Obuv pro děti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
31.3.14 12:39

Já jsem spokojená s botkami Essi. Po všech stránkách. Stojí 600-800,– podle velikosti a rozhodně vydrží celou sezónu. A to jak sandálky, tak celoroční. Mladšímu jsme teď koupili Protetika za skoro 800,–, jsou taky moc fajn a vypadají, že též vydrží. A to je ale nejvyšší cena, jakou jsem ochotná dát. Tenisky a sandály už koupím rozhodně levnější…

Ty celoroční Essi přežijí i odrážedlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.3.14 14:18

Tak jsem nakonec to objednala u Bati, mám to za rohem, tak když jim to nebude, tak to půjdu vrátit :-). Jen tam být sama se dvěma dětma nějak nezvlánu. Stačilo, že jsem nakupovala pro se synem jednou a dvě prodavačky nás tam obsluhovaly - jedna nám nosila věci a jedna uklízela po synovi balónky, které z jejich herny vyhazoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.10.14 08:15

dětské boty

My jsme koupili boty zn. Richter a spokojenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.10.14 20:10

Mile maminky prosim o radu mam 9m holcinu, zatim botky nemam ani capacky protoze mame uzkou patu a vse co jsme zkouseli v Tescu atd tak ji nesedeli v pate nemate nektera tip kde by se dali sehnat nejake sikovne.akor kdyz uz zacina byt chladno dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
19.10.14 15:37

@tynka 1 Pokud hiolčička SAMA nechodí, tak jí rozhodně nekupuj žádné boty. Pokud máš pocit, že na ven potřebuje zateplit nožičky, kup zateplené capáčky. Myslím, že seženeš v jakékoliv specializovaném obchodě s dětskou obuví.
A jestli Ti můžu poradit, tak až bude sama chodit a potřebovat boty, tak se vyprdni na Tesco, Deichmana apod. a kupuj kvalitní boty ve speciálce (pevná pata, zároveň ohebné, vyšší kotník).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
20.2.16 21:56

Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi, jsem trochu zoufalá ze všech protichůdných rad.
Momentálně máme superfity na zimu a teď řeším, co na jaro - na jednu stranu v místní lékárně prodávají boty Protetika, cenově levné (500 Kč/boty ve výprodejích ze starších kolekcí, na druhou stranu se mi líbí i koncept barefoot - konkrétně Little blue lamb. Obě značky vysvětlují, proč jsou jejich boty ty zdravé, fyzioterapeutka mi doporučila pevnou patu, což LBL vylučuje. Mám problém se rozhodnout, tak bych se ráda zeptala na vaše zkušenosti? Protetika mi přijdou proti Superfitům tvrdší, ale ohnout se dají, mají klenbu… nevím, co je pro zdraví lepší, mám strach z barefoot na dlažbě, jestli naopak nemají moc tenkou podrážku na ty dopady na cestě/betonu… c

o poradíte? s čím jste spokojené? nebo mám koupit další superfitky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
20.2.16 22:14

@řeřicha jedu v barefoot a nemenila bych. Obouvam tak sebe i syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
20.2.16 22:23

@řeřicha A my máme Protetiky a naprostà spokojenost.Tak si vyber :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
20.2.16 22:29

Tak asi ji koupím obojí :mrgreen:
Možná to tak fakt udělám, protože mi to cenově dá jedny superfitky a takhle bude moc boty střídat a snad alespoň jedním typem podpořím zdravou nohu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.2.16 22:30

Barefoot! Argumenty pro bosou chůzi a bosé obouvání mi dávají logický smysl, pevné paty na podpatku jsem vůbec nepochopila. Jedna paní mi dokonce tvrdila, že bez opatku se dítěti neudělá klenba :-D p. s. dcera měla klenbu patrnou už ve 20 měsících i přes vbočené kotníky, nikdy na sobě pevnou obuv neměla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4236
20.2.16 22:40

@řeřicha Já jsem pro kompromis…zlatá střední cesta. Nesnáším tuhé podrážky a špičaté boty…kupuji boty lehké, ohebné a pohodlné…právě, že ten barefoot na betoně mi moc dobrý nepřijde…nebo jak jsem viděla, že někdo nosí jen stélku, která je přivázána k noze šnurkou to mi taky přijde moc, ale na druhou stránku je to každého věc…každopádně dětem bych volila ten kompromis. Nám se osvědčila značka D.D.STEP…kupujeme v Botatexu a super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.2.16 22:45

@terkom83 a v čem je pevná obuv na beton lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
20.2.16 23:04

@Fjodorka teď se dívám na tu značku d.d.step a lepší na beton mi přijde to, že má širší stélku v místech dopadu (pata, špička), takže to - podle mě - tlumí dopady… což mi přijde pro nohu lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
20.2.16 23:04

@řeřicha: To se holt budeš muset rozhodnout, co ti dává větší smysl a čemu věříš, protichůdné rady dostaneš všude, i tady, a za tebe to nikdo nerozhodne. Já jedu v barefoot, obouvám tak dceru i sebe a teď jsem konečně přesvědčila i manžela :dance: Došla jsem si k tomu po mnoha letech hledání optimálního obutí vlastní zkušeností a neměnila bych. Argumenty pro bosou chůzi mi připadají logické. Dcera nikdy pevné boty s tvarovanou stélkou nenosila, v létě chodila z velké části zcela bosa a ve třech letech má klenbu krásnou. Barefoot boty a bosou chůzi nám pochválila i dětská doktorka.

Každopádně, ať se rozhodneš jakkoliv, vyber především botu, která dobře padne, má přiměřený nadměrek a je dostatečně široká. To bývá kámen úrazu, dětské boty obecně bývají hrozně úzké, tak si dobře zkontroluj, jestli se tam dítěti vejdou všechny prsty pohodlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.2.16 00:07

@řeřicha Já bych volila barefoot. Vždycky jsem nosila to co vydávají za „zdravé“ boty s pevnou podrážkou, tvarovanou stélkou a pevnou patou a bolel mě každý krok (mám lehkou hypermobilitu kloubů a při chůzi s pevnou podrážkou se mi vyklubovaly prsty u nohou). Myslela jsem si že křeče a bolavé prsty k životu patří a já mám jen hodně špatnou nohu. Pak jsem objevila barefoot a jsem nadšená. Chodím bez bolesti, přestaly mi mrznout prsty u nohou, po roce se mi začíná vracet klenba, takže mé ploché a široké chodidlo se zůžilo o 0,5cm a bude každý den je to lepší a lepší. Jediná nevýhoda je, že barefoot je drahý, takže potrvá než si obměním většinu botníku.
Syn (6m) dostal od babičky capáčky pegres ze zdravé obuvi a byla jsem zděšená, ta podrážka byla hrozně tvrdá musela jsem stélku naklepat paličkou na maso abych ty botičky vůbec mohla synovi navléknout. Až začne chodit bude mít většinu bot barefoot nebo hodně široké s měkkou podrážkou aby nemusel trpět jako já trpěla celých 26 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková