Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak třeba angíny bych se taky bála. Ale kdyby měli fakt jenom tu chřipku tak bych jela ale by v jiné místnosti než nemocný.
Abych pravdu řekla, taky nemá ráda tu přehnanou starost kdy se dítě potká s nemocí poprvé ve třech letech a hned má tu horší reakci protože do té doby žil „v bublině“ ![]()
ale myslím že to není váš případ a pokud na tom trváte tak bych to rodičům prostě oznámila a připomínky pouštěla jedním uchem dovnitř a druhým ven
je to vaše dítě a vaše rozhodnutí ![]()
Nejezdila bych mezi nemocné děti a dospělé ani se svou dcerou a to je jí 10 měsíců…nechci dítě držet ve sterilnu ale zase schválně jezdit někam, kde jsou nemocní, to fakt nee. A zvlášť pokud měl malý problémy a byl na operaci…
Ne, mezi nemocné nebo těsně po nemoci dítě neberu ani teď, natož ve třech měsících. Stejně tak když je někdo u nás nemocný, tak na návštěvy nejezdíme, ani nepřijímáme.
U malého miminka je i obyčejná rýma děs běs, takže je zbytečné něco riskovat. Venku při procházkách si imunitu může zvyšovat až dost ![]()
Nikdo z rodiny s tím problém nikdy neměl, naopak jsou všichni slušní a bacily v rodině si všichni poctivě hlásíme ![]()
Chápu že jste opatrní, malý toho zažil už hodně a to je mu pár měsíců. Jednala bych podobně, nákazy v období chřipek a angín od blízkých nemocných bych se obávala a chtěla bych tomu zabránit. Prarodiče by měli mít více pochopení a když jsou zdraví můžou jezdit oni k vám, než nemoci v okolí pominou.
Chápu, že nechceš, aby prcek něco chytl, co zkusit mamce říct, že moc rádi přijedete, ale až tam u nich nebude nikdo nemocný a do té doby ať raději přijedou oni k vám, to by pochopit mohli, ne?
@Etcetera78 píše:
Ne, mezi nemocné nebo těsně po nemoci dítě neberu ani teď, natož ve třech měsících. Stejně tak když je někdo u nás nemocný, tak na návštěvy nejezdíme, ani nepřijímáme.
U malého miminka je i obyčejná rýma děs běs, takže je zbytečné něco riskovat. Venku při procházkách si imunitu může zvyšovat až dostNikdo z rodiny s tím problém nikdy neměl, naopak jsou všichni slušní a bacily v rodině si všichni poctivě hlásíme
Ahoj, tak pokud ho mají radi a to určitě mají, tak by to měli pochopit. A pro tak malé miminko je každá nemoc velká zátěž a taky to hůř snáší.
Ty jsi máma a pokud onemocní, tak to budeš ty, kdo se bude muset o něj starat.
Když mají možnost přijet oni, tak ať jezdí oni.
Bu´d ráda, že ti to oznámí, u nás máme někdy problém ten, že se to dozvím na návštěvě
a nebo zavoláme, že přijedem, jestli je někdo nemocný a prý ne, jenom trochu nachládlý a přijedem a švagrová hrchlá a nebo před půl rokem jsme tak přijeli ke tchýni, a švagrová mi oznámila, že děti minulý týden měli 40 - přijeli z Tunisu a že ještě mají antibiotika - velký průjem..
A i když klukovi jsou už 4 tak mě to pěkně štve, protože pokaždé si něco odvezem..
Zase neni dobré moc dítě chránit, ale zase proč zbytečně marodit, že ![]()
takže na tvém místě bych rozhodně nejela
Nemyslím si, že to přeháníte… Já řádila jak tajfun, když jsme takhle jeli k tchánům a švagr (chodí ještě na základku), byl nachlazenej… Kluci to chytli oba dva a já pak měla o „zábavu“ na týden doma postaráno…
Takže se ti nedivím a vaši by to měli pochopit. Předpokládám, že oni se ti pak o nemocný dítko, ke kterýmu budeš muset x krát vstávat, cpát do něj léky a tak, starat potom nebudou… ![]()
Taky bych nejela…chvíli to musí vydržet a nebo můžou přijed za ním oni pokud jsou zdraví…neriskovala bych to
Ja na tohle nejsem moc ouzkostna, ale ve vasem pripade bych jednala stejne…nevim na jake operaci syn byl a jake ma problemy, ale nemoc by ho asi jiste oslabila…k angine nebo osklive chripce bych ho nebrala…
lehke nachlazeni resim individualne, treba jestli se jedna o babicku, ktera mozna z vnoucka neuvidi…tak to jsem dceru vzala, ta mela teda imunitu jak bejk.
syn zas chytne co dcera dovali ze skolky, takze u nej uz jsem taky opatrnejsi, abych to minimalizovala.
Děláme to samé. Malému je 3,5 měsíce, marodi k nám nesmí a my nejezdíme nikam, kde je někdo nemocný. Rozhodně to nepřeháníš.
No ja ti rozumim. Ja jsem taky byla na maleho po operaci hodne opatrna.
Pak prijeli manzela rodice a jeho tatinek ho chytl ve 2 mesicich dva tydny po tezke operaci do ruky bez toho aby si je aspon umyl…a to prijel z letiste
![]()
Nachytal bacily urcite ano, ale ne ve trech mesicich jezisi
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu, ale nerada bych, aby se vědělo co doma řešíme. Téma není nikterak závažné, spíš by mě zajímali vaše názory, příběhy a zkušenosti. Jde o to, že moji rodiče hrozně chtějí vídat mého malého synka. Nejsou mu ani tři měsíce a je to jejich první a zatím jediné vnouče. Těšili se na něj, hlavně mamka už se na něj pár let třásla
Jenomže malý se narodil do chřipkové sezóny, na vánoce, po narození byl na operaci a měl další zdravotní problémy, takže jsme se ním nikam moc nejezdili, zatím jsme byli u našich dvakrát, je to cca 30km.Ale několikrát jsem jim opakovala, že oni mohou kdykoliv přijet k nám! Byli tady tak 4×. Pointa je, že jsme tam měli asi 3×krát jet, jenomže vždy byl jeden z mých mladších sourozenců nemocný. Brali antibiotika, měli angínu nebo těžší chřipku, nechodili do školy. No a teď naposled byl brácha sice nemocný, ale už týden a antibiotika měl dobrat za tři dny. Přesto jsme se rozhodli zase nepřijet, protože ty bakterie má nejspíš ještě v sobě a nechceme riskovat, že bude malý nemocný. A naši se urazili
Že prý nejezdíme, že chudáček malej vnouček je jenom s námi
a nikoho jiného nezná, že z něj vychováváme mamánka atd.
Vím, že je to přejde a za týden vychladnou a bude dobře, mluví z nich zklamání, ale zajímá mě:máte podobné zkušenosti? Myslíte, že to vážně přeháníme? Já si myslím, že má prcek ještě na všechno čas, že si ho užijou až povyroste a že teď nemá cenu riskovat, že chytne třeba angínu ani ne ve 3 měsících. A dodatek pro pobavení, jejich názor je, že by měl nachytat bacily, aby se mu tvořila imunita