Babička nám posílá prošlé potraviny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
myšanda26
28.1.13 10:32
@Lu78 píše:
Ano, někteří lidé zůstanou zaseknutí v době, kdy byli mladí, zakládali si svoji rodinu atd. Bída a nedostatek nebyl jen za války, ale ještě cca 10 let po válce. Naše babička (která navíc dětství prožila na Ukrajině vykořisťované v rámci SSSR, to musel být mazec!), taky šetřila, pokud dostala nové vybavení do domácnosti (hrnce, příbory, talíře), schovala to do skříně a dál používala to staré otlučené - prostě pokud se to úplně nerozbije, proč to vyhazovat? Ale nedávala nám nikdy darem vadné nebo prošlé věci, to ne.
Jo a na plíseň nevěří i leckterý mladý člověk (např. můj muž :mrgreen: ) - nechápe, že plíseň není jen na povrchu, ale i uvnitř jídla, i když není vidět.
No a můj bývalý zase chtěl pálit PET v ohníčku na dvorku a tvrdil, že žádné škodliviny v tom dýmu nevidí - co oko nevidí, srdce nebolí - doslova :zed:

Jo jo, taky mi vnucovala dederonové pyžamo, chemlonové kulichy, staré kabáty vážící asi17kg, manželovi obleky a silonové košile po dědoj a nechápala že to fakt nechcem. Co je ale nejhorší, probírala nám popelnici 8o. Dokonce se mi stalo, že jsem dostala nevhodný dárek a šup už byl z popelnice venku. Ona to vždycky nechávala na víku od popelnice, takže návštěva viděla, že jsme dárek od nich vyhodili. Babča holt byla nenapravitelná.

• Citovat
  • Upravit
1449
28.1.13 10:41

Jak muze nekomu projit doma cokolada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 10:50

Škoda že na prostěradle není datum spotřeby, ale dostali jsme na jednolůžku, i když babička ví, že máme manželskou postel. Staré, liché… Pak nedávno pyžamo, říkala jsem jí že takové nenosím, nemám ráda ten styl. Při další návštěvě se mě ptala jestli ho nosím, že je teplé. Dále tepláky, které jsou mi krátké atd atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.13 10:50

Škoda že na prostěradle není datum spotřeby, ale dostali jsme na jednolůžku, i když babička ví, že máme manželskou postel. Staré, liché… Pak nedávno pyžamo, říkala jsem jí že takové nenosím, nemám ráda ten styl. Při další návštěvě se mě ptala jestli ho nosím, že je teplé. Dále tepláky, které jsou mi krátké atd atd…

• Citovat
  • Upravit
48576
28.1.13 10:54

Co já bych za to dala abych ještě měla nějakou babičku či dědečka i s tímhle :,(

Jinak bych to brala a vyhazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.13 10:54

Vzala bych to, poděkovala a vyhodila.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
28.1.13 10:58

No, vzhledem k tomu, že jsem pracovala se seniorama, tak vím, že to dělají.. já s s mojí babičkou nevídám, není zrovna ideál.. Ale je to bohužel naprosto normální a některé už za to ani nemůžou, mají nějakou nemoc a nebo je prostě stáří oblbne.. bohužel… vzít a vyhodit, ona stejně nebude poslouchat co jí řekneš a příště to udělá zas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
28.1.13 11:00
@Muna píše:
že? to u nás fakt nehrozí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
28.1.13 11:00
@Muna píše:

Taky nechápu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
28.1.13 11:04

Prošlé jídlo bych vyhodila. Oblečení bych poslala do diakonie nebo jiné organizace. Látky (stará prostěradla, závěsy) využijí v chráněných dílnách k výrobě prodejních předmětů. Také vím, že někdo ve větších městech dává prošlé jídlo ke kontejnerům, kde si ho najdou bezdomovci. Pokud s tím nechcete mít starosti, tak poděkovat a bez výčitek vyhodit :-)

• Citovat
  • Upravit
7797
28.1.13 11:04

No je čokoláda a čokoláda. Ty polské náhražky, co nám dává snad ani nikdo nejí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
28.1.13 11:05
@Terulisekk píše:
No, vzhledem k tomu, že jsem pracovala se seniorama, tak vím, že to dělají.. já s s mojí babičkou nevídám, není zrovna ideál.. Ale je to bohužel naprosto normální a některé už za to ani nemůžou, mají nějakou nemoc a nebo je prostě stáří oblbne.. bohužel… vzít a vyhodit, ona stejně nebude poslouchat co jí řekneš a příště to udělá zas..

Když s ní bydlíš a nechceš nosit to oblečení co ti věnovala, tak je to dost těžké vyhodit, kor když lustruje popelnice :D. U jídla jsem to zpočátku neřešila, ale ona mi pak vyčítala že to pak hodím do té popelnice :nevim:. Bylo jí přes 80 tak jsme to většinou moc neřešili, jen jsme se naučili říkat, ne děkujeme.

• Citovat
  • Upravit
1284
28.1.13 11:08

Vyhodit to, alespon se bezdomovci pomějou :D taky dostáváme občas něco prošlého, ale třeba čaje, sáčkové polévky, sirupy. Přítel to pak konzumuje v práci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
28.1.13 12:32

Zalozte si kompost, alespon se to vrati do prirody :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.1.13 13:31

´Tyjo, já úplně čučím, jaký kdo dostal „dárek“. to já nikdy nezažila, babičku jsme neznala, a mamka je celkem normální. I když je fakt, že pár měsíců prošlou čokoládu taky neřeším a sním, pokud jí nic není, a to je snadno poznat na první pohled, takže v tom žádný nebezpečí nevidím. Ale jak je něco plesnivý, tak to samozřejmě vyhazuju celý, neokrajuju. Prostě všeho s rozumem. takových diskusí už tu pár bylo, ale dle mě je datum spotřeby pro jistotu hodně podhodnocem, kor u potravin s dlouuhou platností. Ať mi nikdo neříká, že čokoláda co platí 2 roky od výroby, tak po 2 letech je OK, a po 2 letech a pár dnech je nepoživatelná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová