Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kelsey píše: Více
Alča, Evča, Hanča, Danča, Gabča a Ivča a podobné -ča patvary by měly být trestné, vždyť to ani většinou není zkrácení, ale zkomolení
@Stevia píše: Více
ex manželka mého ex přítele je Ivona, hezká sportovně založená blondýna, věk kolem 45, osobně ji neznám, jen z fb
@Anonymní píše: Více
U nás byl Mirek odjakživa jedině Miroslav.
@Stevia píše: Více
To je pěkné jméno. Zvažovala jsem ho pro dceru. Jen ve variantě Yvonne.
Ivonu znám. Říkalo se jí Ivčo, Ivo. Se přiznám, že se mi to moc nelíbilo. Hodilo to potom jiné jméno. Je jí kolem 35let
@stinga píše: Více
Ivča/o mi osobně vadí daleko míň, než hnusné Ivana nebo chlapsky vyslovené Ivo
.
@Atisia píše: Více
Je fakt že jak Ivanám, tak Ivetám se říkalo Ivčo, Ivuš, Ivi.
@Anna766 píše: Více
Já znám jenom Ivet. Jo a Íví a to mi cuka voko když slyším to dlouhý Í
@stinga píše: Více
co ještě bude trestné? Zavolám na dítě Evčo a už budu popotahována?
Před rokem jsme našemu nejmladšímu dali jméno Petr. Vůbec jsem to nečekala, ale už v porodnici to chválili a pak i hodně lidí kolem. Přitom takové obyčejné jméno.
@mojmira píše: Více
Jasné, a za Kikču to bude natvrdo, to už je zmermomocnění jména.
Tohle být trestné, tak se tady, kde žiju občané nedoplatí,, i sousedovic Apoléna je Apča ![]()
Znám tři Jaromíry. Jednomu se říká Jardo, druhýmu Jary a třetímu Jarku. Každý se představuje tvarem, co mu je nejbližší.
My to teda nikdo nepoužíváme. Ale najde se někdo, že holce říká Melča. Je to prostě tady nějaký zvyk. Holce to nijak nevadí. Neřeší.
U sebe říkám, že mi víc vadilo oslovení Ivana. To mám na úrovni urážky, nadávky. A oslovení Ivo. Je hrubé. Jak na babochlapa. Necítím se být babochlap. Většinou říkají Ivi nebo Ivko. Jedna kolegyně říká Ivuško. Ona má stejné starou dceru. Tak si asi nemůže pomoct. Ale u ní mi nevadí žádná varianta oslovení.
@ropucha 02 píše: Více
Kikča 😖To je jeste horsi nez Kikina. Myslela jsem, ze ta se prekonat neda.
Zni mi to jako nadavka, ale zalezi, jestli to Kikče a Apče vadi.
@malákráličice píše: Více
tak u nás se to běžně říká, to Kikča