Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@gin 124 píše:
Ale jen některých, znám muže, kteří kvůli tomu neskutečně trpí.
Muj syn ted netrpi. Trpel predtim a to vlekle nekolik let.Ja tedy vidim ze mu to slutecne pomohlo. A o tech ostatnich si netroufam soudit.
@gin 124 píše:
Ale jen některých, znám muže, kteří kvůli tomu neskutečně trpí.
Muj syn ted netrpi. Trpel predtim a to vlekle nekolik let.Ja tedy vidim ze mu to slutecne pomohlo. A o tech ostatnich si netroufam soudit.
Rozhodl jsem se, že tu překopčím něco z jiného vlákna, co jsem tam napsal ráno a až budu mít více času, tak tu Anně něco napíšu, i když to bude spíše pro maminy, které stojí před podobným rozhodnutím. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tomu se nedivím, okopčím tu ze svých osvětových webovek, co o tom napsal v brožurce: Chraňte svého neobřezaného syna Dr. Paul Fleiss z Los Angeles. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Syn musí být obřezán, aby vypadal jako jeho otec.
Dítě je směs genetického materiálu pocházejícího z jeho otce a matky. Syn nikdy nevypadá totožně jako otec a ani nikdy vypadat nebude. Každé dítě je jedinečná bytost a jako s jedinečnou bytostí se s ním musí počítat. Představa, že by se syn zděsil, když by zjistil, že penis jeho otce vypadá jinak, byla vynalezena rodiči ke zdůvodnění obřezání svých potomků. Tento falešný soucit nemá vůbec žádný lékařský základ.
Nejsou známy žádné zprávy o intaktních chlapcích, kteří by byli naštvaní, že jejich předkožka nebyla amputována, když zjistí, že jejich otec je obřezán. Pokud intaktní synové obřezaných otců vyjadřují svůj názor na toto téma, tak vyjadřují nesmírnou úlevu a vděčnost, že byli ušetřeni této operace. Spíše vyjadřují zármutek nad utrpením, kterým jejich otcové jako děti prošli.
Občas otec vysvětluje, že chce obřezat dítě, protože tak se mezi ním a jeho synem vybuduje pouto. I když je to úžasná věc, že otec chce se svým synem vybudovat pouto, tak obřízkou se nedá tohoto úctyhodného cíle v žádném případě dosáhnout. Pokud toho otec chce dosáhnout, tak je nejlepším prostředkem strávit s chlapcem mnoho šťastných hodin a nechat ho zakoušet svou náklonnost.
Je smutné, že mnozí obřezaní otcové na to mají chorobný náhled a tím zdůvodňují, že jejich syn musí být obřezán. Když je dítě v situaci, kdy se obává, že část jeho penisu bude odříznuta, lze to brát jako zneužití rodičovské autority. Když otcové vyžadují, že by též jejich synové měli být obřezáni, myslím, že se tím zoufale snaží ospravedlnit svou vlastní obřízku nebo hledat kompenzaci. Pocity některých otců, když vidí na svých intaktních synech, že jim tato část penisu chybí, může být pro ně tak zničující, že to není jejich osobní chybou.
Otec, který nechá obřezat svého syna svévolně a násilně, těžko získá jeho vděčnost, důvěru nebo lásku ( u nás jsem se z internetu dověděl o pěti případech matek, které ohloupeny určitou propagandou to nechaly udělat svým dvanáctiletým synům) Vím o případech, kdy byl takto zničen vztah syna k otci a změnilo to lásku syna k otci v hněv a hořké nepřátelství. V případech, že otec trpí pohledem na svého intaktního syna, je pro všechny nejlepší, aby se mu dostalo odborné psychologické pomoci, aby mohl překonat svůj problém. Všechny děti si zaslouží co nejbezpečnější a nejvíce milující domov.
Když lékaři pochopí všechny důležité funkce předkožky, také budou schopni vyřešit téměř všechny problémy bez její zbytečné amputace. Uříznutí části těla, zejména nejcitlivější části penisu je krajní opatření, které by mělo být použito pouze v těch nejextrémnějších případech. Jediný legitimní důvod je život akutně ohrožující onemocnění a nezvratné poškození tkání. Ale takové indikace nastávají jen velmi zřídka.
Nejlepší rada ohledně péče o intaktní penis je snadná, prostě ho nechat na pokoji. Neporušený penis nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Nechme v tomto chlapce, aby se starali sami o sebe. Podle jeho věku se bude rád starat o své tělo vhodným způsobem. Nakonec, je to jeho věc. Držte se zpátky a nemějte o penis svého syna nepodložené obavy. Mějte vždy na paměti, že předkožka je normální, základní a přirozenou součástí mužského těla. V případě, že drtivá většina evropských chlapců může zdravě a klidně vyrůstat se svou předkožkou, může váš syn také.
Více zde: http://www. obrizka-chlapcu-cz0.cz/…zaneho-syna/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Někteří obřezaní otcové jsou totiž velmi zarputilí, jak dokazuje současný případ z Floridy, kdy se otec domohl, že jeho 4,5 let starý syn musí být obřezán u soudu. Matka si souhlas, na kterém se původně domluvili později rozmyslela, když zjistila, že její syn přijde o obřízce o 70% svých nejcitlivějších erotogenních zakončení. Soudce rozhodl, že ta smlouva z doby před narozením dítěte musí být dodržena a nařídil matce dát k tomu souhlas. Když to odmítla, tak ji zavřeli do vězení za pohrdání soudem. Když ji tam vedli, tak zlomená s pláčem souhlas k obřízce svého syna podepsala. Teď je ještě k tomu na mizině a musí platit soudní výlohy. Kluk v jeho věku už ví o co jde a tu obřízku nechce. Jenže, co je mu to platné. Toto se dnes aktuálně děje v USA. Myslíte, že tak otec získá synovu lásku, když ten kluk ví, že jeho matku kvůli tomu vláčeli do vězení? ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A teď ještě překopčím dva své příspěvky, poněvadž je to k věci:
Potíž je v tom, že s předkožkou clhapečka ninimálně do čtyř let vůbec nesmí manipulovat (primář Zeman z Motola). Konglutanice (slepení) a zůžená předkožka jsou v těch letech přirozené. Záněty vznikají právě kvůli nevhodné škodlivé manipulaci. Nejenom, že tím dítě hodně trpí, ale nakonec je těmi manipulacemi předkožka tak poškozena, že musí být amputována. Dr.Med John Travis píše, že tyto potíže jsou iatrogenní, tedy způsobené špatným lékařem. Pokud nějaký lékař nebo lékařka toto dělá nebo k tomu nabádá, tak od něj okamžitě pryč a přejít k jinému lékaři. Takoví lékaři, kteří předčasně manipulují s genitáliemi chlapečků by potřebovali, aby jim někdo ty jejich pačmágy přerazil.
Viz článek: „Čisti jen to, co můžeš vidět! Epidemie násilného stahování předkožky a proč musí být zastavena“ od Dr.Med. Johna Waltona Travise a jiné články v rubrice INFO PRO RODIČEna mých osvětových webovkách. Link na ty webovky mám ve svém podpisu u každého mého příspěvku.
Nejnovější výzkumy prokázaly, že při obřízce jsou muži nenávratně amputována nejcitlivější erotogenní zakončení jeho těla. Asi 10% mužů má kvůli tomu velké těžkosti ve svém sexuálním životě. Trpí hlavně anorgasmií, tedy ztíženou nebo vůbec žásnou schopností dosáhnout orgasmu. U muže je na rozdíl od ženy anorgasmie spojena s neplodností.
Díval jsem se na bydliště a vidím Praha. Pro Boha, který doktor/ka tam v jednom a půl roce předepisuje kortikoidy? Neuvěřitelné!!!
Když já v ČR neznám doktora, kterému by se dalo věřit. Dělám v Německu a tu je v tomto dobrý profesor Maxmilian Stehr, přednosta dětské urologické kliniky v Norimberku a předseda německé pediatrické asociace. Fimóza a konglutinace jsou v tomto věku normální a pokud se s tím zbytečně nemanipuluje, tak nemají záněty jak vzniknout, protože se tam patogenní bakterie nemají jak dostat. Tedy pokud má zdravou moč a ta je sterilní. Dávat v tomto věku kortikoidy je nesmysl, to má smysl až v pubertě pokud se to neuvolní do té doby samo. Úplně žasnu, co tu čtu. Právě tou zbytečnou manipulací může dojít k poškození a pak je obřízka paradoxně nezbytná. Četl jsem článek od jednoho otce z USA, který má 5 synů a 1 dceru. Synové se rodili ve vojenské nemocnici a aby je omylem neobřezali, což je v USA zvláště ve vojenských nemocnicích, tak popsal fixkou co mohl: NO CIRC! = NEOBŘEZÁVAT! Obřezáni tedy nebyli, jenže u prvních dvou synů s tím manipulovali a snažili se to čistit (což je u dítěte nepřirozený zásah a měli věčně záněty. Pak byli poučeni, že se to nemá dělat a další tři synové vůbec žádné záněty neměli. Co takto zkusit, až bude zánět přeléčen (pokud je akutní, tak se to stejně obřezávat nemá), to nechat na pokoji a nadále už žádné zbytečné škodlivé manipulace. Zda další zánět přijde, nebo ne. Možná je ale předkožka vašeho syna těmi nevhodnými manipulacemi už tak poškozená, že už jiná možnost než obřízka není.
@gin 124 Já moc nechápu, proč jsi tak silně proti… Já sama jsem se nesetkala s nikým, kdo by byl v tomto směru o něčem tak silně přesvědčen. Píšeš tu tolik komentářů, na profilu máš samé diskuze o tomto tématu, přijde mi to zvláštní…
@salvatrice píše:
@gin 124 Já moc nechápu, proč jsi tak silně proti… Já sama jsem se nesetkala s nikým, kdo by byl v tomto směru o něčem tak silně přesvědčen. Píšeš tu tolik komentářů, na profilu máš samé diskuze o tomto tématu, přijde mi to zvláštní…
tak třeba to bude nějaký chlap, kterého jeho matka poznamenala obřízkou na celý život, protože jí se to sobecky z nějakého důvodu líbilo a nebrala ohled na něj.
@lucenka píše:
tak třeba to bude nějaký chlap, kterého jeho matka poznamenala obřízkou na celý život, protože jí se to sobecky z nějakého důvodu líbilo a nebrala ohled na něj.
No právě to tak vypadá ![]()
@salvatrice
Přesně tohle mě napadlo, když jsem začala číst jeho „slohovky“.
Vidím to na nějaké trauma v děctví…
@lucenka píše:
On snad sám obřízku nemá, pokud se nepletu, tak to psal v jiné diskusi.
@Evička0 píše:
@salvatricePřesně tohle mě napadlo, když jsem začala číst jeho „slohovky“.
Vidím to na nějaké trauma v děctví…
Evičko, o žádné trauma z dětství se nejedná. Ukulina má pravdu, loni v srpnu jsem tu psal na vlákno Obřízka u chlapců, že jsem intaktní. My intaktivisté se slovu neobřezaný vyhýbáme, poněvadž záporka ne evokuje, že normální je být obřezaný. Opak je však pravdou.
Takže mi tu bylo nahráno. Dříve mi připadal obřezaný penis estetičtější a hygieničtější a za mlada jsem o své obřízce dokonce kvůli své poněkud nadprůměrně dlouhé předkožce uvažoval (index pokrytí - coverage index CI - 9). Byl jsem poněkud popleten knihou profesora Jiřího Kaňky Žena a rakovinavydané v roce 1973, kde tvrdil nesmysl, že se přes 90% mužů v USA, Velké Británii a NSR kvůli rakovině děložního čípku nechalo obřezat. Teprve když jsem v roce 1997 začal pracovat v západním Německu, tak jsem zjistil, že je to vyložený nesmysl. I v tom USA a Británii tomu bylo jinak. Obřízky novorozenců byly v Británii zavedeny v puritánském viktoriánském období kvůli zamezení masturbace u kluků (také obřízky děvčat ze stejného důvodu) a to se pak přelilo do všech anglosaských zemí, včetně USA. Přes 90% chlapců bylo ve Velké Británii mezi lety 1870 - 1950 obřezáno. Na konci 40. let minulého století se však s tím zásluhou pediatra Douglase Gaidnera, který se proti tomu jako samojediný z význačných lékařů postavil, s tímto barbarským mrzačením genitálií chlapců přestalo. Dnes je obřezaný etnický Brit do 30 let oproti dřívějšku vyjímkou. V USA se však pokračovalo ve starém medicínském tmářství, bylo to přiživeno tím, když lékař židovského původu Abraham Ravich vymyslel umělý mýtus, že smegma způsobuje rakovinu děložního čípku. Na tento blud však Ravichovi v Británii, kde právě s obřízkami novorozených chlapců přestali, nikdy neskočili.
V roce 1994 se mi dostala do rukou kniha od Alexe Comforta Radost ze sexu, kde napsal, že muži s obřízkou jsou připraveni o celou škálu příjemných pocitů, které muži s předkožkou prožívají, zrovna v tu dobu jsem se dozvěděl, že počet obřízek novorozenců v USA o polovinu poklesl a také že můj CI - 9 je normální varianta. Tak můj zájem o svou vlastní obřízku i když jsem pořád měl za to, že obřezaný je estetičtější a hygieničtější, opadl.
Až na krátké období zhruba přes 6 lety jsem se o tuto věc vůbec nezajímal, až loni na začátku března, když jsme neměli žádný náklad a stáli přes týden v Hamburku, jsem z nudy na jednom fóru po dlouhé době klikl na téma obřízka. To jsem neměl dělat, poněvadž mi to změnilo celý život. Ono je opravdu lepší mnohé věci nevědět.
Ten datum si budu pamatovat. Šestého března jsem totiž narazil na příspěvek jednoho mladého muže. Byl psán poněkud hrubým stylem, to je však na fóru, které žije z reklamy a záleží jim na počtu kliků a ne na obsahu příspěvku obvyklé. Ten příspěvek tu okopčím. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
6.3.2014 22:46 - fake
Normálně to je dokola. Je možný, že to píše nějakej buk a nebo hůř, nějaká slepice, co prostě potřebuje obřezat celej svět a neví kdy přestat, páč ví o fungování a citlivosti oné údajně zbytečné předkožky kuloví. Je supr, že se dělá obřízka jako léčba fimózy a to si pište, že takovou předkožku pak už nechtějí ti borci ani vidět. Ale zdravá předkožka je úplně jiná a bez ní si chlap jen těžko zvykne, když mu ji fiknou jako dospělákovi. Strejc nadává, že musel kvůli jednomu delšímu zanedbání hygieny na vojně na úplnou obřízku a navíc hned za žaludem i s uzdičkou, časem mu prej stejně na nic není, protože ztratil hlavní citlivý kus péra a zbytek časem otupěl. Prostě to pochopí zase jenom zdravý pohlavně žijící chlap. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začal jsem se o to zajímat více a na fóru Lide.cz, jsem narazil na tři případy mužů, kteří si nechali dobrovolně v dospělosti nechat udělat obřízku a takto, dopadli, jako ten strejc v příspěvku. Byla tam i jedna mladá 22 - letá žena, měla tam i svou fotografii i jméno, jmenovala se Martina Řeháčková, která psala, že její brácha, kterému dělali obřízku na konci puberty, dopadl také tak. Martina byla kvůli svému bráchovi na něco jako je obřízka velmi naštvaná, protože se dozvěděli, že bylo možné i jiné řešení toho problému, což jim doktor, který znal jen řešení obřízkou, jak jsem později zjistil, pro mnohé doktory typické, buď zatajil, nebo to vůbec nevěděl. Toto mě velmi znepokojilo, protože do té doby jsem na obřízku slyšel pět pouze chválu. Po pauze budu pokračovat v dalším příspěvku.
Příspěvek upraven 18.06.15 v 06:36
To co jsem loni v dubnu dověděl na českých webech bylo pro mě velmi znepokojivé, to nejhorší však přišlo, když jsem se v květnu začetl do příspěvků na fóru community.netdoktor.at/forum/beschneidung-406.html. Nejenomže jsem tam narazil na celou fůru n příspěvků mužů, kterým obřízka zničila jejich sexuální život, ale byl jsem tehdy tehdy přímo šokován, otřesen a z příspěvků některých lidí opravdu zhnusen. Byly tam příspěvky mužů, kterým to bylo uděláno ve věku mezi 5 až 14 let, mnozí to brali jako něco horšího než zneužití pedofilem a měli z toho těžký psychický otřes. Jiní, kterým to bylo uděláno ve věku 5 let, jako třeba Hannes Moser (špatná zdravotní indikace) nebo Alexander Bachl, kterému to bylo uděláno na popud jeho muslimského otce, kvůli tomu trpí anorgasmií, Hannesovi je přes 40 a Alexovi 25 let. Také jsem se tam dověděl proč tomu tak je a co je vlastně vůbec předkožka, že to vůbec není nějaká přebytečná kožní řasa, ale důležitý multifunkční přídatný orgán penisu a mnozí muži pak mnoho trpí ve svém sexuálním životě, když jim byla nesmyslně amputována. Alex dal odkaz na jiné fórum, www.beschneidungsforum.de, kde jsem se poprvé dověděl o intaktivistickém hnutí. Loni v srpnu jsem se rozhodl k němu přidat a rozhodl jsem se aktivně internetovou osvětou bojovat proti mrzačení pohlavních orgánů chlapců formou amputace nejcitlivější části jejich těla - předkožky, čemuž se eufémisticky říká obřízka. Z toho důvodu mám osvětové stránky (sorry, je tam hodně chyb a překlepů, nemám však čas udělat jejich korekturu) a také se účestním mnoha internetových diskuzí na toto téma, nejen českých, ale i německých. Tolik pro zdejší maminy, aby měly jasno. Kdybych nebyl zapojen v mezinárodním hnutí, tak bych to nedokázal dělat. Když jsem se loni v srnu stal intaktivistou, tak jsem se rozhodl, že to budu dělat veřejně, pod svým jménem.
PS. Když dám před to rakouské fórum www, tak to kliknutím na link nejde zobrazit, když to tu dám bez www, tak ten link zase není modře.
Jinak:
Ne každá mamina mi tu nadává, jak dokazuje tento příspěvek, kterým na mě reagovala TS Moruga. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
To bych spamovala, kdybych tu měla dát těch smajlíků víc. Jenže zaryté duťošky si to neuvědomí. Mám taky ve svém okruhu obřezané muže, neustálé problémy se sexem, dlouho to trvá a jejich bujná představivost musí víc než „bujet“ – a naprosto všichni si u piva stěžují na rodiče. Anonym nemusím, oni tu nechodí.
Kdy ten tupý středověk vymizí? ![]()
Jinak bych potřeboval spolupracovnici, která by to převzala a já už na toto fórum nemusel chodit, mám toho hodně i jinde. Na netdoktor.at jsem některé týdny nejčastějším přispěvatelem, tu by však bylo vhodnější, kdyby se toho ujala žena. Taková Janička P. z Plzně o tom ví hodně. Žel už měsíc se tu neukázala.
Dodatek: Nevím, proč jsou ty příspěvky přehozené.
Mě upřímně na téhle diskuzi příjde strašné, že tu někoho vůbec může napadnout taková šílenost, jako že předkožka nemá ŽÁDNOU funkci
v současné době je moderní spousta věcí, ale opravdu ani zdaleka ne všechny jsou zdraví prospěšné, člověk sám o sobě vážně není z výrobny poškozené zařízení, na kterém je nutno opravovat každý centimetr…
Nezlobte se na mě, ale dítě není pes…a s kupírováním ocasů a uší u psů taky nesouhlasím a klidně bych to k tomu přirovnala… bože to co je dobré pro jednoho nemusí být nutně dobré pro druhého… bože měli by udělovat povolení na to zda je možné se vůbec rozmnožit… ![]()
@Sailah píše:
Nezlobte se na mě, ale dítě není pes…a s kupírováním ocasů a uší u psů taky nesouhlasím a klidně bych to k tomu přirovnala… bože to co je dobré pro jednoho nemusí být nutně dobré pro druhého… bože měli by udělovat povolení na to zda je možné se vůbec rozmnožit…
Kupírování má u některých ras alespoň skutečné zdravotní a funkční přínosy (existují rasy u nichž zákaz kupírování vedl k rozsáhlým problémům v důsledku nichž se to stejně kupíruje), ale je to spojené s tím, že ti psi byli po velmi dlouhou dobu šlechtěni určitým směrem. Člověka nikdo nešlechtil a rozhodně ne s tak jednoznačným nasměrováním a nedovedu si představit, čím by v současné době měla obřízka přispět (z obecného hlediska). Takže ano, tady více než jinde platí, že co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro jiného.
Při rakovině prsů se taky odřezává prso, tak začneme holčičkám řezat prsa už v pubertě, když je to tak prospěšné? ![]()
Postup při hygieně přirození u chlapců do 3 let v závislosti na vzdělání matek:
Základní vydělání 100,0% nesprávných odpovědí
Vyučena 43,5% nesprávných odpovědí
Středoškolské 19% nesprávných odpovědí
Sorry za překlepy
Příspěvek upraven 02.03.17 v 21:44