Oblíkání je strašný psycho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
30.1.15 09:19

Holky dik vsem moc! :-) tak koukam, ze stim prebalovanim a oblikanim, je to asi vazne normalni…to me docela uklidnuje a mozna uz me to ani nebude zas tak moc vytacet, kdyz vim, je to asi vazne normalni :-D jeste aby mi prestal delat sceny na verejnosti, kdyz neni po jeho a bude to parada :-D

Nocnik nehrotim, vim, ze musi dozrat..on si na nej rad seda oblecenej, ale jakmile ho chci svleknout a posadit, tak zacne jecet a jde si radsi dobrovolne vzit tu plinu :-D ale netlacim, zkousime jednou za par dni, cekam na leto az bude litat hambatej to půjde urcite lip :-) akorat pak nevim, jak to budem delat az budem chodit ven, kdyz se bude ucit na nocnik…:think: nevim, jak se to dela, jestli se dava ze zacatku na ven plina…nebo ucit rovnou bez ni i venku.. :think: zase si rikam, kdyz uz, tak uz..mam strach, ze kdyz mu ji na ven budu davat, tak to poradne nepochopi a nenauci se to ani doma…ale nevim no ale to je jeste za dlouho, takže to budu resit az to bude aktualni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
30.1.15 10:01

@veronika6913, na scény na veřejnosti se vykašli. Čím víc malý z tebe vycítí, že tě to točí, tím víc je bude dělat. Nebo pokud budeš ustupovat ze svých pravidel na veřejnosti, jen aby byl klid, začne to využívat. Kolikrát mi dcera způsobila povyk v obchodě, ještě nyní mi to občas dělají oba dva, když jim nechci něco koupit. No tak ochodem jedu s řvoucím dítětem, přece jim to (vše co chtějí) nekoupím. V obchoďácím se mi válela po zemi vztekem, já jsem se naučila neřešit to, postupně ji to přešlo, ale trvalo to tak půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
30.1.15 10:30
@veronika6913 píše:
@Ali-Ali no je to snima tezky. S tim obouvanim si mi pripomela jednu situaci v Motole. Byli jsme na vysetreni s varlatkama a on si tam hral pri čekání s hrackama v herně, co tam maji. No ale ten rev co nastal, kdyz jsme sli do ordinace. Protoze nechtel jit id tech hracek samozrejme. Vzal su s sebou do ordinace auticka z te herny s tim, ze az pujdem, tak to tam vratime..Ale pak kdyz jsme vysli z ordinace a meli jit domu? Ldyz mel vratit auticka? To bylo fakt sileny. On rval jak blazen na celou nemocnici, vztekal se, nechtel si nechat dat ani bundu a tak silene vazne silene jecel. Vsichni tam na me koukali jak na uplne neschopnou blbou matku. On mi mezitim dokonce malem vypadl z kocaru, jen tak tak jsem ho chytla. Slysela jsem jak nejaka zenska to komentuje ale nemela jsem ani silu ji neco rict. Snazila jsem se co nejrychleji odtamtud vypadnout, jak me bylo trapne. To co on tam predvedl, to bylo vazne neco. Do toho jak se kroutil a vztekal, mu zacly padat boty, ktere si nasledne taky nenechal obout…fakt sileny. A jak vsichni koukali :zed: A to mame jit v dubnu do nemocnice na zakrok..jako mam uz ted z toho fakt hruzu, protoze kdyz si vzpomenu co tam predvadel jen kdyz jsme tam byli na vyšetření…to ho ani nechci videt az tam budem lezet. Ho ani nebudu moc vzit do herny apod. protoze kdyz bych pak chtela odejit tak by bylo zase takhke zle. S timhle me fakt trapi :-( nejhorsi je jak vzdycky vsichni blbe cumej. :-( jak kdyby to byl nevychovanej fracek, pritom proste obdobi vzdoru, je jeste malej a je hold vzteklejsi nez jiny deti…a doma se chova slusne, to uz vi co muze a co ne ale takhle kdyz nekam jdem..to je spatny :-( jeste se musi naucit veci jako kdyz reknu, ze jdeme, tak jdeme, nebo ze musi vratit hracky apod…on se to nauci, ale zatim je to snim proste vazne tezky :-(

No jo, také se mi někdy vztekal syn před lidmi a nebylo to nic příjemného.

K té konkrétní situaci v Motole mě napadla jedna věc. Já bych mu po vyjítí z ordinace nechala ještě chvilku na hraní. Také tam chodíme, syn je objednaný na varlátko příští týden. A jak tam ty čísla skáčou tak všelijak (nejdou popořadě), najednou tam skočí naše číslo a je fofr jít dovnitř. Tak se nedivím, že nechtěl najednou ty autíčka pustit. No a když si je vzal a vyšli jste ven, tak bych mu řekla, ať si ještě chviličku pohraje a půjdeme domů. Myslím, že by to na naše děti zabralo. Samozřejmě chápu, že každé dítě je jiné a třeba jiné by se těch aut nepustilo ani po té chvíli a vztekalo by se i tak. Ale třeba by to pomohlo, kdyby hra nebyla ukončena tak najednou. U nás opravdu, když by takto vyváděl, tak třeba něco chce a nemusí to být zrovna další půlden hraní třeba v té herně. Někdy se člověk diví, jak stačí málo a jsem spokojená já i dítě. Tím tě opravdu nechci nějak kritizovat, také mám někdy nervy na pochodu a mám co dělat, abych nevybuchla. Jen chci nadnést jiný úhel pohledu na tu konkrétní situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 11:07

@Merunka02 dekuju, tohle me taky napadlo. Jenze ho znam a vim, ze i kdybych ho tam nechala jeste chvilku hrat, tak by pak byla stejne uplne stejna scena… :-/ on by je tam proste nechtěl nechat, ty auticka…tohle on jeste uplne nejak nechape prave:-( a na auticka je vazne ujetej a kdyz se mu do ruky dostane nejaky, ktery nezna, tak ho v ty ruce dokaze mit celej den. I kdyz je fakt, ze kdyz jsme u detsky a hraje si tam v herne, tak takovy sceny nedela…ale tam uz to zna a ty hracky tam už ho tolik neberou..ale urcite bych priste alespon zkusila ho takhle ještě chvilku nechat si hrat…pak bych se nejak pokusila jeho pozornost navest na neco jiného aby byl schopen semnou v klidu odejít… protoze takovouhle scenu uz vazne zazit nechci :oops: musim se snazit vzdCky neco vymyslet no ale tak on se to postupem casu nauci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
30.1.15 11:24

@veronika6913, mě nyní napadlo, co mít v přebalovací tašce/či kabelce autíčko, které nebude mít tak dobře ohrané, tj. budeš ho mít jen a jen v té tašce a dáš mu je třeba výměnou za ty v čekárně. Já to tak občas dělám. V tašce, kde mám plíny mám na stálo 2 autíčka a ty mu pak dávám na hraní. Ale namá je standardně doma ve výbavě, takže je nemá tak ohrané/známé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 11:29

@elen-ka to je docela dobry napad… :think: akorat mu takhle nejake do te tašky radsi prikoupim aby ho vazne neznal…ty co ma okoukane z domova by asi nezabraly ani kdybych je na nějakou dobu schovala…ale vazne dobry nápad! Kdyz to pro nej bude nove, a budu mit dve auticka, ktere nezna jen v te tasce, tak by to mohl byt uspech! :palec: diky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
30.1.15 11:49
@veronika6913 píše:
@Merunka02 dekuju, tohle me taky napadlo. Jenze ho znam a vim, ze i kdybych ho tam nechala jeste chvilku hrat, tak by pak byla stejne uplne stejna scena… :-/ on by je tam proste nechtěl nechat, ty auticka…tohle on jeste uplne nejak nechape prave:-( a na auticka je vazne ujetej a kdyz se mu do ruky dostane nejaky, ktery nezna, tak ho v ty ruce dokaze mit celej den. I kdyz je fakt, ze kdyz jsme u detsky a hraje si tam v herne, tak takovy sceny nedela…ale tam uz to zna a ty hracky tam už ho tolik neberou..ale urcite bych priste alespon zkusila ho takhle ještě chvilku nechat si hrat…pak bych se nejak pokusila jeho pozornost navest na neco jiného aby byl schopen semnou v klidu odejít… protoze takovouhle scenu uz vazne zazit nechci :oops: musim se snazit vzdCky neco vymyslet no ale tak on se to postupem casu nauci ;-)

