Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Muna píše:
Jak muze nekomu projit doma cokolada
U nás to rozhodně nehrozí
![]()
Jinak prošlý potraviny nedostáváme, ale babi dělá do Orifka a hamotí, takže občas nějáký prošlý dárky vyhazuju - neřeším to, nedělá to schválně. Rekordmana dostala teď dcera - asi deset let prošlou slupovací masku - nic jí nebylo - jak v tom není tuk, tak se asi nemá co zkazit
![]()
Ještě bych pochopila, že tohle babičky prostě „dělají“. Ale proč to dává jen nám, a né ostatním vnoučatům??? Protože mají baráky, a podle ní jim je hej, ale my žijeme v garsonce??? Naše garzonka má větší hodnotu, nebo stejnou hodnotu než baráky těch ostatních. Žijeme ve velkém městě. Ale podle babi jsme asi chudí tak nám „přilepšuje“ těmahle dobrotama.
Před časem nám dala načnutou čokošku, jak jsou jednotlivé kostičky, a byly tam pavučinky a nějaký breberky… no to musela snad vidět ne?
Ale my jsme vlastně ti chudáčci.. ![]()
Být vámi, tak bych jí to asi na místě ukázala, co vám to dává, třeba by jí bylo trapně a příště by si dala pozor. Každopádně bych to domu nebrala nebo někde ještě cestou hledala místo, kam to můžu vyhodit.
@Kamča.dalmatinka píše:
Co já bych za to dala abych ještě měla nějakou babičku či dědečka i s tímhleJinak bych to brala a vyhazovala.
Asi tak, vidím to stejně ![]()
@myšanda26 píše:
Když s ní bydlíš a nechceš nosit to oblečení co ti věnovala, tak je to dost těžké vyhodit, kor když lustruje popelnice. U jídla jsem to zpočátku neřešila, ale ona mi pak vyčítala že to pak hodím do té popelnice
. Bylo jí přes 80 tak jsme to většinou moc neřešili, jen jsme se naučili říkat, ne děkujeme.
páni.. no tak to nezávidím, na to už nejsou žádné rady, bydlet s někým takovým je prostě děs a hrůza.. já nechci ani pomyslet jak skončím já v 80-ti letech.. a jestliže budu do toho blbnout -jen to ne… my se teď trápíme se sousedkou.. je jí 86 let.. furt jezdí autem a vypadá to že každou chvílí někoho srazí.. a jinak je dost zákeřná, takže nechce platit pořádně vodu v bytovce a do společenství.
..
@Anonymní píše:
Ještě bych pochopila, že tohle babičky prostě „dělají“. Ale proč to dává jen nám, a né ostatním vnoučatům??? Protože mají baráky, a podle ní jim je hej, ale my žijeme v garsonce??? Naše garzonka má větší hodnotu, nebo stejnou hodnotu než baráky těch ostatních. Žijeme ve velkém městě. Ale podle babi jsme asi chudí tak nám „přilepšuje“ těmahle dobrotama.Před časem nám dala načnutou čokošku, jak jsou jednotlivé kostičky, a byly tam pavučinky a nějaký breberky… no to musela snad vidět ne?
Ale my jsme vlastně ti chudáčci..
no tak to je dost těžký.. to babičce nevysvětlíte že garsonka ve městě je stejně drahá jak barák na vesnici.. on stačí pronájem ve velkym a malym městě.. 20 km od nás ve větším městě pronájem bytu 2+1 je minimálně 7000 a plus ještě elektrika, voda a společenství.. u nás je to o polovinu méně..:-)
Hele to jsou takove ty lepsi darkove cokolady, co nekde dostanes, ale prijde ti ji skoda snist, tak ji ulozis, pak ji das treba doktorce, ona to ta teticce k narozeninam, ta to da svymu postakovi… proste cirkulujici pamlsky ![]()
Já podobně bojuji s tchýní. Ví, že jsem šest let žila v Paříži a pracovala tam v módním průmyslu, tak mi jako dárky kupuje oblečení od Vietnamců a ještě pro jistotu ve velikosti o dvě čísla větší (co kdybych přibrala). Vím, že je hodná, ale prostě ve 30 a něco letech černé polyesterové kalhoty na gumu neocením
Nic ji neříkám, vezmu, na návštěvu k ní jednou obleču a pak zanesu jednou ročně do azyláku.
@Pudloslava píše:
Hele to jsou takove ty lepsi darkove cokolady, co nekde dostanes, ale prijde ti ji skoda snist, tak ji ulozis, pak ji das treba doktorce, ona to ta teticce k narozeninam, ta to da svymu postakovi… proste cirkulujici pamlsky
Takový čokoládový štafetový kolík ![]()
@Pudloslava píše:
Hele to jsou takove ty lepsi darkove cokolady, co nekde dostanes, ale prijde ti ji skoda snist, tak ji ulozis, pak ji das treba doktorce, ona to ta teticce k narozeninam, ta to da svymu postakovi… proste cirkulujici pamlsky
Moje tchýně jednou dostala svíčku od nějaké kamarádky. Není na svíčky, takže mi jí věnovala. Mně se extra nelíbila, takže jsem ji nabídla mé mamce (jen tak). Mamka si ji vzala a dala jí své kamarádce. A její kamarádka mi jednou přišla blahopřát a HÁDEJTE CO MI PŘINESLA?? Onu svíčku.
Byla nezaměnitelná, nedala se splíst. Musela jsem se strašně smát a kamarádka mamky taky - přiznala, odkud ji má. Měla jsem chuť ji zase dát tchýni. ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
Co já bych za to dala abych ještě měla nějakou babičku či dědečka i s tímhleJinak bych to brala a vyhazovala.
já taky
Tak nam babicka pri minule navsteve chtela nalit na pohar pet a pul roku proslou cokoladovou polevu. Po upozorneni ji schovala spatky do spize, ze ji „potom vyhodi“.
Segra se ptala po mleku do kafe, babicka prinesla trvanlive, osm mesicu prosle. Kdyz ji segra premlouvala, at ho vyleje, odmitla s tim, ze z nej jeste pujdou udelat palacinky.
Cokolady a bonboniery nekolik let prosle dostavame neustale taky.
Ja uz u ni asi deset let nic nepozrela, vse tajne vyhazuju. Nekterym starsim lidem je holt lito cokoliv vyhodit a asi to ani nepochopi… ![]()
Oživuji diskusi a musím říct, že jsem se docela pobavila a zasmála. Alespoň už je mi trochu líp a vidím, že v tom nejsme sami ![]()
Manžel měl nedávno narozeniny a od mých rodičů dostal dárkovou kazetu (putovní) s rumem a kosmetikou. Stylově v igelitce (značně použité) od tuzemáku. Kazeta jen 4,5 roku prošlá. O kvalitě té kosmetiky po těch letech si nechám jen zdát
A rozhodně to není poprvé.
Ještě mají doma zašitou podobnou kazetu od Pivrnce, ta čeká asi manžela o Vánocích ![]()
Mávla bych nad tím rukou, kdyby rodiče neměli na útě několik milionů. I ta nejlevnější bonboniéra by byla 100× lepší.
Ale to už je asi nemoc ![]()
Ja jsem ted od tchyne (ktera to ma od kamosky nebo kolegyne nebo buhvi koho) dostala igelitku obleceni na trilete dite z 80. let (moje se jeste ani nenarodilo), flekate, vytahane, smradlave, v tasce bylo i suche listi
plus prosla detska kosmetika. Tchyne chyba to nebude, ta do te tasky asi ani nekoukala, ale o puvodci „darku“ si myslim svoje a tasku vyhazuju ![]()
@Anonymní píše:
Oživuji diskusi a musím říct, že jsem se docela pobavila a zasmála. Alespoň už je mi trochu líp a vidím, že v tom nejsme sami
Manžel měl nedávno narozeniny a od mých rodičů dostal dárkovou kazetu (putovní) s rumem a kosmetikou. Stylově v igelitce (značně použité) od tuzemáku. Kazeta jen 4,5 roku prošlá. O kvalitě té kosmetiky po těch letech si nechám jen zdátA rozhodně to není poprvé.
Ještě mají doma zašitou podobnou kazetu od Pivrnce, ta čeká asi manžela o VánocíchMávla bych nad tím rukou, kdyby rodiče neměli na útě několik milionů. I ta nejlevnější bonboniéra by byla 100× lepší.
Ale to už je asi nemoc
A budeš to nějak dál řešit? Že by ses rodičů někdy zeptala proč? Jestli jim to bylo líto vyhodit nebo jestli je tvůj manžel pro ně tak bezvýznamný, že jim nestojí za to utratit za něj stovku za neprošlou bonboniéru?
I když možná je lepší to asi neotvírat…ale ty i manžel jste se museli cítit hrozně… ![]()