,,Tchýně" mi bere partnera

Anonymní
4.1.21 21:28

,,Tchýně" mi bere partnera

Ahoj lidi, potřebuju se svěřit, popřípadě bych chtěla radu nebo si přečíst podobnou zkušenost jakou mám já s mou nastávající tchýni…

S přítelem jsme spolu 5 let a jsme zasnoubeni. Já studuji poslední rok vysokou školu v Praze a domů na Moravu jezdím jen na víkendy, na Moravě žije i můj přítel s jeho matkou. Žijí zatím spolu a já k němu jezdím na víkendy (až dostuduji, tak si najdeme s přítelem vlastní bydlení).

Problém je v tom, že jsem si začala poslední rok od našeho zasnoubení všímat, jak,,tchýně" začíná čím dál tím více,,úkolovat" přítele. Chce stěhovat skříně a tak dále v bytech, které rekonstruuje v dalekém městě a vždycky si partnera,,rezervuje" a odjedou společně na VÍKENDY, kdy mám přijet já. Já prý nemohu stěhovat, neboť se nevejdu do auta, nebo že by stěhování se mnou zabralo moc práce a přítel by se nemohl prý soustředit. Přitom si já i ten můj myslíme, že by vše probíhalo v pohodě a ještě rychleji… Několikrát se to už stalo a mě to začíná víc a víc štvát a mít dojem, že nás dva chce nějak rozeštvat a abychom spolu nebyli…

Přítel chce skákat v tomhle podle ni, protože mu pomáhá s účetnictvím, kterému nerozumíme ani jeden… Takže to nějak podle něj nelze řešit a s jeho matkou není normální řeč, jelikož je strašně panovačná.

To samozřejmě není vše, já si s ní klasicky nerozumím, ale to mě až tak netrápí. Od prvního setkání se nějak moc nebavíme. Hlavně, že příteli říká, jak jsem skvělá a hodná a on pak na mě, že nemám být tak hnusná v té věci o těch víkendech (odstavec výše), říká také, že mu to taky vadí, že nejsme spolu, ale nedá se svítit, když mu pomáhá s papírováním a tak dále. Přes týden za mnou přítel občas přijede do Prahy, ale jen zřídka, protože má časově náročné povolání.

Děkuji, že jste to přečetli až sem, jsem z té ženské už docela mimo :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14723
4.1.21 21:30

Mamana nebrat. Jsi mladá, nech ho matce, když je ochoten na ní být závislý jen kvůli účetnictví. To mu totiž stačí strašně málo, kvůli čemu je schopen otrávit váš vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
4.1.21 21:35

Nebrala bych si člověka, se kterým nějakou delší dobu (minimálně rok nebo dva) nežiju v jedné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.21 21:39

Jeee, mám podobnou tchyni :lol: akorát si nemyslím, že mi ho „krade“, jen má prostě jalové nápady. Navíc je také účetní. :lol:
Bydlíme ve východních čechách, často chtěla, aby ji pomohl na bytě v západních. Ona sama je na půli cesty a na byt, který NIKDO neobyva a je v lukrativní části lázeňského města, se sama nezajede ani podívat, jen s ním (pro ni cesta na 3 hodiny tam a zpět, pro něj 8).
Akorát nemám takového mamánka, a nemá problém ji s tím poslat do prčic. Hlavně proto, že sama neví co chce, takže nemá problém chtít po něm aby ji tam odvezl 2 tašky knížek třeba.
Nemám radu, pardon, jen účast. A asi bych přítele donutila, abych mohla jet alespoň taky.

• Citovat
  • Upravit
494
4.1.21 21:42

Tady není hlavním problémem tchýně, ale Tvůj partner. Od takového ruce pryč. Jestli mu jako důvod, proč mamince nemůže říct ne, stačí její pomoc s účetnictvím, věř, že se v budoucnu vždycky najde nějaký podobný důvod, proč jí dá přednost před Tebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.21 21:44
@Anonymní píše:
Jeee, mám podobnou tchyni :lol: akorát si nemyslím, že mi ho „krade“, jen má prostě jalové nápady. Navíc je také účetní. :lol:
Bydlíme ve východních čechách, často chtěla, aby ji pomohl na bytě v západních. Ona sama je na půli cesty a na byt, který NIKDO neobyva a je v lukrativní části lázeňského města, se sama nezajede ani podívat, jen s ním (pro ni cesta na 3 hodiny tam a zpět, pro něj 8).
Akorát nemám takového mamánka, a nemá problém ji s tím poslat do prčic. Hlavně proto, že sama neví co chce, takže nemá problém chtít po něm aby ji tam odvezl 2 tašky knížek třeba.
Nemám radu, pardon, jen účast. A asi bych přítele donutila, abych mohla jet alespoň taky.

