Obrázek spermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
6.8.15 11:26
@MarieOVMUC píše:
oboji, vetsinou pouze overene zdroje.

Pokud z internetu bez souhlasu, pak jsi porušila pravidla. Pokud to byly fotobanky poskytující obrázky zdarma, pak v pořádku. V tom případě by stačilo zakladatelce tuto informaci poskytnout, případně jí dát odkaz. Nějak jsem nepochopila ten hysterický výsměch, jak je autorka blbá, že si nenašla obrázky na Google. To ze sebe udělaly blbky od plotny všechny uživatelky, co tohle napsaly. Ta pravidla užití obrázků a článků se za poslední roky hodně zpřísnila a autorka se jen obrátila o radu. Věřím, že ty bys tu radu byla schopná dát, jen nechápu tu ironii směrem k zakladatelce. Taky jsem psala práci, vedu web, vím, jak se těžko hledají podklady tak, aby se člověk nevystavil problémům. Žádný učený z nebe nespadl. A dotaz zakladatelky opravdu mimo mísu nebyl, což ovšem nemůže posoudit někdo, kdo na internetu sedí na FB nebo hledá recepty na bábovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 11:34
@hanka.br. píše:
Pokud z internetu bez souhlasu, pak jsi porušila pravidla. Pokud to byly fotobanky poskytující obrázky zdarma, pak v pořádku. V tom případě by stačilo zakladatelce tuto informaci poskytnout, případně jí dát odkaz. Nějak jsem nepochopila ten hysterický výsměch, jak je autorka blbá, že si nenašla obrázky na Google. To ze sebe udělaly blbky od plotny všechny uživatelky, co tohle napsaly. Ta pravidla užití obrázků a článků se za poslední roky hodně zpřísnila a autorka se jen obrátila o radu. Věřím, že ty bys tu radu byla schopná dát, jen nechápu tu ironii směrem k zakladatelce. Taky jsem psala práci, vedu web, vím, jak se těžko hledají podklady tak, aby se člověk nevystavil problémům. Žádný učený z nebe nespadl. A dotaz zakladatelky opravdu mimo mísu nebyl, což ovšem nemůže posoudit někdo, kdo na internetu sedí na FB nebo hledá recepty na bábovku.

chapej, kdyz se zamyslis, pises jako vzdelany clovek se vztahem k akademicke pude. zakladem vseho je umet si vyhledat informace a urcite nemuzes cekat, ze dostanes nadherne obrazky spermii na diskuzi o tehotenskych testech:D leda, ze by nektera mela doma lepsi mikroskop a vyfotila manzeluv ejakulat, s trohou stesti by se nejaka nasla:D uprimne se priznam, ze nejnovejsi poznatky o autorskem zakonu neznam, ale dostuduji. vychazim z toho, ze mam kolem sebe vzdelane vyucujici, co pisou mezinarodni skripta a venuji se teto problematice a jim me prace nevadily. Pravda je, ze se snazim mit vzdy mnoho zahranicnich zdroju a mnoho fotek a obrazku svych. pouzivam casto botany a biolib, k tem abstraktnejsim vecem databaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 11:39

Tohle jsem tedka nasla:) e ke zkopírování nebo použití fotografií vždy nutný souhlas majitele
autorských práv?
Někdy ke zkopírování fotografie souhlas nutný není, a to například, pokud uživatel fotografie tento snímek sám vytvořil a je držitelem autorských práv, pokud je fotografie použita k určitým účelům, jež zákon povoluje. Lidé tak mohou díla chráněná autorskými právy použít bez souhlasu majitele autorských práv například k vlastnímu studiu nebo k nekomerčnímu výzkumu, nebo pokud fotografie už není chráněna autorskými právy.
Jestliže je souhlas k užití fotografie nutný, pak bude třeba získat jej od všech majitelů autorských práv, ať už se například jedná o jednu fotografii, která má více autorů, o licencovanou fotografii, nebo o fotografii jiných děl chráněných autorskými právy. Podstatné je, abychom věděli, že k užití fotografie potřebujeme získat svolení od majitelů všech práv, která se k němu vztahují. Někdy může svolení poskytnout jeden člověk nebo jedna organizace, která je držitelem všech práv týkajících se dané fotografie, jindy může být nutné získat povolení od několika různých majitelů autorských práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.8.15 11:42

@MarieOVMUC Chápu - jako zdroj informací není emimino ten nejlepší. Na druhou stranu to není nic neobvyklého - lidi tady hledají diagnózy, léčí akutní úrazy dětí, ptají se jak založit firmu, napsat knihu, nechávají si počítat dávky i půjčky. Jasně - většinou z lenosti hledat informace jinde. Chodí se mnoho vzdělaných lidí, často se až divím, co se tady všechno dozvím. V tomhle úhlu pohledu si zkrátka myslím, že si zakladatelka zasloužila minimálně slušnou odpověď, nic víc. Ale myslím, že poučena byla dostatečně a příště bude informace hledat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.8.15 11:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
7.8.15 20:16

Tak ještě naposledy se k tomu vyjádřím. Předem děkuji té hrstce z Vás, která se mě zastala.
Ostatních vševědoucích „hvězd“ se ptám:
kolik z Vás studuje VŠ při práci a malých dětech k tomu? A rozhodně nestuduji soukromou školu, kde si lze studium zaplatit. A studuji docela úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.8.15 20:18

@leryl tak ses pochválila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
7.8.15 20:23
@leryl píše:
kolik z Vás studuje VŠ při práci a malých dětech k tomu?

Já. :nevim: Ale předpokládám, že poloviční úvazek se nepočítá. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí