Obvod netěhotného břicha

Anonymní
21.5.14 19:25

Obvod netěhotného břicha

Zdravím.

Mám poněkud stupidní dotaz, ale přesto. Nedávno se ke mě dostal článek, že nejvíce jsou ohroženi lidé, jež mají „velké břicho“. Jen tak pro zajímavost jsem se přes břicho změřila, a nestačím zírat 8o. Jsem středně vysoká 175 cm, střední postavy 60 kg. Nadváhou jsem nikdy netrpěla, spíš naopak. Do dvaceti let jsem měla při této výšce 49 kg, do 25 let pak 52 kg. A teď proč píšu. V článku (nemůžu teď dohledat) tak vkládám první co mi to teď našlo http://www.cpzp.cz/…u-nelze.html píší, že ženský obvod břicha by neměl přesáhnout 80 cm, že pak stoupají rizika. Naměřila jsem na nejsilnějším místě 90 cm 8o. Tak se chci zeptat podobně vysokých a těžkých, kolik máte přes břicho? Zaskočilo mě to, přemýšlím, jestli to nějak řešit. Jíme zdravě, sportujeme :nevim:. Podotýkám, že se bavím o netěhotných břiších. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
21.5.14 19:29

Mám 173 cm, 67 kg - v pase kolem pupíku 85 cm. V tom nejširším ještě víc - 93, ale zrovna jsem měla segedín :lol: Jsem hubená. Teda aspoň to všichni říkají :mrgreen: Zadek, boky žádné, záda a ramena teda docela rozložité. Je to blbost. Mě stejně jen hubne zadek. A to fakt nepotřebuju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.5.14 19:30

Výška stejná, váha před těhotenstvím 70 kg a obvod břicha 88 cm - bráno v nejširším místě :think: já vždy myslela, že to má být obvod pasu větší jak 90 :think: Ovšem před těhotenstvím jsem byla na měření rozložení tuku a v oblasti břicha - myšleno uvnitř, jsem neměla žádný ten škodlivý, jen prostě klasickou lehkou pneumošku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
21.5.14 19:30

A čím jsi ohrožena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
21.5.14 19:31

Ahoj, důležitý je poměr pas:boky (WHR) samotný obvod pasu ti nic neukáže. NAvíc se to neměří v bodě, který máš nejsilnější..

Koukni třeba sem http://www.sportvital.cz/…-a-boku-whr/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.5.14 19:32

8o co je to nejtlustší část břicha? měřím si obvod v pase :nevim: Mívala jsem 56 cm, teĎ 59 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
21.5.14 19:32

To nejširší místo není břicho, ale boky. Břicho je tam, kde máš pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
21.5.14 19:33
@geilens píše:
A čím jsi ohrožena?

Kardiovazkulární potíže jsou dost pravděpodobné..ale záleží taky na množství viscerálního tuku, ale vzhledem k obvodu pasu bych předpokládala, že tam nějaké riziko bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.5.14 19:35

A pas je teda kolem pupíku? :mrgreen: A boky jsou přes kyčle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 19:38
@Kyslíková píše:
Ahoj, důležitý je poměr pas:boky (WHR) samotný obvod pasu ti nic neukáže. NAvíc se to neměří v bodě, který máš nejsilnější..Koukni třeba sem http://www.sportvital.cz/…-a-boku-whr/

No v pase mám 73, podle tvého odkazu mi vyšlo tedy, pokud správně počítam (73/90) = 0,81 tj. spíše centrální. Ale co to znamená, tam nepíšou :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.14 19:39
@geilens píše:
A čím jsi ohrožena?

Máme v rodině problémy se srdcem, a tito lidé (s tukem v břiše) jsou tím prý nejvíce ohroženi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29436
21.5.14 19:43

Mám 170 cm, 47 kg, břicho nevedu, prý jsem jak z Dachau :mrgreen: :oops: K tomu obvodu: ten se měří v nejužším místě trupu zepředu, přes pupek, s přesností 1 cm. Nejlépe odpovídá přesnému stanovení rizikového tuku uloženého v břiše mezi orgány a na břiše. Nebezpečí metabolických komplikací obezity je přímo úměrná obvodu pasu. U žen vzniká riziko při více jak 80 cm. Ovšem není to jediný ukazatel, tam se měří a vyhodnocuje více faktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 19:44
@Sibyla0 píše:
A pas je teda kolem pupíku? :mrgreen: A boky jsou přes kyčle?

No tak @Mafina5 psala, že nejširší místo jsou boky. A pas je pas :lol:. Já mám pas o něco výše než pupek.

Já se původně měřila podle tohoto, kde zmiňují nejsilnější místo břicha :nevim:. Tak nevím. :think:

„Abychom mohli obvod pasu změřit přesně, musíme dodržovat některé jednoduché zásady. Obvod pasu měříme vestoje, do půli těla vysvlečení a metr přiložíme v polovině vzdálenosti mezi dolním žebrem a horním okrajem pánve, na nejširší místo obvodu břicha. Nesmíme se nechat zmást úrovní pupíku, protože ten se u lidí s krátkým trupem může nacházet kousek níže. Při měření lehce vdechneme a obtočíme metr vodorovně kolem těla. Poté odečteme naměřenou hodnotu. Ženy ve věku mezi 19 až 40 lety s pravidelným menstruačním cyklem by si měly obvod pasu měřit v první polovině cyklu. Některé ženy totiž trpí vlivem nedostatku progesteronu nebo vlivem premenstruačního syndromu dočasným zadržováním tekutin v těle.“

• Citovat
  • Upravit
29436
21.5.14 19:44

…

Příspěvek upraven 03.06.16 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.5.14 19:47

Tak mě změřila máma :mrgreen: podle tabulky je to v cajku :lol: Mám těch 0,8 a nějaký drobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze