Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@hospodki píše: Více, Eva
Kamarádky mají Lenky, Lucinky, i malou Pavlínku jsem viděla…
@Anonymní píše: Více
Tu jsem měla prababičku a tetu, ano jméno je to jedinecne.
@stinga píše: Více
S Danou trochu souhlasím. To jméno mě nebaví. Pepa, Lucie teda taky moc ne.
Příspěvek upraven 26.04.24 v 20:14
Já jsem měla původně v dokladech Ivana. Nikdy jsem se s tím nesmířila. Od mala jsem všechny žádala, ať mi tak neříkají. Vadí mi to. Nesnáším to oslovení. Nechala jsem si jméno zkrátit oficiálně na Iva. To je malinko snesitelnější verze.
@Temnástranasíly píše: Více
No to ti povím 😄 👍. Jako dítě jsem ho nesnášela. Spolužáci nebyli zrovna vstřícní. Jak starnu je mi milejší a milejší.
@Temnástranasíly píše: Více
Vlastu znám jednu, je jí kolem sedmdesáti let, možná víc.
@Anna766 píše: VíceŘíkám, že jsem všude jediná
@pocker píše: Více
To je vyvoj, vzdyt i generace nasich rodicu mela jina jmena nez mela deti treba o 1-2 generace driv.. ![]()
@ahhotep píše: Více
Anna, Marie, Jarmila, Františka, Josefa…
Karel,…slav,… mír, Emil, Jozef,…
Možná Alois
Zrovna ta Josefína originální v generaci těch dětí moc není. Aspoň v mém okolí se to jimi docela hemží.
Pritom Vlasta je Patricie. Takze tech Vlasticek je vsude plno ![]()
No vidíš a já měla jako dítě kamarádku Vlastu přímo na patře bytovky, moje teta je Vlasta a když moje dcerka začala chodit do školky, našla si nejlepší kamarádku, tak jsme se skamarádila s její maminkou a je to taky Vlasta, takže já bych ani neřekla, že je to nějak vzácné jméno. ![]()
@Atisia píše: Více
Bedrich, Oldrich, Bozena, Ludmila, Libuse, Rudolf, Vlasta, Antonie, to byla takova vlna kolem prvni republiky, pozdeji zas byla oblibena jmena jako Jiri, Josef, Alena, Jana, Hana, Marie, generace dnesnich 30- 40 zas hodne mela jmena David, Lukas, Jakub, ty jsou tedy stale atd..a dnes proste je kosmopolitni doba, lidi cestuji, vic se k nam dostava vse odevsad, tak jsou holt uspesna jmena jako Mia, Emma, atd..ale zaroven jsou stale nejvic in ta ceska, Tereza, Eliska, Anna..proste Petram, Martinam odzvonilo jako kdysi Bozenam a Ruzenam..