Juva juva, tchýně jsou občas děs… Každopádně, přítel se jí ptá, jestli taky nemůžu a ona vymýšlí důvody proč ne… Hlavně, opakující se důvod je:,,Není místo v autě, protože tam bude moc věcí na stěhovaní, měla si školu vybrat blíže…" Já se ji nechcu vnucovat, protože bych to s ní nevydržela, dala by mi to pěkně sežrávat. A já jsem bohužel nekonfliktní, neumím si na ni,,otevřít hubu".

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.21 21:46

@M197 Tento názor docela chápu, akorát ty city k němu se nedají ovlivnit a nedokážu si představit, že bych mu řekla,,čau". Nějak věřím, že více v pohodě budu, až budeme mít vlastní bydlení, ke kterému se partner asi taky moc nemá, ale s tím si umím poradit a půjdeme oba od ni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.21 21:47

PProto

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.21 21:47
@Anonymní píše:
Juva juva, tchýně jsou občas děs… Každopádně, přítel se jí ptá, jestli taky nemůžu a ona vymýšlí důvody proč ne… Hlavně, opakující se důvod je:,,Není místo v autě, protože tam bude moc věcí na stěhovaní, měla si školu vybrat blíže…" Já se ji nechcu vnucovat, protože bych to s ní nevydržela, dala by mi to pěkně sežrávat. A já jsem bohužel nekonfliktní, neumím si na ni,,otevřít hubu".

Za sebe je lepší být nekonfliktní, než si zadelat na celoživotní válku. Beru to tak, že přítel je jedinacek? No chce to odstrihnout pupeční šňůru, a toho nedocilis útokem na matku, to ji začne logicky bránit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.21 21:48
@Anonymní píše:
Za sebe je lepší být nekonfliktní, než si zadelat na celoživotní válku. Beru to tak, že přítel je jedinacek? No chce to odstrihnout pupeční šňůru, a toho nedocilis útokem na matku, to ji začne logicky bránit.

Přesně tak, válku nemám zapotřebí. Přítel má mnohem starší sestru, která žije v zahraničí.

• Citovat
  • Upravit
494
4.1.21 22:04
@Anonymní píše:
@M197 Tento názor docela chápu, akorát ty city k němu se nedají ovlivnit a nedokážu si představit, že bych mu řekla,,čau". Nějak věřím, že více v pohodě budu, až budeme mít vlastní bydlení, ke kterému se partner asi taky moc nemá, ale s tím si umím poradit a půjdeme oba od ni.

Ano, to chápu zase já - není jednoduché zahodit 5let vztahu…navíc pro něco, co se zatím nejeví jako velký problém.
Takže Ti přeji, ať se nepotvrdí moje očekávání, že ani společné bydlení tomuto nepomůže a že přítel dostane trochu rozum :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.1.21 22:08

Zakladatelky přítel pracuje koukám 7 dní v týdnu. O víkendu mu chce pomoct partnerka a on si radši vybere maminku.
Poslala bych ho k vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.21 22:09

Dej si bacha, abys ho vubec dostala pak od ní pryč :D, bohužel moje zkušenost… Ještě horší, když se tchyně začne nudit a její jediná zábava jsou vnoučata…

• Citovat
  • Upravit
14723
4.1.21 22:19
@Anonymní píše:
Přesně tak, válku nemám zapotřebí. Přítel má mnohem starší sestru, která žije v zahraničí.

Já bych se do takové rodiny necpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
4.1.21 22:32

Hlavně běžte hooodně daleko, když už to máš vymyšlené :mrgreen:
Mamana fakt nebrat, je to boj :zed: Držím palce, ale hádám, že moc daleko od maminky se mu chtít nebude a věř, že vím, o čem mluvím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí