Babička nám posílá prošlé potraviny

Anonymní
28.1.13 08:57

Babička nám posílá prošlé potraviny

Ahoj,
máme takový problém, manželova babička, nám už nějakou dobu, když k ní přijedeme dává, co se jí nehodí, co je prošlé lhůtou. Např. letité, ale o pravdu letité povlečení, sušenky, marmeládu s letopočtem začínajícím „199.“- poslední čís lo odtrhla, čokolády u kterých už radši vystřihuje datum použitelnosti, atd… Nejsem nějak hogo, ale už mě to unavuje, že z nás dělá socky, má víc vnoučat, a věřím, že nikomu by si to ani nabídnout netroufla… Za začátku jsem ji nechtěla urazit, a teď nevím jak to zarazit.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.1.13 09:00

To nezarazíš, musíš to trpět, nám dělá to samé tchýně - naposledy nějaká ruská paštika rok prošlá… ještě po cestě jsme to hodili do popelnice
 R.

• Citovat
  • Upravit
2947
28.1.13 09:03

Já bych to neřešila, vzala a vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
28.1.13 09:04

Jde to zarazit, nám také tchýně dávala ke všemu prošlé čokolády a bonboniéry… Potom jí manžel řekl, že nám je to celkem jedno, ale že to pak stejně nejíme a jde o to, aby pak nedávala prošlé věci našemu synovi, že mu to hůř vysvětlíme, ať to nebere zle, ale že dostáváme pokaždé prošlou věc. Sice se trochu zarazila, že ona to tak kupuje v obchodě do zásoby a pak to má ve špajzce a datumy nekontroluje, ale od té doby jsme nic prošlého nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
28.1.13 09:05

Jééé, jestli můžu prosit, tak tu marmeládu bych si vzala. Takhle jsme teď po babičce objevili marmelády a med a byly výborné :lol:
A jinak buď jí to říct, babičko, dáváš nám prošlou čokoládu, nemůžu jí dětem dát. A nebo si to vzít a po cestě to hodit do popelnice. Ovšem jestli to dává jenom tvým dětem, tak je to nefér a asi bych se ozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
28.1.13 09:06

No, když se to nezarazí hned na začátku, je to pak horší.

Ale nad tohle bych se asi povznesla - „jo jo babi děkujem“… A neřešila to. (Samo bych to nejedla…).

Já měla takovou babi na Slovensku, pravidelně nám dávala čokolády, který měly „nedobrovolně bílou polevu“. :lol: A třeba 2 roky prošlý. My jako děti malý jsme to sežraly i tak, tajně.. :oops: Naši o tom nevěděli.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
28.1.13 09:11

Hehe, naše tchýně to samé. :mrgreen: Dává nám i k narozeninám, a dětem při různých příležitostech prošlé potraviny. Ale ještě k tomu všelijaké hnusy, ani před datem spotřeby by to člověk snad nejedl. Staré krámy v původním i nepůvodním obalu dostáváme také. Hračky od Ťamanů, atd.

No my jí vždycky řekneme, že je to prošlé, a že to nechceme. Ona se strašně diví, jak je to možné, vždyť to koupila přece včera. :lol:

Ale dává to všem z rodiny, tak za tím nějaký záměr nevidím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
28.1.13 09:12

Taky bych to neřešila, hodila bych to do koše a hotovo. Přece jí jednou musí ta zásoba prošlých potravin dojít, ne? Nebo to kupuje, roky to skladuje, aby vám to mohla prošlý věnovat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.1.13 09:13

Tohle babičky dělají, neber si to nijak osobně. Poděkuj - a doma to vyhoď. ;-)
Ona bude mít radost a žádnou škodu jí to neudělá - stejně by to koupila, není to jen kvůli vám. Naopak ještě uděláš dobrý skutek - nebude jí z toho zle. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.1.13 09:14

Nám to dělala tchýně, je třeba udělat cirkus a bude klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
28.1.13 09:16
@Johanka83 píše:
Hehe, naše tchýně to samé. :mrgreen: Dává nám i k narozeninám, a dětem při různých příležitostech prošlé potraviny. Ale ještě k tomu všelijaké hnusy, ani před datem spotřeby by to člověk snad nejedl.Staré krámy v původním i nepůvodním obalu dostáváme také. Hračky od Ťamanů, atd.
No my jí vždycky řekneme, že je to prošlé, a že to nechceme. Ona se strašně diví, jak je to možné, vždyť to koupila přece včera. :lol:Ale dává to všem z rodiny, tak za tím nějaký záměr nevidím. :kytka:

Tak tak :lol:. Teď dostal syn od nich od Mikuláše čokoládové figurky made in Polandia, apod… Přitom od všech ostatních dětské sušenky, ovoce, a podobné věci pro svůj věk. Tak už ji chci slušně požádat o Velikonoce, aby místo čokoládových zajíců a sušenek prapodivného původu radši dostal jednu, nebo dvě věci adekvátní jeho věku. Snad se neurazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
28.1.13 09:16
@nestela píše:
Taky bych to neřešila, hodila bych to do koše a hotovo. Přece jí jednou musí ta zásoba prošlých potravin dojít, ne? Nebo to kupuje, roky to skladuje, aby vám to mohla prošlý věnovat? :)
:lol: :lol:

Naše babi měla nekonečné množství prošlých potravin. Dělala kdysi učitelku na ZŠ a děti jí nosily bombošky, čokolády.. A ona to schovávala na pak. :mrgreen:
Za těch 12 let, co jsme tam jezdívaly (pak už umřela), se nestalo, že by nějakou neměla. :lol:
Ale jinak byla moc fajn. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
28.1.13 09:19

Jé tak to v tom nejsi sama :D Přítelova babička mu pokaždé k svátku, narozeninám či při jiné přílěžitosti dává prošlé bonboniéry a podobně.. Neřešíme to-vyhazujem. Není zas tak senilní, aby si toho nevšimla. Navíc občas i to datum trvanlivosti začmárává fixem :zed: Nemá cenu se tím zabývat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 09:26

Zakladatelka: tu marmeládu z minulýho století načnula, asi aby věděla, jestli neuteče :mrgreen:
Jinak dítko máme zatím jedno, maličký, takže mu čokolády atd zatím nedává ale bojím se toho až bude větší :think: Ale jak tak koukám, je nás víc… :|

• Citovat
  • Upravit
711
28.1.13 09:31

Jo to je normálka, kdykoliv jedem za babkou do domova důchodců, tak mi dá igelitku plnou, plesnivých jablek, otevřených mazacích sýrů, nakousnutých cerealních tyčinek, tvdých rohlíků atd. Prostě to co dostávají ke svačině, ona to ochutná a pak mi to dá, protože jí to nechutná. Ještě než nasednu do auta tak to hodím od koše. Jinak tohle dělala i když bydlela s otcem v baráku. Pokaždé to někdě dostala nebo ukradla, fotr to nakousnul a pak to nechtěl tak mi to dala. Jo a vždycky to bylo zalepený tak abych „nepoznala“ že je to načaté. Řeším to tak, že k ní nejezdím (tohle neni jediný důvod), ona je taková celý život co pamatuju. Jako destiletá jsem k narozeninám dostala rozbité hodinky bez pásku, které našla někde v obchodě na zemi. S tím, že si je mám nechat opravit a koupit pásek a mám super dárek :zed: Dřív mě to hrozně mrzelo, myslela jsem, že mě nemá ráda, ale teď už na to se*ru.
Takže pokud můžu poradit, nic si z toho nedělej a vyhazuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová