Obyčejná jména vymizela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25126
27.4.24 13:19
@bigl píše: Více

Miriam se mi líbí, jenže jí všichni budou tutově říkat Mirka a to se mi nelíbí vůbec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
@bigl píše: Více

Miriam se mi líbí, jenže jí všichni budou tutově říkat Mirka nebo Miri a to se mi nelíbí vůbec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
27.4.24 13:22

@terien Jak automaticky? Svatba je běžná součást života mnoha lidí na světě, tak jako děti. Takže jestli máš dceru Annu Novákovou tak je určita pravděpodobnost že za 30 let bude mít jiné možná zahraniční příjmeni. A možná muž bude Čech ale bude mit jméno cizí po předcích. Co je názor z jiného století? Že si muž vezme manželčino prijmení? Já znám dost neprovdaných matek, ale pouze 3 vdane, které si po svatbě nechaly rodné příjmení. 2 z nich proto ze si manžel vzal jejich. Ty mi připadáš zase strašně zapšklá, žeby problémy v ráji? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 13:30
@Mgree píše: Více

Jo, to u nás ve škole jna prvním stupni jsou taky snad v každé třídě dva Jakubové a dva Adamové. Hodně bývají dvě Terezy, dvě Adély, dvě Laury, pak máme ty tři Elišky.

• Citovat
  • Upravit
496
27.4.24 13:43
@Anonymní píše: Více

Jj, v malé obci na pomezí Valašsk, prijmeni vcelku běžné, ale ladí to. Jeste před 40 lety byli v naší obci čtyři. A nedávno nám dětská doktorka říkala, že má v péči další dva. A nápad ohledne jogurtu měla jen jedna místni drbna, nikoho jiného to nenapadlo a na každé jméno se něco najde :nevim:
My ho máme spojeného s patronem hasičů, a můžu říct, že v okolí máme ještě zajímavější jméno, a to Kvirin a ještě znám Felixe, Damiána a holčičku Aurelii. A děti ve školce jsou taky s tím OK

Kus, anonym v háji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.24 13:46

@Tanado1229 VM? Tam znám jednoho Kvirdu. Možná známé stejné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.4.24 13:47
@chloe07 píše: Více

No, strašný :mrgreen: svatba právě přestává být běžná součást života mnoha lidí a děti se úplně klidně rodí svobodným matkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
27.4.24 13:48

@Kelsey svet je malý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.24 13:48
@Tanado1229 píše: Více
:palec: spolužačka ze ZŠ :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
27.4.24 13:56
@Svetluska55 píše: Více

Včera to bylo ještě lepší. Název byl „obyčejné jména vymizely“. :mrgreen: Někdo to poupravil. Tak třeba zítra už to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.24 13:58
@Boo01 píše: Více

Jj. Včera to bylo jinak. Admin asi dělal úpravu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
27.4.24 14:12
@Anonymní píše: Více
Na to bych se vykaslala, ja mam bezne jmeno (v top 50, davalo se drive i dnes) a existuji susenky s mym jmenem. :lol: Alberta znam, nikdo na nej nakupaku nevola. Ono tech jidel a veci je nakonec celkem dost, co nesou nejake jmeno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
27.4.24 14:21

@terien Jestli bereš v potaz jen naši zem tak ti to nebudu brát. :lol: Jinde ve světě si muži matky svých dětí berou časteji. I když neříkám že svobodná matka za hranicemi je rarita, ale ano my jsme rozhodně nad průměrem. Ale tady jde o to že s otevrenými hranicemi, podporou výuky cizích jazyků a snadnějšího přístupu k práci v zahranicí je větši pravděpodobnost že někdo vyvda, v menšině vyženi zahranični prijmení. Které se mu už nebude hodit k jménu, jak možna zamyšlela jeho starostlivá mamá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.4.24 14:48
@chloe07 píše: Více

A kvůli tomu má třeba 40 let chodit s blbou kombinací jména a příjmení? Protože „ve světě“ je normální začínat s rodinným životem později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze