Prarodiče a malé miminko

Anonymní
2.2.13 20:46

prarodiče a malé miminko

Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu, ale nerada bych, aby se vědělo co doma řešíme. Téma není nikterak závažné, spíš by mě zajímali vaše názory, příběhy a zkušenosti. Jde o to, že moji rodiče hrozně chtějí vídat mého malého synka. Nejsou mu ani tři měsíce a je to jejich první a zatím jediné vnouče. Těšili se na něj, hlavně mamka už se na něj pár let třásla :) Jenomže malý se narodil do chřipkové sezóny, na vánoce, po narození byl na operaci a měl další zdravotní problémy, takže jsme se ním nikam moc nejezdili, zatím jsme byli u našich dvakrát, je to cca 30km.Ale několikrát jsem jim opakovala, že oni mohou kdykoliv přijet k nám! Byli tady tak 4×. Pointa je, že jsme tam měli asi 3×krát jet, jenomže vždy byl jeden z mých mladších sourozenců nemocný. Brali antibiotika, měli angínu nebo těžší chřipku, nechodili do školy. No a teď naposled byl brácha sice nemocný, ale už týden a antibiotika měl dobrat za tři dny. Přesto jsme se rozhodli zase nepřijet, protože ty bakterie má nejspíš ještě v sobě a nechceme riskovat, že bude malý nemocný. A naši se urazili :roll: Že prý nejezdíme, že chudáček malej vnouček je jenom s námi :lol: a nikoho jiného nezná, že z něj vychováváme mamánka atd. :lol: Vím, že je to přejde a za týden vychladnou a bude dobře, mluví z nich zklamání, ale zajímá mě:máte podobné zkušenosti? Myslíte, že to vážně přeháníme? Já si myslím, že má prcek ještě na všechno čas, že si ho užijou až povyroste a že teď nemá cenu riskovat, že chytne třeba angínu ani ne ve 3 měsících. A dodatek pro pobavení, jejich názor je, že by měl nachytat bacily, aby se mu tvořila imunita :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7211
2.2.13 20:53

Tak třeba angíny bych se taky bála. Ale kdyby měli fakt jenom tu chřipku tak bych jela ale by v jiné místnosti než nemocný.
Abych pravdu řekla, taky nemá ráda tu přehnanou starost kdy se dítě potká s nemocí poprvé ve třech letech a hned má tu horší reakci protože do té doby žil „v bublině“ :nevim:

ale myslím že to není váš případ a pokud na tom trváte tak bych to rodičům prostě oznámila a připomínky pouštěla jedním uchem dovnitř a druhým ven ;) je to vaše dítě a vaše rozhodnutí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.2.13 20:54

Nejezdila bych mezi nemocné děti a dospělé ani se svou dcerou a to je jí 10 měsíců…nechci dítě držet ve sterilnu ale zase schválně jezdit někam, kde jsou nemocní, to fakt nee. A zvlášť pokud měl malý problémy a byl na operaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.2.13 20:55

Ne, mezi nemocné nebo těsně po nemoci dítě neberu ani teď, natož ve třech měsících. Stejně tak když je někdo u nás nemocný, tak na návštěvy nejezdíme, ani nepřijímáme.
U malého miminka je i obyčejná rýma děs běs, takže je zbytečné něco riskovat. Venku při procházkách si imunitu může zvyšovat až dost :-)

Nikdo z rodiny s tím problém nikdy neměl, naopak jsou všichni slušní a bacily v rodině si všichni poctivě hlásíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10337
2.2.13 20:56

Chápu že jste opatrní, malý toho zažil už hodně a to je mu pár měsíců. Jednala bych podobně, nákazy v období chřipek a angín od blízkých nemocných bych se obávala a chtěla bych tomu zabránit. Prarodiče by měli mít více pochopení a když jsou zdraví můžou jezdit oni k vám, než nemoci v okolí pominou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.2.13 20:57

Chápu, že nechceš, aby prcek něco chytl, co zkusit mamce říct, že moc rádi přijedete, ale až tam u nich nebude nikdo nemocný a do té doby ať raději přijedou oni k vám, to by pochopit mohli, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
2.2.13 20:57

Nejezdim mezi marody ani s dvouletou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
2.2.13 20:58
Naprosto souhlasím :palec:, nemoci a návštěvy to nejde dohromady. Pokud chtějí prarodiče vidět vnoučka musí být zdraví :*.
@Etcetera78 píše:
Ne, mezi nemocné nebo těsně po nemoci dítě neberu ani teď, natož ve třech měsících. Stejně tak když je někdo u nás nemocný, tak na návštěvy nejezdíme, ani nepřijímáme.
U malého miminka je i obyčejná rýma děs běs, takže je zbytečné něco riskovat. Venku při procházkách si imunitu může zvyšovat až dost :-)Nikdo z rodiny s tím problém nikdy neměl, naopak jsou všichni slušní a bacily v rodině si všichni poctivě hlásíme :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.2.13 20:59

Ahoj, tak pokud ho mají radi a to určitě mají, tak by to měli pochopit. A pro tak malé miminko je každá nemoc velká zátěž a taky to hůř snáší.
Ty jsi máma a pokud onemocní, tak to budeš ty, kdo se bude muset o něj starat.
Když mají možnost přijet oni, tak ať jezdí oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.2.13 21:06

Bu´d ráda, že ti to oznámí, u nás máme někdy problém ten, že se to dozvím na návštěvě :roll: a nebo zavoláme, že přijedem, jestli je někdo nemocný a prý ne, jenom trochu nachládlý a přijedem a švagrová hrchlá a nebo před půl rokem jsme tak přijeli ke tchýni, a švagrová mi oznámila, že děti minulý týden měli 40 - přijeli z Tunisu a že ještě mají antibiotika - velký průjem..
A i když klukovi jsou už 4 tak mě to pěkně štve, protože pokaždé si něco odvezem..
Zase neni dobré moc dítě chránit, ale zase proč zbytečně marodit, že :nevim:
takže na tvém místě bych rozhodně nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.2.13 21:06

Nemyslím si, že to přeháníte… Já řádila jak tajfun, když jsme takhle jeli k tchánům a švagr (chodí ještě na základku), byl nachlazenej… Kluci to chytli oba dva a já pak měla o „zábavu“ na týden doma postaráno… :zed: Takže se ti nedivím a vaši by to měli pochopit. Předpokládám, že oni se ti pak o nemocný dítko, ke kterýmu budeš muset x krát vstávat, cpát do něj léky a tak, starat potom nebudou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.2.13 21:07

Taky bych nejela…chvíli to musí vydržet a nebo můžou přijed za ním oni pokud jsou zdraví…neriskovala bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.2.13 21:07

Ja na tohle nejsem moc ouzkostna, ale ve vasem pripade bych jednala stejne…nevim na jake operaci syn byl a jake ma problemy, ale nemoc by ho asi jiste oslabila…k angine nebo osklive chripce bych ho nebrala…

lehke nachlazeni resim individualne, treba jestli se jedna o babicku, ktera mozna z vnoucka neuvidi…tak to jsem dceru vzala, ta mela teda imunitu jak bejk.

syn zas chytne co dcera dovali ze skolky, takze u nej uz jsem taky opatrnejsi, abych to minimalizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
2.2.13 21:15

Děláme to samé. Malému je 3,5 měsíce, marodi k nám nesmí a my nejezdíme nikam, kde je někdo nemocný. Rozhodně to nepřeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
2.2.13 21:16

No ja ti rozumim. Ja jsem taky byla na maleho po operaci hodne opatrna.
Pak prijeli manzela rodice a jeho tatinek ho chytl ve 2 mesicich dva tydny po tezke operaci do ruky bez toho aby si je aspon umyl…a to prijel z letiste :zed: :zed: :zed:
Nachytal bacily urcite ano, ale ne ve trech mesicich jezisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová