Obrázek spermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
6.8.15 08:44
@Kassy píše:
Já tím chtěla říct, že podle mě v případě použití pro studijní účely (v seminární práci) nepůjde o porušení autorských práv i když použije obrázek, který nemá volnou licenci - pokud ho podle normy „ocituje“.
Ale hádat se o to nebudu, auorské právo není zrovna moje doména, takže je to spíš moje domněnka.Spíš mě zaráží, že zakladatelka napíše, že hledá obrázek zadarmo a žádný použitelný nenachází a tady se jí půl e-mimina vysměje, že neumí hledat na Googlu… Prostě podle dotyčných zřejmě co je na Googlu, je zdarma…

tady se vsichni smali proto, ze od cloveka, který studuje vysokou skolu, se ocekava jista zakladní inteligence a v momente, kdy neni clovek schopen udelat i tak zakladni vec, tak se pak nesmi divit, ze je pro smich. Vlastne je to spise smutne, protoze se nekdy stane, ze takovy clovek dostuduje a pak je to katastrofa… at se jedna o jakykoliv obor. Navic bych rekla, ze vsechny vysoke skoly mají placene zdroje na svych strankach, databaze v mnoha oborech. zahranicni clanky, ktere napr u biologickych oborech jsou nezbytnosti a tyto clanky jsou pro studenty zdarma. Nezlob se na mě, ale kdybych se ve škole zeptala, že nemužu najít naprosto základní věc na googlu, když stačí do vyhledávače napsat „sperm cell“, tak me snad rovnou vyhosti z pozemku školy. D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 08:46
@Kočislava píše:
Tak pokud uvedeš do seminárky zdroj a odkaz, což se, pokud vím, zcela normálně a běžně dělá, to není „krádež“, ale odkaz na použitý zdroj. Proto se právě ten zdroj uvádí, ne?

ano přesne tak a plati to, pokud autor nema primo pod fotkou napsany zakaz pouziti a i tak, kdyz neco je volne na internetu neni to uplne zakazane… ty citujes zroj, tim davas najevo, ze nejsi autor a nekrades.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
6.8.15 08:48
@Kassy píše:
Jistě. A ty výsledky jsi viděla?
Zakladatelka nepíše, že nenašla nic, píše, že nenašla nic použitelného. Asi má představu, jaký typ obrázku chce, a takový nenašla.

Aha, tak ještě že mám doma věšteckou kouli a můžu si v ní snadno zobrazit přesnou zakladatelčinu představu a pak jí podle toho i poslat odkaz. :mavam: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
6.8.15 08:50

@MarieOVMUC Jenže ono se opravdu podívej, jaký obrázky ti google vyjede, když si zadáš, že hledáš spermii a pak se podívej, co ti zbyde, když ten výběr omezíš na obrázky, které můžeš dál použít pro svoje potřeby.

Jako jo, jestli jde jen o nějakou pitomou seminárku, o který něco popovídá a nejlíp ji nikomu nedá do ruk, tak to problém být nemusí, ale když ji pak někomu dá, tak opravdu nemůže vědět, co s ní ten člověk potom udělá. Když to zůstane v papírové formě, tak ještě dobrý, ale když na net, tak z toho ten problém být prostě může. Tak jestli prostě chtěla být poctivá, tak toho opravdu moc nenašla, ani nemohla.

• Citovat
  • Upravit
7376
6.8.15 09:22

@RadkaCh do bc prace nebo vyssi bych si nedovolila dat jinou nez svou fotku nebo mnou vytvorenou vec, popripade licencne volne a radne ocitovane zdroje. Vzhledem k tomu, v cem se zakladatelka placa, by mohla stacit ta kraslena z uvodu:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.8.15 09:39
@MarieOVMUC píše:
ano přesne tak a plati to, pokud autor nema primo pod fotkou napsany zakaz pouziti a i tak, kdyz neco je volne na internetu neni to uplne zakazane… ty citujes zroj, tim davas najevo, ze nejsi autor a nekrades.

To ale není pravda. Pokud chceš použít obrázek z Google legálně, musíš žádat autora o svolení. Nestačí napsat, že jsi obrázek našla na Google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 09:55
@hanka.br. píše:
To ale není pravda. Pokud chceš použít obrázek z Google legálně, musíš žádat autora o svolení. Nestačí napsat, že jsi obrázek našla na Google.

ty nic takoveho nepise, ty napises konkretniho autora i stranky, kde je obrazk zverejnen. Diky Bohu za databaze:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.8.15 10:09
@MarieOVMUC píše:
ty nic takoveho nepise, ty napises konkretniho autora i stranky, kde je obrazk zverejnen. Diky Bohu za databaze:D

Ale to nestačí. Pokud nemáš souhlas autora nebo majitele stránek, obrázek šířit dál legálně nesmíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.8.15 10:18

@hanča74 @Markéta80 @Malaga
Já pochopila, že zakladatelka hledá reálnou fotografii, ne nákres ani „vtipný“ obrázek.

@MarieOVMUC:
To je ale právě to, o čem tu celou dobu mluvíme. Nestačí napsat do Google „sperm cell“, ještě taky musíš omezit hledání jen na obrázky volně šiřitelné („zadarmo“). Dívala ses, co ti to pak dá za výsledky? Zrovna moc jich není a fotka snad ani jediná. Zakladatelce to asi nestačilo, tak se zeptala, kde najít další.
Prostě jste tu ze zakladatelky udělaly blbce, který neumí hledat na Googlu, protože si nechce stáhnout a použít první hezký obrázek, na který narazí, aniž by řešila práva a licence. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
6.8.15 10:50

@Kassy nenapsala co přesně hledá 8o pak těžko radit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.8.15 10:58
@Markéta80 píše:
@Kassy nenapsala co přesně hledá 8o pak těžko radit ;)

Myslím, že to napsala naprosto přesně. Výsměch byl v tomto případě úplně zbytečný. Sehnat kvalitní obrázky do prací tak, aby byly použitelné legálně a člověk nemusel hledat a žádat o svolení autora není nic jednoduchého. Rozhodně ne tak, jak si to zde většina myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 11:07
@Kassy píše:
@hanča74 @Markéta80 @Malaga
Já pochopila, že zakladatelka hledá reálnou fotografii, ne nákres ani „vtipný“ obrázek.@MarieOVMUC:
To je ale právě to, o čem tu celou dobu mluvíme. Nestačí napsat do Google „sperm cell“, ještě taky musíš omezit hledání jen na obrázky volně šiřitelné („zadarmo“). Dívala ses, co ti to pak dá za výsledky? Zrovna moc jich není a fotka snad ani jediná. Zakladatelce to asi nestačilo, tak se zeptala, kde najít další.
Prostě jste tu ze zakladatelky udělaly blbce, který neumí hledat na Googlu, protože si nechce stáhnout a použít první hezký obrázek, na který narazí, aniž by řešila práva a licence. :roll:

divala a nebylo to tk hrozne, kazdopadne ti musism rict, ze jsem psala x praci u x docentu a profeoru a po spravne citaci mi nikdy nebylo nic vycteno. Jak jsem psala vyse, v bc a mgr praci bych pozivala vlastni material, o tom ta prace je, ze neco vytvaris:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 11:08
@hanka.br. píše:
Myslím, že to napsala naprosto přesně. Výsměch byl v tomto případě úplně zbytečný. Sehnat kvalitní obrázky do prací tak, aby byly použitelné legálně a člověk nemusel hledat a žádat o svolení autora není nic jednoduchého. Rozhodně ne tak, jak si to zde většina myslí.

opet, videla jsi nekdy databaze? stovky zdroju, clanku a informaci v mnoha jazycich a prave skola ti ty licence plati, chce to jen premyslet. pro dobrou praci je google hodne slaby odvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.8.15 11:12
@MarieOVMUC píše:
divala a nebylo to tk hrozne, kazdopadne ti musism rict, ze jsem psala x praci u x docentu a profeoru a po spravne citaci mi nikdy nebylo nic vycteno. Jak jsem psala vyse, v bc a mgr praci bych pozivala vlastni material, o tom ta prace je, ze neco vytvaris:)

Používala jsi běžně dostupné obrázky z internetu nebo jsi využívala obrázky z fotobank, které poskytují obrázky zdarma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 11:16
@hanka.br. píše:
Používala jsi běžně dostupné obrázky z internetu nebo jsi využívala obrázky z fotobank, které poskytují obrázky zdarma?

oboji, vetsinou pouze overene zdroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital