Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naštěstí mám holčičky a muže nemagora. Obřezat bych nenechala ani náhodou, může se rozhodnout jednou sám. Vrátit se to nedá, obřízka není jako náušničky, dírky po náušnicích zarostou.. A ještě to schovávat za náboženskou tradici
Alibismus ![]()
@Anonymní píše:
Opravdu??? A v cem??? A to se ti sverili partneri se kteryma jsi mela hooodne blizky vztah? Hodne blizky proto, aby se ti nebali sverit sve opravdove vnitrni pocity. A nebo to bylo kamaradi se kteryma jsi to probirala jen tak ve srande treba u pivka, jak se tak keca o vsem moznem… Ono to je totiz veliky rozdil!
Taky píšu o svém příteli, proto prosím o zachování anonymu.
Přítel je obřezaný od svých 16ti a je spokojený, že je obřezaný. Se sexem problém nemá a jak mi sám říkal, tak je to pro něj pohodlnější i kvůli hygieně. A já nejsem proti tomu, líbí se mi
Tak to asi taky bude kus od kusu ![]()
@Anonymní píše:
Přítel je obřezaný od svých 16ti a je spokojený, že je obřezaný. Se sexem problém nemá a jak mi sám říkal, tak je to pro něj pohodlnější i kvůli hygieně. A já nejsem proti tomu, líbí se miTak to asi taky bude kus od kusu
To rada ctu. Doufam ze to tak bude jednou mit i muj obrezany syn.
@Anonymní píše:
Přítel je obřezaný od svých 16ti a je spokojený, že je obřezaný. Se sexem problém nemá a jak mi sám říkal, tak je to pro něj pohodlnější i kvůli hygieně. A já nejsem proti tomu, líbí se miTak to asi taky bude kus od kusu
Také jsem měla jednou partnera s obřízkou, také mu to nijak nevadilo a ani mě, dokonce se mi to i líbilo, ale pro mě to není důvod, obřezat vlastního syna, jen tak, že někde je to děsně in ![]()
@Anna766 píše:
To rada ctu. Doufam ze to tak bude jednou mit i muj obrezany syn.
Tak ono asi nezbývá nic jiného, než doufat, že ![]()
@natyber doufam ze me do toho obrezusynapacjetoin nezahrnujes? ![]()
Jsem Židovka, hodně jsem nad tím ze všech stran uvažovala, nakonec jsem syna nenechala obřezat.
Ale vztah náboženských tradic k obřízce opravdu není alibismus ![]()
@Anna766 To vůbec
ty máš rozumný důvod proč to tak musí mít
A rozhodně to pochopí. Kdežto, jiný chlapec bude koukat jak puk, že mu to maminka nechala ufiknout, protože je to tááák krásné.
@Ester13 píše:
Jsem Židovka, hodně jsem nad tím ze všech stran uvažovala, nakonec jsem syna nenechala obřezat.
Ale vztah náboženských tradic k obřízce opravdu není alibismus
Já pořád nechápu to náboženství. Kdyby Bůh, nebo kdo existoval a chtěl muže bez předkožky a ženy bez pysků tak proč by je tak nestvořil ![]()
Muj manzel je krestan z Afriky a obrizku jim delali hned po narozeni. Jeste nez jsem otehotnela tak jsme se o tom bavili ze kdybychom meli syna tak ze mu nechame udelat obrizku. Mel ji az ve 2 a pul letech - cekali jsme dlouho na zakrok. Nemyslim si ze jsem mu ublizila nebo ze bude mit nasledky
@barique píše:
Muj manzel je krestan z Afriky a obrizku jim delali hned po narozeni. Jeste nez jsem otehotnela tak jsme se o tom bavili ze kdybychom meli syna tak ze mu nechame udelat obrizku. Mel ji az ve 2 a pul letech - cekali jsme dlouho na zakrok. Nemyslim si ze jsem mu ublizila nebo ze bude mit nasledky
Taky si nemyslím. Jen hodně holek tady to v okolí nezná a bere obřízku jako trestuhodný a životaničící čin ![]()
@barique píše:
a ty víš jak se on bude cítit v dospělosti až mu díky tvému rozhodnutí bude chybět část jeho těla?
@barique píše:
Rekla bych ze uplne normalne, stejne jako jeho otec!
A ty budeš žít jeho život, abys věděla jak to bude snášet? Nebudeš, ale rozhodnes o nevratné věci.