Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebuji trochu poradit, plánujeme rekonstrukci a chceme měnit futra za obložky. Máte někdo s výměnou zkušenost. Vůbec nevím na koho se mám obrátit, na zedníka, na truhláře? Potřebuji aby mi někdo vyboural stará futra, zarovnal asi zdi a pak dal obložky a vůbec nevím co to následně obnáší. Musí se nějak pak zeď začišťovat, nebo se pak musí udělat nový štuk? děkuji za veškeré zkušensoti
Ahoj, my teda stavíme nový dům, ale vím, když se to dělalo u našich, tak se zbouralo, jako probouralo, dělal to teda zedník, jelikož tam máš cihle a nahoře překlad, který je vyměřený dle těch původních dvěří, takže aby Ti to nespadlo na hlavu. Přímo radši zajít za nějakým zedníkem ![]()
Lenja17 píše:
Ahoj, potřebuji trochu poradit, plánujeme rekonstrukci a chceme měnit futra za obložky. Máte někdo s výměnou zkušenost. Vůbec nevím na koho se mám obrátit, na zedníka, na truhláře? Potřebuji aby mi někdo vyboural stará futra, zarovnal asi zdi a pak dal obložky a vůbec nevím co to následně obnáší. Musí se nějak pak zeď začišťovat, nebo se pak musí udělat nový štuk? děkuji za veškeré zkušensoti
Ahoj, zedník by měl vybourat stávající zárubně a případně zapravit stěny kolem otvoru. Potom by měl truhlář namontovat nové zárubně a osadit dveře.
Ještě je taky varianta, že se původní zárubně ponechají a obložkově se namontují přes ně, jsou to speciální obložkové zárubně určené přímo pro tohle dodatečné obložení stávajících. K tomu není potřeba zeedník, ale zase se vám zmenší průchozí otvor ve dveřích, což může být někdy kritické - například v koupelně pokud máte teď dveře šířky 60 cm, tak byste nemuseli projít potom s pračkou.