Příště to zkus. A celkově, když někde jste - třeba v herně, bych mu chvíli před plánovaným odchodem řekla, ať si dohraje a za chviličku půjdeme. I kdyby to nefungovalo hned, tak to snad postupně pochopí. Přijde mi to lepší, než dítě zabrané do hry z ničeho nic urvat od hraček a táhnout pryč, že jdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 11:57

@Merunka02 no tak kdyz zavolaj do ordinace, tak ho od tech hracek hold vzit musim. Pak jsem sla uz jen vratit auticka, ale i ti byl dost problem.. no priste ho tam zkusim jeste chvili treba nechat a pak ho nalákat na neco jineho aby semnoj sel… ale moc tomu stejne ze začátku nedavam…znam ho jakej je..ale je fakt, ze se to takhle alespon postupne nauci a za nejakpu dobu to uz bude urcite lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
30.1.15 12:31
@veronika6913 píše:
@Merunka02 no tak kdyz zavolaj do ordinace, tak ho od tech hracek hold vzit musim. Pak jsem sla uz jen vratit auticka, ale i ti byl dost problem.. no priste ho tam zkusim jeste chvili treba nechat a pak ho nalákat na neco jineho aby semnoj sel… ale moc tomu stejne ze začátku nedavam…znam ho jakej je..ale je fakt, ze se to takhle alespon postupne nauci a za nejakpu dobu to uz bude urcite lepsi

Tak to je jasný, že do ordinace se musí hned. To ale snad takový problém nebyl, když si je tam vzal s sebou. Neříkám, že to konkrétně u něj bude fungovat hned. Ale postupně to bude lepší, také jak povyroste. Ale celkově mi přijde lepší mu říct chvíli dopředu, že hraní končí. To jsem myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 12:34

@Merunka02 tak to je jasny :-D kdZ jsme u detsky a vidim, ze jde na radu poslední clovek predemnou, tak mu rikam, ze to pomalu uklidime a půjdeme k pani doktorce…ale v Motole to zrovna takhle neslo jelikoz ani ty cisla ktere volaji nejdou popořadě. A problem jit do ordinace byl velkej i kdyz mel auta s sebou. Pak už si nehral jak jsme vysli z ordinace, sli jsme jen vratit ty auticka a to byl problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 12:38

@Merunka02 To je přece vazne jasny, ze mu to prvni reknu, ze pujdeme, kdyz je to ovsem mozny a nemusime rychle na zavolani jit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.1.15 12:48

No, já se přidávám. Poslední dobou malý nevydrží v klidu ani když mu chci dát čistou plenku. A oblékání to je děs! :zed: Nic nezabírá povídání, hračky, zpívání musím vždy nějakým způsobem na něj to oblečení dostat. :lol: A nejhorší je když jdeme ven a dávám mu více vrstev oblečení to jsem vždy úplně na mrtvici. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
30.1.15 14:20
@veronika6913 píše:
@Merunka02 tak to je jasny :-D kdZ jsme u detsky a vidim, ze jde na radu poslední clovek predemnou, tak mu rikam, ze to pomalu uklidime a půjdeme k pani doktorce…ale v Motole to zrovna takhle neslo jelikoz ani ty cisla ktere volaji nejdou popořadě. A problem jit do ordinace byl velkej i kdyz mel auta s sebou. Pak už si nehral jak jsme vysli z ordinace, sli jsme jen vratit ty auticka a to byl problem

Tak zrovna ten Motol chápu :). To jsem i psala, že tam jdou ty čísla všelijak a pak, když skočí naše, tak fofrujem do ordinace, protože člověk neví, kdo je před ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.1.15 14:31
@Merunka02 píše:
Tak zrovna ten Motol chápu :). To jsem i psala, že tam jdou ty čísla všelijak a pak, když skočí naše, tak fofrujem do ordinace, protože člověk neví, kdo je před ním.

No prave.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky