Obřízka syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6050
9.6.15 14:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
9.6.15 14:50

@natyber no, ja zapomnela, ze jsem na omezenem pisecku ceskeho internetu :)) nema cenu neco vysvetlivat. Zkuste nekdy nekam vycestovat a zjistite, ze Ceska Republika je svetova rarita co se nabozenstvi tyce. Taky jsem ateista, ale prave rozhled, ktery jsem cestovanim po svete ziskala, by mi nikdy nedovolil vericiho cloveka nazvat fanatikem ;) budme tolerantni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
9.6.15 14:58

@lucenka to mate pravdu. Kdybych mela pocit, ze to memu diteti ublizi, neudelala bych to. Jak rikam, u nekterych vakcin si treba nejsem jista, ze mu neublizi. A stejne je ze zakona dat musim. Chapu, ze benefit prevazuje riziko. Tak to mam i s tou obrizkou. V Cechach je mezi nami takovy socialni nelad i kvuli tomu, ze lide zapomneli na jiste tradice. Obrizkou dava zid najevo oddani Bohu. To my ateiste nejsme schopni pochopit. Mrzi me, ze clovek projevenim sveho nazoru v Cechach vzdycky div ze neslizne pohlavek :))) mezi nami me dite bylo pocato „ve zkumavce“, tudiz o jeho tele nekdo rozhoduje uz od stadia jedne bunky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
9.6.15 14:59

@Divver
Máš muj souhlas. Ceska kotlina je opravdu, co se náboženství tyka, zvláštní. Se svým ateistem jsme spíše raritou my. Ve světe je mnohem častější věřící byt.

• Citovat
  • Upravit
1465
9.6.15 15:02

@Menora presne. Pocet ateistu na svete se neda ani procentuelne vyjadrit, jak malo nas je :))) A vysvetlivat ateistovi bez rozhledu vyznam nabozenskych zvyku asi nema smysl. Ale zkusila jsem to ;) kazdopadne si myslim, ze kazda matka vi, co je pro jeji dite nejlepsi ;) ja nekritizuji ty, co neobrezavaji, tak nechapu opacne tendence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
9.6.15 15:02

@Menora btw mas krasny nickname ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
9.6.15 15:05
@Divver píše:
@Menora presne. Pocet ateistu na svete se neda ani procentuelne vyjadrit, jak malo nas je :))) A vysvetlivat ateistovi bez rozhledu vyznam nabozenskych zvyku asi nema smysl. Ale zkusila jsem to ;) kazdopadne si myslim, ze kazda matka vi, co je pro jeji dite nejlepsi ;) ja nekritizuji ty, co neobrezavaji, tak nechapu opacne tendence ;)

No, já bych to spíše přeformulovala na to, že každá matka si myslí, že ví, co je pro její dítě nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
9.6.15 15:07

@j.a.n.i1 tak to bylo take mysleno ;) dekuji za upresneni. Taky by me zajimalo, kde je pravda. Ale tu mame taky kazda jinou. A diky tomu je na svete krasne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.15 15:45
@Divver píše:
@Menora presne. Pocet ateistu na svete se neda ani procentuelne vyjadrit, jak malo nas je :))) A vysvetlivat ateistovi bez rozhledu vyznam nabozenskych zvyku asi nema smysl. Ale zkusila jsem to ;) kazdopadne si myslim, ze kazda matka vi, co je pro jeji dite nejlepsi ;) ja nekritizuji ty, co neobrezavaji, tak nechapu opacne tendence ;)

jsem ateista s rozhledem (procestováno toho mám dost) a právě proto nechápu, co dává matce právo mu na celý život znetvořit tělo.

• Citovat
  • Upravit
49159
9.6.15 18:48
@Divver píše:
@lucenka to mate pravdu. Kdybych mela pocit, ze to memu diteti ublizi, neudelala bych to. Jak rikam, u nekterych vakcin si treba nejsem jista, ze mu neublizi. A stejne je ze zakona dat musim. Chapu, ze benefit prevazuje riziko. Tak to mam i s tou obrizkou. V Cechach je mezi nami takovy socialni nelad i kvuli tomu, ze lide zapomneli na jiste tradice. Obrizkou dava zid najevo oddani Bohu. To my ateiste nejsme schopni pochopit. Mrzi me, ze clovek projevenim sveho nazoru v Cechach vzdycky div ze neslizne pohlavek :))) mezi nami me dite bylo pocato „ve zkumavce“, tudiz o jeho tele nekdo rozhoduje uz od stadia jedne bunky.

ale rozhoduje - kdyby nechtělo, neuchytí se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
9.6.15 20:04

@lucenka vas nazor beru. Mate na nej pravo. Vlastne Vas i chapu. Ale ja opravdu nemam pocit, ze mu znetvorim telo. Obrezani muzi se mi vlastne libi mnohem vic ;) coz samozrejme neni duvod, proc to planujeme. Mrzi mne, ze Cesi nejsou schpni vzit pravo na jiny nazor a zivotni styl. Neco jineho je divci obrizka. Ta ma za ukol devce znetvorit. U chlapce to tak opravdu nevidim. Nijak mu to zivot znehodnoti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.15 20:10

@Divver neznehodnoti? Vždyť to změní citlivost zaludu. Je to jeho tělo ne tvoje. Tobě by se taky nelíbilo, kdyby na tobě někdo udělal nějaký nezvratný zákrok ke kterému by ses nemohla vyjádřit, třeba tu ženskou obřízku. Taky je to dlouhodobá tradice a rodiče ji dělají dívkám kvůli svému přesvědčení, že je to pro její dobro. Proč takhle důležité rozhodnutí nenechat na dítěti samotném. Pokud predkozku sám nebude chtít, tak mu nic nebrání v jejím odstranění v dospělosti. Ale pokud mu ji ty necháš odstranit, tak už nebude mít šanci si ji nechat vrátit.

• Citovat
  • Upravit
6050
9.6.15 20:46
@Divver píše:
@lucenka vas nazor beru. Mate na nej pravo. Vlastne Vas i chapu. Ale ja opravdu nemam pocit, ze mu znetvorim telo. Obrezani muzi se mi vlastne libi mnohem vic ;) coz samozrejme neni duvod, proc to planujeme. Mrzi mne, ze Cesi nejsou schpni vzit pravo na jiny nazor a zivotni styl.Neco jineho je divci obrizka. Ta ma za ukol devce znetvorit. U chlapce to tak opravdu nevidim. Nijak mu to zivot znehodnoti.

No je vcelku každého věc, jaký preferuje životní styl a čemu věří. Mě zase mrzí, že si jiné země myslí o Češích, že jsou sto let za opicema. Samozřejmě, že každý národ má jiný styl života, ale proč by to měl být ten správný? To jako, že v USA je běžné obřezávat muže, tak se já tady z toho mám posadit na zadek? Jak jsem psala, je to každého věc. Já bych to prostě neudělala, jen proto, že se mi to líbí. Zrovna tak, jako si Žid myslí, že je to ok, tak já si myslím, že to ok není. A mě třeba to přijde naprosto stejné jako dívčí obřízka. Je to z náboženských důvodů zrovna tak jako ta mužská, ano mužům to zřejmě neublíží tak jako ženám, ale ten princip je stejný. Stejně stupidní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.15 20:50

Nejlepší je zjistit si, proč se mužská obřízka hojně rozšířila v 19. století - měla vymýtit masturbaci, která měla být původcem nemocí http://m.vitalia.cz/…piva-zdravi/

• Citovat
  • Upravit
10351
9.6.15 21:53

Naštěstí mám holčičky a muže nemagora. Obřezat bych nenechala ani náhodou, může se rozhodnout jednou sám. Vrátit se to nedá, obřízka není jako náušničky, dírky po náušnicích zarostou.. A ještě to schovávat za náboženskou tradici :roll: Alibismus :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí