Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lily-of-the-valley píše: Více
Ja jsem presne vahala, jestli ten svuj komentar mam jeste rozvijet, aby se toho zas nekdo nechytil. Ale pak jsem si rekla, ze nebudu, ze skoda dalsi vety, a ze me prece kazdy pochopi a nebude me chytat za slovo. Zastoupeni Lucii mezi politickymi vezni a nejruznejsimi nezadoucimi osobami muselo byt stejne, jako zastoupeni Lucii v ostatni populaci, ktera nezahynula v koncentracnich taborech. To znamena, ze kolik jsem znala starych Jarmil, Bozen a Ver, tolik bych musela znat starych Lucii. Pokud tedy do koncentracnich taboru nemirilo vetsi zastoupeni Zidu, Romu a Lucii.
Mimojine moc zajimavy odkaz!
to jsem neznala.
@p.Zv. Jo, však jsem s tím holocaustem začala já a vůbec se to sem nehodilo. Takže beru vinu na sebe😅
@chloe07 píše: Více
Samozřejmě, že to dělám i kvůli ostatním. Jméno je to první, co tě reprezentuje. Miminálně příčetnost rodičů.
@Janča6 píše: Více
Máme ve škole Miriam. Všichni ji říkají Mirko nebo Mirečko. Někdo jsem slyšela, že říká Mirinko.
Miriam v základním tvaru minimálně.
Lada je moje kamarádka, vrstevnice. V dětství jsem znala jednu.
Miriam jsem znala v mládí, jméno jí nikdo neprznil, ale poznala jsem ji až v pubertě.
Teď má bývalý spolužák dceru tohoto jména, holčička má kolem tří let a jak jí říkají, nevím, žijí jinde. Ale je to rodové, zatím byli samí muži a to bylo Jaromírové a Miroslavové. Až on má první dceru, dali Miriam.
Mně se dřív hodně líbilo jméno Vanda, nejprve mi neprošlo přes muže. U mladších dcer by mi i prošlo, ale když se vyrojilo tolik Vanes, kterým občas rodiče říkají Vando a Vanesa je i malá neteř, už jsem to nechtěla.
Sem tam jsem nějakou Vandu potkala, v dětství i teď. Dokud se nevykotily ve velkém ty české Vanesy, považovala jsem jméno Vanda za jedno z nejkrásnějších nadčasových jmen. Neoposlouchané, žádná výstřednost, tvárné.
@chloe07 píše: Více
Jakým sousedům? Ať si každý pojmenuje dítě jak chce, já se celou dobu bavím o svém názoru, ne o názoru sousedů. A za 40 let žádnou kombinaci vyvdat nemusí, není žádná povinnost přijmout příjmení partnera.
K té Miriam, manžel navrhoval Meriem, kdybychom měli holku. Mně by se to taky líbilo, protože já, moje mamka i babička jsme všechny od M (ne stejná jména) tak by to bylo takové pokračování. A co znám Miriam tak všichni říkají Miriam, žádné Miri nebo dokonce Mirko.
@Svetluska55 píše: Více
ne kazdy, kdo dela ve zdravotnictvi je lekar, Neomlouvam zakladatelku. Nemam rada jeji schovavani se v urcite spolecenske vrstve,
@matkabagristy píše: Více
Asi ne. Ji to nevadí. Říkají ji tak i doma. Sama používám Miri. Miriam si nikdy honem nevzpomenu.
Ještě znám rodinu, kde mají asi 5 generací prvorozenou nebo první dceru Andělu.
Ještě s jinou jsem se setkala v dětství v jednom kolektivu, společně s Dianou a Zdeňkou
Různorodá jména byla v každé době.
@Kelsey píše: Více
vzdy respektuji prani ditete. Mam zakyni danielu, kterou zlobi osloveni danko. Na druhou stranu jsou nektere holky rady za osloveni zkomoleni prijmeni typu „tomanko“. Uz jsem se setkala s rodicem, co me poucoval, ze takto oslovit sve podrizene, by si uz neskrtl.
@matkabagristy píše: Více
Taky ctím, jak chtějí být děti oslovené. Jen píšu, jak je zvyklá doma i ve škole naše pracovní Miriam.
Tady jsou varianty oslovení.
@Anna766 píše: Více
Nelíbí se mi, že se z Dagmar dělá Dáša
Lidé to bohužel mají zažité. Dagmarko dítěti nikdo říkat nebude.
Jinak souhlas. I Ester je pěkné. Tam je Esterka běžná. I když jsem slyšela i Esťo ![]()
Ingrid jsem potkala jednou, té říkali Inka.
@1Pears1 píše: Více
Vsimam si, ze lidi zkracuji jmena kazdy svym zpusobem. Ja treba vsechna jmena zkracuju na I. Takze rikam Miri, Maki, Veri, Marti, Leni, Simi,…
Nekdo zkracuje na ČO. Mirčo, Makčo, Verčo, Lenčo, Simčo, Ančo.
Nekdo pouziva ve velkem zdrobneliny i u dospelych. Mirinko, Marketko, Verunko, Martinko, Lenicko.
Nekdo vsechny oslovuje zakladnim tvarem jmena.
A pak je zvlastni skupina lidi, ktera jmena podivne komoli. Mirťo, Markťo, Marťo, Venďo, Simťo. Tam patri i ta tebou zminovana Esťa. Takovy lide maji v pekle svuj vlastni kotel. ![]()