Obrovská chuť mít druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.10.24 23:26

Obrovská chuť mít druhé dítě

Ahoj holky, vyskytl se mi tu menší problém. Doma mám 18 měsíční dítě a před pár týdny jsem zjistila, že toužím po dalším dítěti a den ode dne moje touha roste. S přítelem chceme do budoucna mít dvě děti, ale teď to úplně nejde. 😅 Jelikož příští rok plánujeme svatbu a přípravy jsou v plném proudu, tak to už změnit nejde. 😬 A těhotná na svatbě taky nechci být (nevolnosti, krvácení a plno jiných problémů…). Prosím, jak jinak zaměstnat moji hlavu, jinak se z tohohle stavu zblázním 😅 🙏.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.10.24 01:29

Jak zaměstnat hlavu? Tak máš doma malé dítě a plánujete svatbu… To snad stačí na zahnání myšlenek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
7.10.24 01:45

No vidíš to… a někdo by měl z toho všeho skoro deprese a ty nevíš, co roupama dělat. :P :mrgreen:

No, šťastná to žena. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.24 07:05

Tak asi se soustřeď na to, co je teď důležité ne? Věnuj se dítěti, plánuj svatbu a zkrátka racionálně myšlenky na druhé dítě odsuň. A neboj, ona brzy přijde batolecí puberta a ta tě trochu zbrzdí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
7.10.24 07:07

Sportem, jiným koníčkem. Co jiného by ti kdo měl poradit. My se také o dítě ještě snažit nemůžeme, protože nemám smlouvu na neurčito (dočkám se snad v červnu). I když mě netrápí touha, ale nejistota, aby to šlo (i když nám není ani třicet). Občas nad tím přemýšlím, ale práce, koníčky a práce v domě a na zahradě mě zaměstnají. Do září nás také zaměstnávalo plánování svatby. Teš se na svatbu. Ber to jako jednotlivé stupínky, které směřují k cíli, řekni si, že nemůžeš jeden z nich přeskočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.24 07:36

Úplně upřímně? Když jsem začala toužit po druhém dítěti (a bylo to o dost dřív, než u tebe), tak jsem udělala všechno na světě, aby tu mohlo být. Netoužila jsem jen za sebe, ale i za současné miminko a byla jsem schopná skály přenášet. Přitom první dítě přišlo spíš jako racionální úvaha.

Svatba by mě při snaze o početí ani nezpomalila :lol:

Samozřejmě taky záleží, jaké rozestupy mezi dětmi chcete mít.

• Citovat
  • Upravit
4383
7.10.24 08:14

@Barevné klubíčko Taky si ŕíkám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.10.24 08:55

Snad ujasnit si, proč to druhé dítě chci?
Chybí mi miminko, ten malý uzlíček? Chci mít menší rozestup mezi sourozenci? Nějaká touha? Strach aby to pak šlo?
Nemyslím si, že je to vhodné, ale dělej, jak myslíš. Tvoje dítě ti za chvíli začne běhat jako motorová myška, už asi začalo a ty se budeš za ním kutálet s břichem? Nechtěla bych asi za nic. Těš se na svatbu, plánuje do zblbnutí, věnuj se dítku, co máš doma, začni cvičit, choď na nějaký kroužek ať už se sebou nebo s dítětem a ono to druhé si k vám cestu najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
7.10.24 09:02

Zakladatelko, kdybys byla dneska ráno u nás, kde jsem vypravovala 2 děti do školy a školky (nejstarší se už obstará komplet sám), rychle by tě touha po dalším přírustku přešla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.24 09:55

Je hele to máme stejně, já mám doma dvě děti, malé 😂 opravujeme barák, stavíme k tomu další místnosti a já už přemýšlím nad dalšími dvě dětmi, jelikož se nudím a dvě děti je prd mít. Do toho jsme letos ještě měli svatbu a tak nějak pohoda pořád a hlava taky už se těší na další dítě do rodiny. Nechápu jak někdo z toho může mít deprese 😂. Už se těším až budu opět těhotná a bude ti víc zábavy. Ale říkáme si rok ještě pofckame i když už se snažíme. Hele jestli to cítíš a máš na to sílu a nehroutis se, tak začněte zadělávat. ale pokud se bojíš zdravotních problémů, tak počkej až po svatbě. Ale já bych teda nečekala a klidně bych byla na svatbě s pupkem 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.24 09:59
@Scherry píše: Více

Tak třeba my stáváme každý den v půl páté vypravují dítě a vozím ho hodinu do školy a mezitím mám malé v autosedačce roční a už chci mít další protože to je nuda. Takže asi každý to má jinak a nepřijde mi to jako schon. Kolikrát tu mám ještě v týdnu další 3 děti na starost v rozmezí 2-7 let a všechny ráno vozím do školy a školky a nevím. Nepřijde mi to jako nějaký zahul. Ráno oblict, nasnidat, naskladat do auta a pak až odpoledne vyzvednout. V podstatě od 7 - 15 hod je klid a pohoda.

• Citovat
  • Upravit
53190
7.10.24 10:03
@Anonymní píše: Více

Nuda není otázka toho, co všechno musíš, ale toho, co chceš. Pokud nejsi schopná se zabavit a mít šťastný život s jedním, dvěma nebo i žádným dítětem, nebudeš toho schopná ani s pěti ;) Think about it.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
7.10.24 12:31

Chápu, no, každý to máme jinak, já se třeba ráda zabavím i v práci, než pořád jenom kolem dětí :lol: A to mám 3 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13603
7.10.24 12:46

Jak, říkáme si ze rok ještě počkáme, ale už se snažíme? :lol: To je trochu oxymoron.

Hele ja tleskam takovýmto profesionálním matkám. Ja mam co dělat s tim mým jedním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.24 13:48
@Lily-of-the-valley píše: Více

Hele dítě se nestane hned, jakmile se otře o tebe chlap. A ano říkáme si, že rok třeba počkáme, ale nijak se nechranime. Když přijde dřív tak přijde.

@unuděná
Hodně se nudíš viď. Nikde nepíší, že nejsem šťastná. Ale, že mít dvě děti není nijaký zahul, ale pohoda a klid a v podstatě nuda. Mám dost volného času pro sebe. :D trochu si pleteš pojmy s dojmy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex