Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z vlastní zkušenosti mužů říct ze to jde. Sice pomalu ale důvěra se dá vrátit. Je dobře ze na tom chcete oba pracovat a pokud vám stojí za to vztah zachránit, zvládnout se to dá. Taky souhlasím ze za problémy ve vztahu jsou v 99% procentech zodpovědní oba, partner samozřejmě udělal velkou chybu, na druhou stranu ty uznavas důvody které ho k tomu vedly a to je dobrý začátek. Mrzí mě ze jste to museli řešit zrovna o Vánocích, ale na tohle není vhodná doba nikdy. Nespechej na sebe, dej si čas a nepocitej ze bude hned všechno jako dřív. Ted je to na vás a když se chce, všechno jde ![]()
Já osobně bych se bála, že nedokážu zapomenout, odpustit. Ale chápu, že všichni jsme jen lidé a stát se to může.
@Cenarius píše:
Precti si ten jeji prispevek jeste jednou. Sama pise, ze ji na nespokojenost opakovane upozornoval a ona na to hazela bobek.
Ale to ni rekl on. Je to krátká doba, co to řeší. Většinou podvedený v počátečním šoku opravdu uvěří tomu, jak byli hrozní, nevšímaví, nesnesitelni, malo sexy a nevim co ještě… Ale až ten šok a strach opadnou, uvědomí si, že 99% těch keců jsou jen kecy. ![]()
@Anonymní píše:
Nebudeš věřit už nikdy. Už jen to, že si dáváš máslo na hlavu místo něho… On ma máslo na hlavě, ne ty, protože zahýbat neni řešení. Měl si s tebou sednou a říct jasně, co se děje, když byl nešťastný. Většinou tady ty fráze o neštěstí a nemilování přijdou jen proto, aby si nevěrník umyl ruce.Vlastní zkušenost, bohužel. Též jsem moc chtěla začít znovu. Ale časem ti dojde, že tě prostě jen sprostě podvedl, protože měl příležitost a žaludek to udělat.
Ty se za nic neobvinuj, to je jen zacatek dalsiho konce. Sama sebe si nevazis.Muz to citi a vi, ze kdyz te podvede znovu, opet odpustis… Takze, mej hrdost. Odpust, nevracej se uz k tomu… Nedebatuj s nim o tom, nevycitej… Urci taky nejaka pravidla co by zas mohl zlepsit on. Oba na sobe zapracujte… Prosim te, ale hlavne se nestav do role „ja jsem ta spatna, jen já“..
Taky bych měla problém obnovit důvěru. Jednou tě zradil a ten strach, že to udělá znovu musí být hrozný…moc lidí tohle nedá
Když přihlédnu k tomu, že ty jseš si vědoma své chyby a on se ti svěřil ještě dříve než došlo k sexu, tak by se to podle mě mohlo spravit když na tom oba budete opravdu makat. ![]()
@Behemotha píše:
Když přihlédnu k tomu, že ty jseš si vědoma své chyby a on se ti svěřil ještě dříve než došlo k sexu, tak by se to podle mě mohlo spravit když na tom oba budete opravdu makat.
No ja ti nevím… Není to zbytečné, když v tom nejsou deti, majetky, firmy…? Cítil se přehlížený? A co bude říkat, až budou mít deti, nebo ty děti budou nemocné, náročné, nespavé… Já bych šla od toho.
@Minniee píše:
Já vám moc a moc děkuji, pomáhá mi toje to těžký a čerstvý…
No a jak se to teda vyvíjí?
@Anonymní píše:
No a jak se to teda vyvíjí?
Jsem ve fázi, kdy se postupne ladíme na to si verit, co se mi řekne, jinak by mi asi praskla hlava. Nepatram, nehledám, ale je mi jasné, že bude druhá strana evidentně ještě nějakou dobu vyvíjet aktivitu, evidentně se tam prohloubil cit. Už se na nic dalšího neptám, bojím se, že by další pravda mohla způsobit další bolest a vlastně to teď není důležité, pokud jsme se rozhodli to překonat. Ale pořád to bolí, hodně čtu a pracuji… Někde v duchu cítím, že jsme restart velkou ránou potřebovali a ta bolest mi bude vždy tu situaci připomínat, ale tak věřím času, který to otupí a třeba se tomu budeme jednou smát. Řeknu to asi tak, že proběhl nový start, pro který jsme se rozhodli oba a jít od sebe by asi bylo nejlehčí řešení za předpokladu, že bych já všechno dělala dobře, no, nedělala… Pokud se to stane podruhé, už se vlastně jen naštvu a řez bude radikální. Musím se teď zahltit činnostmi a osvobodit svou mysl. Už to nebude jako dřív, bude to nové, možná lepší, horší, ale za pokus to stojí, alespoň si pak mužů říct, nevzdala jsem to…
Jako, nový start to bude, když on nebude vyvíjet žádnou aktivitu a udělá všechno proto, abys mu věřila. Jinak se ty budeš jen trápit a on bude sypat sůl do rány a dál udržovat city jinde. Taky bohužel vlastní zkušenost.
On to prostě musí radikálně utnout, jinak to nemá význam a ty to nedáš.
@Anonymní píše:
Jako, nový start to bude, když on nebude vyvíjet žádnou aktivitu a udělá všechno proto, abys mu věřila. Jinak se ty budeš jen trápit a on bude sypat sůl do rány a dál udržovat city jinde. Taky bohužel vlastní zkušenost.On to prostě musí radikálně utnout, jinak to nemá význam a ty to nedáš.
Takze máš zkušenost, že jste si dali druhou šanci a stejně pokračoval dál v nevěře?
obávám se, že důvěru takovou, jako předtím vůči němu už mít možná nikdy nebudu. Měla jsem ji takovou, že bych se pro něho nechala i mučit, když to přeženu… Teď samozřejmě kazda vibrace telefonu, každý nedovolani se, když jsem pryč, zamyšlení vyvolává bolestný pocit. Když už jsem se ale rozhodla tak s tím, že to k tomu patří. Kdyby to ale udělal znova, tak už jsem si vlastně bolesti prošla, teď už bych byla naštvaná jen na sebe, jaká jsem trubka, udělám radikální řez a ačkoliv budu naštvaná za ten ukradený čas, můžu mít čiste svědomí, že jsem to nezabalila a odnesu si to jako cennou zkušenost
je to těžký, když k němu cítím tak obrovskou lásku, bohužel, z piedestalu spadl. Nicméně, těch chyb jsem udělala dost i já a cítit se osamělý ve vztahu, k tomu se najde někdo kdo té pochopí a pohladí, tak asi stačí malo
nejsem chlap, já nevím, vsechno teorie… Slíbil, že to utne, no, mě nezbývá než tomu věřit, tak si asi popreji good luck ![]()
@Any9 píše:
Z vlastní zkušenosti mužů říct ze to jde. Sice pomalu ale důvěra se dá vrátit. Je dobře ze na tom chcete oba pracovat a pokud vám stojí za to vztah zachránit, zvládnout se to dá. Taky souhlasím ze za problémy ve vztahu jsou v 99% procentech zodpovědní oba, partner samozřejmě udělal velkou chybu, na druhou stranu ty uznavas důvody které ho k tomu vedly a to je dobrý začátek. Mrzí mě ze jste to museli řešit zrovna o Vánocích, ale na tohle není vhodná doba nikdy. Nespechej na sebe, dej si čas a nepocitej ze bude hned všechno jako dřív. Ted je to na vás a když se chce, všechno jde
Moc dekuji ![]()
@Minniee píše:
Takze máš zkušenost, že jste si dali druhou šanci a stejně pokračoval dál v nevěře?obávám se, že důvěru takovou, jako předtím vůči němu už mít možná nikdy nebudu. Měla jsem ji takovou, že bych se pro něho nechala i mučit, když to přeženu… Teď samozřejmě kazda vibrace telefonu, každý nedovolani se, když jsem pryč, zamyšlení vyvolává bolestný pocit. Když už jsem se ale rozhodla tak s tím, že to k tomu patří. Kdyby to ale udělal znova, tak už jsem si vlastně bolesti prošla, teď už bych byla naštvaná jen na sebe, jaká jsem trubka, udělám radikální řez a ačkoliv budu naštvaná za ten ukradený čas, můžu mít čiste svědomí, že jsem to nezabalila a odnesu si to jako cennou zkušenost
je to těžký, když k němu cítím tak obrovskou lásku, bohužel, z piedestalu spadl. Nicméně, těch chyb jsem udělala dost i já a cítit se osamělý ve vztahu, k tomu se najde někdo kdo té pochopí a pohladí, tak asi stačí malo
nejsem chlap, já nevím, vsechno teorie… Slíbil, že to utne, no, mě nezbývá než tomu věřit, tak si asi popreji good luck
Mám zkušenost, že prostě dal vypisovali, ona mu posílala fotky. Nevídali se, ale me to přišlo jako šílené mrhání mojí energii, časem, láskou… Když jsem videla, že oni si ty city pořád nějak udržují.
@Anonymní píše:
Mám zkušenost, že prostě dal vypisovali, ona mu posílala fotky. Nevídali se, ale me to přišlo jako šílené mrhání mojí energii, časem, láskou… Když jsem videla, že oni si ty city pořád nějak udržují.
Když se to stalo, tak jsem nevěděla co dál, byl rozpolcený, fungoval se mnou a zároveň si psali a volali, pár zpráv jsem viděla, bylo mi fakt ouzko. Už dvakrát jsem řekla konec a dvakrát to bylo dejme si chvíli času. Nakonec jsem řekla, ze konec, že raději sama ať jede pryč. Dokonce se s ní viděl, strávil nějaký čas… Nakonec se vrátil, že to utne, že ví, co se mnou má a prosil mě, ať to zkusíme. Chci to zkusit, já si věci raději zkusím a zažiju, i když kolikrát nechci, ale vzhledem i k mým chybám by mi to asi nepřišlo správné… Řídím se pocitem. Ale od té doby jsem značně posílila a všechno to beru jako zkušenost, karmu a jednou ji třeba zúročil, třeba přijde nějaká odměna