Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@ducki když já se bojím abych jim pak „nezavrela“ dvere…proste me jak nekdo zklame tak uz vetsinou mám hoooodně velkej odstup…
např, muj otec při prvním snimku z utz kdy jsem jim to s nadsením ukazovala, tak pronesl: „no aby ses nepotentovala“ (vedeli ze to bylo hodne chtené mimino)
nebo jsme se nechali fotit a samo to okomentovali slovy že to přeháníme at se uklidnime a oci v sloupje mi to tak líto
Tak takovýhle reakce od rodičů by mě hodně zklamaly a asi by to bylo i znát na tom vztahu
Já třeba můžu říct že moje mamka co může klukům koupí(někdy až moc)na Vánoce takových dárků a přitom jsem jí už loni říkala at nekupuje, ale jsem už jediné dítě, tudíž jediná vnoučata…tchýnka nic nekupuje..občas něco malého, ale rozhodně to nevidím že by je měla ráda radši nebo tak. Má kluky ráda moc a třeba jim ukazuje fotky hradů, a zas takovýhle věci z tohohle směru. Ono možná kdyby to u vás bylo obráceně, tolik by tě nezklamalo, ale když se víc těší tchýně než vlastní rodina asi to vidíš zas jinak a chápu to…mě by to taky moc mrzelo.
@Seizdra Líbí se mi jak jsi to napsala.
Zakladatelko, to tak fakt nejde - chtít, aby někdo něco prožíval stejně jako ty a když to nebude, tak je to špatně. Třeba i ti rodiče chtějí a přejí si, abys hlavně v prvé řadě v pořádku porodila.
@zrzule23 vztah je dobry, ale nikdy jsme se nesverovaly s nicim…prijde mi ze to bere jako jistou slabost si treba navzajem sdelit pocity, pobrecet, sverit se…takze to asi ne ![]()
@renda81 @Seizdra neni to jen o hmotných věcech - viz výše
např, muj otec při prvním snimku z utz kdy jsem jim to s nadsením ukazovala, tak pronesl: „no aby ses nepotentovala“ (vedeli ze to bylo hodne chtené mimino)
nebo jsme se nechali fotit a samo to okomentovali slovy že to přeháníme at se uklidnime a oci v sloup
je mi to tak líto
@zrzule23 píše:![]()
![]()
![]()
no to je rychlý závěr…myslím, že kdyby byla zakladatelka jen vypočítavá tak tu nepíše…zakladatelko, no mě by to rozhodně líto bylo…já to neznám, byla jsem z obou stran hýčkaná a mimísek je teď středobod vesmíru pro moje i manželovi rodiče. já být tebou tak si tvojí mamce prostě vyleju srdíčko?? jaký máte vztah s mamkou??
Vidíš, já mám podobnej názor jako @Trojlístek, taky to na mě působí vypočítavě. Viz. věta o tom, že ukáže mamce co by chtěla, ale ta se k ničemu nemá…
prostě názor, na kterej se ptala. Ne odsouzení.
Zakladatelko, chápu tě. Ale možná lepší než to, co se stalo u nás. Moje mamka nám koupila kočárek. Domákla se to tchýně, zavolala jí, kolik kočárek stál a dala nám stejný obnos + ještě věci za dalších x tisíc a poukazovala, že se stará lépe než moje mamča. Což není pravda, moje mamka přispívá pořád, akorát o tom nikdo nekecá + hlídá, bere si dítě k sobě (nenutím ji, dělá to z vlastní vůle, spíš jí to zakazuju
)… Nakonec proběhlo to, že bychom mohli vše předat švagrové, protože bychom s ní měli mít stejně…
No a za „odměnu“, že nám pomohla, si vymohla týden na „pomoc“ po porodu, kdy mě připravila málem o mlíko.
Takže buď ráda za rodiče a ber je takové jací jsou. Třeba se to ještě obrátí, až vnouče uvidí.
My jsme od nikoho nedostali nic. Ani mě popravdě nenapadlo, že bych měla od našich nebo tchánů dostat něco pro mimčo, když se ještě nenarodilo, natož 10tis. na kočár.
Když se děti narodily, dostaly jsme balík plín od našich a soupravičku od tchýně.
Tchýně měla navíc celý těhotenství blbý kecy.. Např. jsme jí ukazovali fotku z 3D UTZ a ona řekla: no ten je nějakej oteklej. Bylo toho víc.
Ale teď, co jsou děti větší, nám jak naši, tak tcháni hlídají, mají o děti zájem, a to je pro mě daleko víc než hmotný věci.
@Seizdra jasne, proto jsem se ptala, zda očekávám moc…tvuj nazor je v poradku, stejne jako názor ostatních @Crystal87 moc se mi to libi cos napsala, kdybych citila ze se zajimaj (v tvým pripade ukazky hradu) tak nic neresim…jen me proste pripada, ze je jim to jedno nebo co… ![]()
@Anonymní píše:
@zrzule23 vztah je dobry, ale nikdy jsme se nesverovaly s nicim…prijde mi ze to bere jako jistou slabost si treba navzajem sdelit pocity, pobrecet, sverit se…takze to asi ne
@renda81 @Seizdra neni to jen o hmotných věcech - viz výše
nebo jsme se nechali fotit a samo to okomentovali slovy že to přeháníme at se uklidnime a oci v sloupje mi to tak líto
Pro ně to je pořád JEN černobílej obrázek něčeho, co vypadá jak obrázek u psychiatra. Zvlášť chlapi to mají prostě jinak. Já se taky nad uz rozplývám. A chlap? ‚A co tam mám jako vidět?‘
@Anonymní píše:
Zakladatelko, chápu tě. Ale možná lepší než to, co se stalo u nás. Moje mamka nám koupila kočárek. Domákla se to tchýně, zavolala jí, kolik kočárek stál a dala nám stejný obnos + ještě věci za dalších x tisíc a poukazovala, že se stará lépe než moje mamča. Což není pravda, moje mamka přispívá pořád, akorát o tom nikdo nekecá + hlídá, bere si dítě k sobě (nenutím ji, dělá to z vlastní vůle, spíš jí to zakazuju)… Nakonec proběhlo to, že bychom mohli vše předat švagrové, protože bychom s ní měli mít stejně…
No a za „odměnu“, že nám pomohla, si vymohla týden na „pomoc“ po porodu, kdy mě připravila málem o mlíko.
Takže buď ráda za rodiče a ber je takové jací jsou. Třeba se to ještě obrátí, až vnouče uvidí.
Přispívá = vypěstuje zeleninu a přinese ji pro vnouče. Zavaří mu výživy. Jednou týdně pro něj vaří…
INKO2
@zrzule23 No, sama zakladatelka napsala, že na tom něco možná může být. Mě by docela stud fackoval, kdybych takto chtěla budit zájem o dítě. Moc faktů, mimo nakupování a dávání do zakládajícího příspěvku nenapsala.
@TinaAn ale ja po nikom nechci deset tisic bože
ani aby mi neco dali, ale aby se vic zajimali a nemeli hloupe reci typu - prehanis to apod… samozrejme to ze se neptaj zda neco nepotrebuju me stve…kdyz oni potrebovali stavet, jeszdilo se tam furt (150km) ale já jsem na neschopence, nemuzu je navstivit a oni tu nebyli ani jednou za doby tehotenstvi…je to jedno k druhému ![]()
Zakladatelko, třeba moji rodiče těch peněz moc nemají, tak nic moc nekupovali.. a z ultrazvuků a dalších zpráv taky nijak hystericky nešíleli.. přesto svého vnoučka milují.. a to vím na beton ![]()
Na peníze nebo dárky lásku bližního nepočítej.. Moje mamka mi pomohla nejvíc tím, že za mnou po porodu každý den jezdila 50km, vozila uvařené obědy, pomohla vykoupat, povozila.. a tím mi umožnila aspoň trochu se vyspat.. a to je to, co možná nakonec oceníš víc.. ![]()
Hodně štěstí ![]()
@Trojlístek jojo pisu az v prubehu co me tak jeste napada a stve…moje chyba že jsem do uvodu neuvedla podstatu veci…proste v záchvatu negativnich emoci…toto byla totiz posledni vec, která se stala…
@Anonymní píše:
@TinaAn ale ja po nikom nechci deset tisic božeani aby mi neco dali, ale aby se vic zajimali a nemeli hloupe reci typu - prehanis to apod… samozrejme to ze se neptaj zda neco nepotrebuju me stve…kdyz oni potrebovali stavet, jeszdilo se tam furt (150km) ale já jsem na neschopence, nemuzu je navstivit a oni tu nebyli ani jednou za doby tehotenstvi…je to jedno k druhému
a jaký vztahy jste měli než jsi otěhotněla? chovali se takhle nebo ta změna přišla až s miminkem?
@Limo.nada moje mamka má treba ted jarni prazdniny a myslis ze se otoci? ne…