Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@JaneDoe píše:
Ta spermie nějak šilhá…Aby vůbec trefila, tam kam má… ![]()
Čekám uzamčení diskuze každou vteřinou. Jenže tohle prostě nešlo přejít! ![]()
@Kassy píše:
Dámy, dovoluji si vás upozornit, že to, že je něco „na Googlu“ ještě neznamená, že to smí kdokoliv jakkoliv bezplatně použít a že je to zadarmo… Autorská práva vám něco říkají?
Nicméně, zakladatelko, myslím, že když správně podle citačních norem uvedeš zdroj, tak bys v případě použití v seminární práci neměla nic porušit.
Na Googlu najde i spermie volně k použití.
Stačí si to zaškrtnout.
@RadkaCh píše:
A tak každý „deb.il“ na češtinu ještě nemusí být nutně úplně blbej. Třeba např. na matfyzu se nebudu řídit podle toho, jak umí zkomolit ten náš nádherný nesmyslný jazyk. Dokud ten člověk nestuduje opravdu český jazyk, literaturu, učitelství apod., tak se dá říct, že je mi fuk, jestli ten člověk umí pořádně česky. Když budu potřebovat vysekat z vraždy manžela, tak mi tak bude jedno, jestli napíše, že jsem ho nezabIla nebo nezabYla, hlavně když mě vyseká
No vidiš, já měla na VŠ spolužačku, která pletla mně/mě a někdy i shodu přísudku s podmětem. Ta bezmoc, když se zrovna ona na nějakou zkoušku byla schopná nabiflovat a já to třeba nedala…
Teď učí ČJ na jedné SŠ a plete to pořád stejně.
![]()
Příspěvek upraven 05.08.15 v 23:15
@Agnesita píše: Čekám uzamčení diskuze každou vteřinou. Jenže tohle prostě nešlo přejít!
Teď jsem těžce odolala ti kliknout na profilovku, abych si ji přiblížila
![]()
@Kassy píše:
Dámy, dovoluji si vás upozornit, že to, že je něco „na Googlu“ ještě neznamená, že to smí kdokoliv jakkoliv bezplatně použít a že je to zadarmo… Autorská práva vám něco říkají?
Nicméně, zakladatelko, myslím, že když správně podle citačních norem uvedeš zdroj, tak bys v případě použití seminární práci neměla nic porušit.
vsak to je snad samozrejmost, ze uvedes zdroje…
@Fima píše:
Na Googlu najde i spermie volně k použití.Stačí si to zaškrtnout.
No ještě že ne k požití
![]()
@Kočislava
bacha, není všechno gůgl, co se třpytí jako náhled ![]()
@Luca10 píše:
No vidiš, já měla na VŠ spolužačku, která pletla mně/mě a někdy i shodu přísudku s podmětem. Ta bezmoc, když se zrovna ona na nějakou zkoušku byla schopná nabiflovat a já to třeba nedala…Teď učí ČJ na jedné SŠ a plete to pořád stejneě.
![]()
![]()
Příspěvek upraven 05.08.15 v 23:14
Přesně tak, všechna znalost těchto pravidel ti jsou k užitku, pravda i k jakému osobnímu zadostiučinění, jen do tý doby, kdy je ti úplně k prdu a nezachrání tě to před báňou ze zkoušky z matiky ![]()
Ale jako je dobrá, když s tímhle učí češtinu ![]()
@Kočislava píše:
No ještě že ne k požití![]()
To možná taky, někde v inzerci.
![]()
@Fima píše:
Na Googlu najde i spermie volně k použití.Stačí si to zaškrtnout.
Jistě. A ty výsledky jsi viděla?
Zakladatelka nepíše, že nenašla nic, píše, že nenašla nic použitelného. Asi má představu, jaký typ obrázku chce, a takový nenašla.
@Agnesita píše:
@Kočislavabacha, není všechno gůgl, co se třpytí jako náhled
@MarieOVMUC píše:
vsak to je snad samozrejmost, ze uvedes zdroje…
Já tím chtěla říct, že podle mě v případě použití pro studijní účely (v seminární práci) nepůjde o porušení autorských práv i když použije obrázek, který nemá volnou licenci - pokud ho podle normy „ocituje“.
Ale hádat se o to nebudu, auorské právo není zrovna moje doména, takže je to spíš moje domněnka.
Spíš mě zaráží, že zakladatelka napíše, že hledá obrázek zadarmo a žádný použitelný nenachází a tady se jí půl e-mimina vysměje, že neumí hledat na Googlu… Prostě podle dotyčných zřejmě co je na Googlu, je zdarma…
@Kassy píše:
Já tím chtěla říct, že podle mě v případě použití pro studijní účely (v seminární práci) nepůjde o porušení autorských práv i když použije obrázek, který nemá volnou licenci - pokud ho podle normy „ocituje“.
Ale hádat se o to nebudu, auorské právo není zrovna moje doména, takže je to spíš moje domněnka.Spíš mě zaráží, že zakladatelka napíše, že hledá obrázek zadarmo a žádný použitelný nenachází a tady se jí půl e-mimina vysměje, že neumí hledat na Googlu… Prostě podle dotyčných zřejmě co je na Googlu, je zdarma…
No promiň, ale zkus si zadat do Google slovo spermie a kliknout na obrázek. Vyhodí to asi milion obrázků a mně jdou normálně uložit i zkopírovat zdarma. Takže v tomto případě chápu, že se jí půl eMimina vysměje…
@Kočislava píše:
No promiň, ale zkus si zadat do Google slovo spermie a kliknout na obrázek. Vyhodí to asi milion obrázků a mně jdou normálně uložit i zkopírovat zdarma. Takže v tomto případě chápu, že se jí půl eMimina vysměje…
Ano, JDOU zkopírovat a uložit zdarma, ale to neznamená, že to udělat SMÍŠ, natož že je dokonce smíš dál použít. Každý obrázek, který na tom Googlu najdeš, má nějakého autora, resp. vlastníka autorských práv.
Když najdeš na ulici nezamčené kolo, taky JDE na něj nasednout, odvézt ho a nechat si ho, ale neznamená to, že to udělat SMÍŠ. Je ten rozdíl jasný?
Někdy stojí za to zamyslet se nad tím, jestli tím výsměchem druhému neudělám blbce spíš ze sebe…