Obřízka syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6050
9.6.15 00:40

@Anna766 Takže by to jako třeba udělali hned ještě v porodnici? To je děsný :roll: No pokud je tam zdravotní problém, tak asi nic jiného nezbývá. Ale zakladatelka, ještě nemá ani syna v náručí a už by ho obřezávala, jen tak, že se jim to s manželem líbí :roll: Podle mě blázni, neb v jiné diskusi nechce píchnout holčičce náušnice a kluka by hned brala pod kudlu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148216
9.6.15 00:46

@natyber zidi to tak proste maji :nevim: klukovi se fakt ulevilo no. Opravdu nelituji. Jinak jak jsem uz napsala ze ne za kazdou cenu. Ovsem nausnicky nase holcicky maji :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
9.6.15 01:28

@Anna766 Tak ve chvíli, kdy se jedná o zdravotní problémy, které se nedaří odstranit, tak není celkem co řešit. A náušničky tedy naše holka nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
9.6.15 04:20

Take cekame chlapecka a nad obrizkou premyslim kazdy den. Manzel je zid a tak pro nej „neobrizka“ neni moznost :D Ja jsem zdravotni sestra a vetsinu svoji praxe jsem delala v Saudske Arabii kde je obrezano 100% muzu, tudiz ja nic jineho neznam :D kazdopadne ja bych rada nechala rozhodnuti na nem, ale jak tu bylo receno, musi to byt osmy den. Ale je fakt, ze ja s tim zase tak zasadni problem nemam. Jen ta moznost volby me mrzi :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.15 06:12

To že dítě poridis ti dává právo rozhodovat o jeho životě? Obrizku chápu ze zdravotních důvodů. Jinak mi to přijde dost praštěný. Člověk by si měl o svém těle rozhodovat sám (pokud tam není zdravotní indikace).

• Citovat
  • Upravit
72725
9.6.15 07:02
@jananovakova píše: Čauky maminky, s přítelem čekáme chlapečka a přítel přišel s myšlenkou, že by jsme ho nechali po narození obřezat, není to kvůli náboženství, ale přítel si to taky nechal udělat, protože s tím měl zdraotní problémy a dost si tím protrpěl… mě osobně to nevadí, ale přemýšlím, jestli je to dobrý nápad… co myslíte?

není, v čr je to dost neobvyklé.. navíc sebou obřízka nese určitá rizika. Mám 2 kluky a rozhodně bych jim to nenechala udělat - ať si to udělají sami v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
9.6.15 07:11
@Anna766 píše:
@natyber zide ji delaji osmy den mam pocit. Jinak snad dle onoho zdravotniho problemu, je li nejaky.Syn mel od miminka velke problemy.Po nekolikaletem dochazeni na urologii mi byla doporucena obrizka.Po konzultaci s pediatrou jsem k zakroku svolila. Klukovi bylo 5 let. A skutecne od te doby je klid. Nelituju, protoze skoncilo nekolikalete trapeni. Ovsem nechci vyvolat dojem ze obrizka ano a vzdy. Kdyby syn ony zdravotni problemy a trapeni nemel, vubec bych o tom nepremyslela.

Syn měl taky vleklé problémy. Obřízku mu teda nedělali, jen uvolnili předkožku a od té doby má svatý pokoj. Bez zdravotních důvodů by mi přišlo zbytečné i to. Náušnice dcera taky má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.6.15 07:16

Já bych řekla, že zakladatelka je buď troll nebo provokatér z iděsu, který potřebuje napsat článek. Nováček, písne tu dvě diskuze obřízka u chlapečka a náušničky u holčičky a pak už nekomunikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
9.6.15 10:24

@ynax Myslím si to stejný…dvě přihlouplý diskuze :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.15 10:30

Můj syn má hypospádii a půjde na operaci, ale manžel chce za předkožku bojovat, taky nechce, aby byl obřezaný, prý by se mu pak špatně masturbovalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1465
9.6.15 13:21

@lucenka chapu, ze v Cechach se to muze blbe chapat, ale na svete existuji i verici lide. Dodrzuji tradice nekolik tisic let stare. Nemam pocit, ze bych mu tim nejak ublizivala, nebo ho tim znetvorila. Naopak. Tady v usa, kde ziju, je obrezana vetsina chlapecku, takze by mel opacny problem nez v Cechach :)) o diteti navic rozhodujeme uz od jeho poceti. To, ze do nich narveme spoustu chemie v podobe ockovani, ma na jejich zivot obcas mnohem vetsi vliv nez obrizka. Kolik deti ma vaznejsi reakce. Ale nechytejte me za slovo, ja s ockovanim vesmes souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
9.6.15 13:53

Já to teda nepochopím ani z náboženských důvodů. Je to ujetý a nechápu to. To je stejné, jako se dělá holčičkám obřízka z náboženských důvodů :zed: :zed: To se furt matky hájí, jak by svému dítěti nedaly to a ono a jen se narodí, tak by ho kuchaly :poblion: A jestli to má v USA většina chlapečků, tak se není čemu divit. Tam jsou totiž taky samý fanatici :roll:
No ještě že nejsem postižená nějakým náboženským nesmyslem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
9.6.15 13:55
@Anonymní píše:
Můj syn má hypospádii a půjde na operaci, ale manžel chce za předkožku bojovat, taky nechce, aby byl obřezaný, prý by se mu pak špatně masturbovalo :mrgreen:

Můj jí má také, ale v malém rozsahu a není nutná žádná operace. Je to spíš kosmetická vada. Až mu to bude vadit, tak si to může nechat upravit. Já jsem si vždycky myslela, že ten žalud je hodně citlivý. Když si představím, jak si ho odírá o trenky nebo když lítá nahatej po zahradě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
9.6.15 13:59
@sparaxis píše:
Jen by me zajimalo, zda u ditete, lze v cr provest obrizku z jineho nez ze zdravotniho duvodu (a to vlastne ani netusim jaky by to mel byt) duvod resp. hradi to pojistovna???

Pouze na soukromých klinikách, „státní“ zařízení bez zdravotního důvodu tento zákrok neprovádějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.15 14:08

@Divver ano na světě se dodržují tisíc let staré tradice. Otázka je, jestli už nejsou zastaralé. Tvoje tělo to není a ani nemůžeš vědět, jaké náboženství bude tvé dítě vyznávat. Takže tyhle nevratné zásahy nechápu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA