Obvod hlavičky v 1 roce nad 50 cm

12681
21.7.12 11:15

obvod hlavičky v 1 roce nad 50cm

Měl jste někdo u svých dětí takový míry??? V týdnu nás čeká neurologie, tak jsem z toho taková nervózní. Hlavičku má větší od narození-36cm a pak na každý prohlídce byla větší a větší souměrně. Až teď v roce jsme vylezli nad tabulky a už jsme dostali doporučení na dětskou neurologii.Tvar hlavičky má protáhlý dozadu, ale celkově k tělu se mě nezdá, že ji má velkou. Je plus mínus stejný s obvodem hrudníku. Akorát máme problém s oblečením, vše je mu malé přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
21.7.12 11:22

Malí ma 2,5 a má 54. V roce je to hodně řekla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
21.7.12 11:23

@Kačenkaaaa no jo to má 2 roky, ale náš měl v roce 50,5 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.7.12 11:35

V roce dcera 47,5…

Mam znamou, co s dcerou litala neustale na nejake vysetreni, ze ma velkou hlavicku (MR pod narkozou, UTZ, fakt si uzili) a ve trech letech ji rekli, ze je to dedicne. (Coz ona tvrdila od zacatku.)

• Citovat
  • Upravit
4115
21.7.12 11:44

:mavam:
Honzik v roce 51,5 ;) Nase o 3 tydny drive narozene miminko bylo nejvetsi na oddeleni, siroka ramena, proste to bude chlapak. My jsme oba vysoci, manzel 194 a ja 192. Do tabulek se nevejde.Ale je velky celkove, nozicku obrovskou, vypada o rok a pul starsi ne-li vic :) Takze tak jakoby soumerne velky. Presto nas poslali na neurologii, kde byl nastesti rozumny Dr.,chtel jen EEG a kdyz nas videl :lol: Zkontroloval ze hlavicka je soumerna a jdeme jen na jednu navstevu jeste, aby se to uzavrelo. Mame spis problem ze nechce mluvit a s tim ze vypada mnohem starsi tak to vypada faaakt divne :mrgreen:
Tak drzim palce at dobre dopadnete, proste je to velkej kluk no ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
21.7.12 12:26

Tak já mám hlavounky a naprosto zdravé :mrgreen:.
Syn 3 roky měl na roce 50cm…při narození 36cm
Dcera 1 rok měla 48cm…při narození 35cm.

Ale hlavičky mají kulaté, symetrické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
21.7.12 12:27

Jo a musím dodat, že mám celkově velké děti, syn vypadá jak předškolák a dcerka jak dvouletá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
21.7.12 12:27

Ahoj, náš měl při narození obvod hlavy 37,5 cm a v roce 49 cm. Také jsme občas bojovali s některým oblečením, byl problém ho přetáhnout :-(
Myslím, že 2 příspěvky nade mnou Tě snad trošku uklidní, to, že není malý tabulkový, neznamená, že není v pořádku, spíš to vidím tak, že je prostě velkej :-) Ale chápu Tvé obavy a přeji, ať vyšetření dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
21.7.12 12:45

Muj syn mel pri narozeni obvod 37cm. Ted na roce ma pres 50cm. Nevim presne, nepodarilo se mi to zmerit, je moc hyperaktivni. :) Zijeme v Anglii a tady se takove veci neresi, takze me ani nenapadlo, ze by to mohl byt problem. :nevim: Je celkove vetsi, vypada jako dvoulete dite a hlavicku ma velkou po nas.
Vubec bych se tim vysetrenim nestresovala, urcite bude v poradku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Judi
21.7.12 12:53

Holky nesmějte se, já mám obvod hlavy 53cm :lol: :lol:. Moje 5 letá dcera 52 :lol:. Velikost mozku se na mojí inteligenci snad neodrazila :think:.

• Citovat
  • Upravit
5394
21.7.12 12:58

Já myslím, že neurologie je pro jistotu dobrá věc, ale spíš si myslím, že to bude v rodině. Goldenko a jak je to u vás??
Já mám asi taky malinko větší hlavu (po tátovi) a manžel ještě víc…takže to bude tím.
Jinak s malou jezdíme na neurologii ( z jiného důvodu ), hlavičku vždy měří, ale problém není (nad těch 50cm tedy nemáme, ale větší ji má).
Určitě to bude v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.7.12 13:01

Syn měl při narození 34cm, v roce 49cm, v roce a půl 51cm. Jelikož se narodil s hlavičkou průměrnou, ale pak vyskočil vysoko nad průměr, byli jsme i my odesláni na sonografické vyšetření, kde zjistili, že je všechno v pořádku. Má to genetické (po mně). Jinak není velký, naopak je docela drobný, takže tu hlavu vůči tělu velkou má. Dneska je mu skoro 6 let a běžně nosí čepice na 13-15let, příp. rovnou v dospělé velikosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
21.7.12 14:24

Taky máme hlavouna. Vypadá jak špendlík, hubenďour s velikou hlavou. Já mám ale taky hlaveň obrovskou. Kluk měl v roce 49cm. Dr to okomentovala akorát, že jako její manžel bude mít můj syn problém s koupí helmy na lyže :mrgreen: Tady (Švýcarsko) se ale všechno řeší nějak míň. Syn má výšku na 75 percentilu, váhu asi na pátym a hlavu na 97:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
21.7.12 15:07

My s manželem máme snad hlavy tak nějak normální :think: Spíš ani nevím kolik by dospělý člověk měl mít, ale nepřijde mě, že by jsme je měli nějak extra velký vůči tělu. Taky mě přijde, že to moc řeší, ale člověku to rpostě nedá, přece jenom má o to dítě strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
21.7.12 18:10

O dítě je stále strach…no a od té doby co máme internet… :roll: :mrgreen:. Kolikrát na něco narazím a už mají moje děti nějakou hrůznou diagnózu :zed:
Určitě je prostě jen „hlavounek“. Pokud se vyvíjí jak má a nějak nezaostává tak bych se tím netrápila, i když je to těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí