy. A co mě teda úplně nejvíc doráželo, že když jsem malého celá zpocená oblékla, dala do kočáru a než jsem se obula, tak se pokadil![]()
Nebo když šla na procházku babička, tak vyšla ze dveří a já tam jezdila po dvoře s kočárem, tak trošku nechápala, že kdyby jen stál tak se může pokadit.
stejně s náma ty dětičky umí pěkně cvičit! a taky už se teda těším na léto…tohle je očistec
promiň, ale tomu jsem se fakt zasmála…tomu kadění
trochu mi to připomíná pejska mých známých, ten se jim doma vždy pokadil, když ho tam nechávali samotnýho a to i přes to, že chvíli před tím vždy venku kadil…prej to musel tahat až z paty, jen aby je potrestal
Tak to je super ![]()
rozmary píše:
Ahoj,dovolím si tvrdit že mám naprosto pohodový mimčo,ráno se hned usmívá,vzbudím ho v noci usmívá se,svlíkám jí šklebí se,ale nedej bože když se má oblíkat,to je tak příšernej řev,nepomáhaj chrastítka,zpívání prostě nic,řve jak tur,u doktora jsem vždycky spocená až na prdeli než jí obleču,tečou jí slzy jak hrachy a huláká dokud jí nezvednu,nevíte jak na to,aby tak nebrečela?Vzhledem k tomu že slušně kaká a má v jednom kuse h… až na zádech převlíkám hodně často
my když oblíkáme ven, takže mikina, bunda, čepice, tak malá úplně zfiálový vzteky. zrudne a začne ječet tím krčním řevem úplně nesnesitelně. Minule jsem jí oblíkala v čekárně a nějaká mamink ana mě koukala, jestli jí netýrám a valila oči, jak ta naše potvůrka ječí. U nás je oblíkání na ven opravdu tragédie. když ráno převlíkáme z pyžama do tepláčků a body, tak v pohodě, ale přiblížím ji čepici k hlavě, je zle. Občas se s ní bojím i někam chodit, kde se musí převlíkat ![]()
Tak já mám stejný problém, jakmile se blíží 1 hodiny odpoledne a já chystám věci na venek, bunda , čepice, už ví o co jde, a začíná pobrekávat.
To jí vždycky říkám: jo holka musíš ještě chvíli počkat, až bude teplej tak bunda nebude potřeba. Samozřejmě to nechápe
a ani se neuklidní.
Jen nevím co budeme dělat až skončí léto a zase se bude muset více oblékat, jestli jí to vydrží. Asi to zdědila po své těte, ta se ne a ne obléct jako malé dítě,
tak u nás je největší nepřítel čepice, to je řev, jak když jí vraždím, grimasy ani jiné pokusy o uklidnění nepomáhají, vyjíždíme z brekem, který naštěstí prestane. ![]()
Ahoj,dovolím si tvrdit že mám naprosto pohodový mimčo,ráno se hned usmívá,vzbudím ho v noci usmívá se,svlíkám jí šklebí se,ale nedej bože když se má oblíkat,to je tak příšernej řev,nepomáhaj chrastítka,zpívání prostě nic,řve jak tur,u doktora jsem vždycky spocená až na prdeli než jí obleču,tečou jí slzy jak hrachy a huláká dokud jí nezvednu,nevíte jak na to,aby tak nebrečela?Vzhledem k tomu že slušně kaká a má v jednom kuse h… až na zádech převlíkám hodně často