Obložky při rekonstrukci

396
12.8.12 10:36

obložky při rekonstrukci

Ahoj, potřebuji trochu poradit, plánujeme rekonstrukci a chceme měnit futra za obložky. Máte někdo s výměnou zkušenost. Vůbec nevím na koho se mám obrátit, na zedníka, na truhláře? Potřebuji aby mi někdo vyboural stará futra, zarovnal asi zdi a pak dal obložky a vůbec nevím co to následně obnáší. Musí se nějak pak zeď začišťovat, nebo se pak musí udělat nový štuk? děkuji za veškeré zkušensoti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4342
12.8.12 10:44

Ahoj, my teda stavíme nový dům, ale vím, když se to dělalo u našich, tak se zbouralo, jako probouralo, dělal to teda zedník, jelikož tam máš cihle a nahoře překlad, který je vyměřený dle těch původních dvěří, takže aby Ti to nespadlo na hlavu. Přímo radši zajít za nějakým zedníkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
12.8.12 11:34
Lenja17 píše:
Ahoj, potřebuji trochu poradit, plánujeme rekonstrukci a chceme měnit futra za obložky. Máte někdo s výměnou zkušenost. Vůbec nevím na koho se mám obrátit, na zedníka, na truhláře? Potřebuji aby mi někdo vyboural stará futra, zarovnal asi zdi a pak dal obložky a vůbec nevím co to následně obnáší. Musí se nějak pak zeď začišťovat, nebo se pak musí udělat nový štuk? děkuji za veškeré zkušensoti

Ahoj, zedník by měl vybourat stávající zárubně a případně zapravit stěny kolem otvoru. Potom by měl truhlář namontovat nové zárubně a osadit dveře.
Ještě je taky varianta, že se původní zárubně ponechají a obložkově se namontují přes ně, jsou to speciální obložkové zárubně určené přímo pro tohle dodatečné obložení stávajících. K tomu není potřeba zeedník, ale zase se vám zmenší průchozí otvor ve dveřích, což může být někdy kritické - například v koupelně pokud máte teď dveře šířky 60 cm, tak byste nemuseli projít potom s pračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný