Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@1Pears1 píše: Více
Ludmila byla druhá babička a teta, také ex manželka taťkova bratra, a už zmíněná jeho sestřenice, většina z nich už nežije,
brababičky Anna a Anastázie, z druhé strany nevím,
a mamka má 65 a měla zase spolužačku Astrid
@Anonymní píše: Více
No vidíš a kdybys dala Lenku, nebo některou ze jmen v zakládajícím příspěvku (kromě Lucky), byla by jedna jediná.
Berenika ještě není tak profláklá.
Ale mně se líbí, jak se někdo snaží dát netradiční jméno a přitom dá něco, co je v dnešní době úplně profláklé.
Pokud by chtěl někdo opravdu jméno, které bude široko daleko jediné, tak by měl dát právě jedno z těch, které se dávalo před těmi 40-50 lety, přesně ty, co jich bylo 5 ve třídě a teď už se vůbec nedává.
Lidi mají pocit, jak jsou to strašně rozšířené jména, ale to, že se posledních 20 let už vůbec nedávají, si nikdo neuvědomuje.
Taky moc nefandím těm cizokrajným jménům, co se tu teď rozmáhají…na druhou stranu třeba Jitku, Janu či Lenku, bych taky nedala nikdy
Nebo zmiňovaná Ivana…za mě taky nehezké jméno…ale přeci jen máme dost hezkých jiných jmen… líbí se mi jemná jména, né úplně hypermoderní, ale ani starodávná… třeba Andrea, Helena, Eva, Michaela, Simona, Aneta, Veronika, Šárka, Alice… Kdysi se mi líbily i jména jako Adéla, Nela, Bára, Sára, Ema, Natálie, Nikola…dokud jich nezačalo být všude milion ![]()
@stinga píše: Více
Já si asi že školy nějaké pro mě jo jmen nepamatuju
jo
ZŠ byla Venuše ale osobně jsem ji neznala byla na jiném stupni.
Na střední asi Alice, Elisabeth, Drahomíra, Libuše, Ivona, z kluků Vratislav, Radim, Kamil
Znám Marion, Katarínu, Ambrože, Qvida, lunu
@Sonarka píše: Více
Michalek je pořád dost.
Helena, Aneta, Alice za mě taky super. I když Anety se tady dávají, ale pořád jich není přehršel. Za mě třeba i Miriam je hezké jméno a neprofláklé.
ono se to casem vzije. Okoli kolem nas vcetne rodiny delalo ![]()
@matkabagristy píše: Více
to je také fakt, a našim dětem už snad nepřijde žádné jméno divné
Chtěla jsem Apolenu nebo Evelínu, ale s příjmením by to byl jazykolam. Občas se s dívkou toho jména setkám pracovně.
Sporadicky znám i z dětství. Stejně tak Elvíru, ale to se mi moc nelíbí.
@Anonymní píše: Více
Nás bylo ve škole v jedné třídě (32 dětí) 6 Veronik, 6 Honzů a několik Lenek.
Když před 18 lety přišli příbuzní s Natálkou, babičky protáčely voči. Tady už je to běžné
Na jméno Stela jsem zvyklá. Hodně se používá na Slovensku. Mám i neteř toho jména. Je fakt, že je čím dál oblíbenější.
@Atisia píše: Více
Jj, ale Nataša byla poměrně běžná, vybavím si několik.
@1Pears1 píše: Více
Jak se vůbec říká Elvíře? Je to tak nepoužívaný až je to zajímavý.
Kačenka a strašidla, krásná Elvíra