Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Venetia píše: Více
Taky zadnou malou neznam. Chteli jsme ji dat, ale nakonec ji manzel, ktery ji puvodne navrhl, zavrhl ![]()
@mojmira píše: Více
Za mne třeba Patricie, Magdalena, Helena, Hedvika
@Atisia
Pořád na tom jsou ta ženská jména o dost lépe než mužská
@Beruska999999 píše: Více
Stejne jako mi vyslovuje spatne jejich jmena. O i jsou snad cizinci IQ tykve a nechapou stejne jako my, ze existuje mnoho jazyku a mnoho narodu. Proste vymluva na to, ze ma byt jmeno svetove, protoze budou zit v cizine. Je totalni nesmysl. Svetove zadne jmeno neni. Kazdy narod/ zeme ma jmeno svahe a ano Jane maji v mnoha zemich Jiri je George atd atd. Neni naprosto zadny problem, aby u tech ceskych svetivych jmen
pouzival podobu existujici v te zeni, kde vudou zit. Ve vetsine totiz bude existovat, prave proto, ze na rozdil os Sebastiana je to jmeno svetove
. IQ tykve bude spis nekdo jiny nez ti cizinci.
@Aglája75 píše: Více
Taky mi přijde jako nesmysl vymlouvat se na svět
spoušť jmen má svoje varianty v zahraničí
![]()
Co furt řešíte zahraničí nezahraničí? Mi se třeba naše kalendářová nabídka jmen nelíbí. Nevybrala bych si. Tečka. Ani se tím netajím. Nic jiného za tím není. Naštěstí je spousta jiných jmen a nikdo nikomu nic nenutí, nepřikazuje. Vše je otevřené. Člověk si vybere.
@1Pears1 píše: Více
Kdysi to pry bylo tak, ze jmena byla v kalendari vickrat. Svatek je asi od „svaty“, takze tam bylo napriklad nekolik Marii za rok a konkretni Marie slavila svatek, ktery byl po narozeninach nejbliz.
Cetla jsem to v jedne retroskupine.
Hedvika byla moje babička. Tatinkova maminka. I jsem o něm přemýšlela jako o jménu pro dceru, po babičce, ale manžel to zavrhnul, že je to nehezké jmeno.
@stinga píše: Více
Měla jsem kdysi kolegyni Vlastu..teď bude 50+
@Atisia píše: Více
To je hezké jméno
Jednu dobu taky dost módní, pak se zase přestalo dávat
Tady bylo na jedním hřišti v jednu chvíli 4 plus dvě v blízkém okolí. jo a miminko. Taky mě to překvapilo.
@mojmira píše: Více
jo, jo, bude za to pokuta - zatím mírná 200 kč na poprvé
@1Pears1 píše: Více
Já svoje základní rada nemám, ty různé variace už mi nevadí
@Kelsey
Taky jsem chtěla Patrika, ale nikdy mi to neprošlo.
@Janli píše: Více
Máte Báru nebo Barboru?
Barunek znám víc a hlavně u těch mladších rodiče volí Bára.
Pamatuji si jednu uživatelku(vím konkrétně, ale nevím, jestli můžu jmenovat), která tu dlouho psala, sama jsem ji považovala za ikonu emimina, už sem ale spoustu let nechodí. V podstatě od té doby, co se po MD vrátila do práce.
Její Bára se teď bude přibližovat prahu plnoletosti.
Chtěla tento tvar a lítala po matrikách, aby jim to povolili. Nakonec povolili.
Mně se jméno Barbora nikdy nelíbilo. Ani nevím proč. Nemám to spojené s žádnou nepříjemnou osobou. Ale od mládí ho mám v šuplíku, že takto se moje dcera nikdy jmenovat nebude ![]()