Obložení linky v kuchyni

165
8.4.15 11:59

Obložení linky v kuchyni

Ahoj, plánujeme koupit novou kuchyň. Momentálně máme na zdi asi lamino desku, jde dobře umýt, ale když to chci vyleštit, nejde to. Je to pořád omatlané. Jaké máte zkušenosti s jinými materiály- obklady, sklo, fólie,… apod. Aby to šlo dobře umýt a vyleštit, bylo to dobře udržovatelné. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
8.4.15 12:13

@ronkap mám obklady, čtverečky 10×10cm, hodně spár a už bych je nikdy nedala :zed: ty spáry nelze umýt od mastnoty a dlaždičky po čase (mám je tu 6 let) ztrácí na kráse…nyní bych volila asi plexisklo a pod to případně tapetu/folii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.15 12:15

My mame taky prac. desku misto obkladu, vybrali jsme takovou prac. desku na ktere není nic videt, dobre se lesti.

Chtela jsem sklo, ale ve studiu mi ho rozmluvili mame kuchyn vedle dvou franc.oken, takze by se odrazelo svetlo pry a vse by na tom skle bylo videt, ze pry bych jen lestila a lestila. Obklad je ideailni ve stare kuch.jsme meli velke obdelniky a nepriznane spary, dobre se to udrzovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
8.4.15 12:16

No rozhodně vím, že mozaiku, apod. nechci, přemýšlela sem o velkoformátových, když už obklady,… Ale bojím se, aby obklady nebo to plexisklo nebo sklo nebylo tak zmatlané, jak ta deska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
8.4.15 12:17

Co jsou nepřiznané spáry? Jako jeden kachlík napláclý na druhém???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
8.4.15 12:21

http://www.rako.cz/…chateau.html?… Mě se líbí tohle, ale nevím, jak se to udržuje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.15 12:21
@ronkap píše:
Co jsou nepřiznané spáry? Jako jeden kachlík napláclý na druhém???

Ano já nemám rada spáry mezi kachlama takže když to otec obkladem dal tam ty nejmenší křížky mezi to a nebyly spáry skoro vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
8.4.15 12:22

Měla jsem sklo, a bylo to peklo, pořád se muselo leštit a vždycky se našel úhel, ze kterého to vypadalo blbě. Teď mám klasický obklad a údržba je mnohem lepší. Fajn je i použití stejné pracovní desky, ale chce to spíš světlejší. A jak v případě obkladu nebo desky bych volila schválně trochu flekatý nebo zrnitý vzor, tam se pár kapek čehokoliv ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
8.4.15 12:22

Krásný a dobře udržovatelný je lacobel, ale ta cena :?
já mám skleněné kachličky, dobře se to myje, drří to stále stejnou barvu, ovšem jsou mezi tím spáry a ty už se čistí mnohem hůř :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.15 12:24

@zrcadlo
My máme právě tu flekatou světle hnědou prac. desku a nesviti tam na ni nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
8.4.15 12:26

Mam sklo a nemuzu si ho vynachvalit :pankac: mela jsem ho uz v predchozim byte a nic jineho bych nechtela :palec: jen to preblejsknu pripravkem na sklo a hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
8.4.15 12:29

Mám červené sklo a super, není to špinavé, nic na tom extra nejde vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
8.4.15 12:37

@Liszane a nemáte to za sporákem čmouhaté??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
8.4.15 14:30

Řeším teď to samé… zatím jsem přikloněná variantě mít tam pracovní desku… ségra mi říkala, že viděla v nějakém časáku, že jako obklad měli drátosklo… taky zajímavý nápad, ale nepovedlo se mi na netu najít nějaký obrázek z kuchyně, abych si to uměla představit v reálu… :nevim:
chtěla bych svěle krémovou kuchyni s tmavě hnědou žíhanou pracovní deskou a tu tedy i jako obklad. Máte někdo stejnou kombinaci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
8.4.15 18:50

@ronkap nemám :nevim: jsem trochu úchyl na pořádek v kuchyni, takže to po vaření pokaždé myju :nevim: po normál vaření stačí přetřít prostředkem na sklo, když něco smažím tak to nejdřív vezmu hadříkem s Jarem a pak přeblejsknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný