Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No hlavně nepis nic ty, ale at to napise manzel…byla bys ta nejhorsi, nevdecna apod. hezky zmasíruj chlapa
jinak je mi to líto ![]()
Manžel je dobrej alibista. Jsou to jeho rodiče, měl by to s nimi řešit on. osobně bych to nechala plavat, vynucená pozornost stejně po čse zase ochabne. Třeba je začne vnuk bavit až bude trochu starší ![]()
Nevím stále nato myslím, protože když už se vydíme malý pláče a to děla jen u nich inak je to naprosto pohodové smějící se dítko, a já mám vždy 100 chutí jin na jejich otázku proč prostě říct at se nediví když je skoro nezná jenže se zatím držím dneska je to opět víc než měsíc co ho neviděli ani nezavolali nic
@Anonymní píše:
Ahojky
předem se omlouvám za anonym ale chodí tu známí i budoucí švagrováMáme takový problém S manželem jsme 11 let letos to bude 7 let od svadby a po delší době se nám konečně narodil vytoužený syn. Všichni tchán i tchýně se těšili říkali jak budou vozit a jak se těší no šak to znáte.
Jenže malímu je skoro rok, nezajímá je, nikdy ho nevozili v kočárku nikdy sami nezavolali aby se zeptali jak se má a tak. Mě to strašně mrzí nechci aby mě ho hlídali a tak žádné povinnosti nic jen projevit zájem aspon trochu.
S manželem jsme k niim jezdili aspon na kafe bydlí opravdu blízko 20 minut autem ale nás už to přestalo bavit připadalo mě že se vnucujem. Když jsme so doma domluvili že tam jezdit nebude tak třeba i měsíc se neozvou nic nezeptají se co malý jaké dělá pokroky a tak. Manžel mě dneska řekl at jin to napíšu že mě to štve že je jejich první vnuk nezajímá. Ale já nevím zdá se mě to trapné a ubohé. Ale zase chci aby nás syn věděl že je má. Nevím jsem divná já nebo toho chci prostě moc?
Představ si druhý extrém, že nemůžeš dát malýmu ani najíst bez jejich povolení a že ti do všeho co se týká mimča zasahují. Znám to ze svého okolí. A pak budeš možná ráda, že je to tak, jak to je.
![]()
Třeba začnou fungovat až bude trochu větší, někdy si babička s dědečkem na tak malé mímo netroufnou. Ale že by mohli aspoň zavolat, to by teda mohli. ![]()
Ahoj, taky je mi to líto
. Ale souhlasím s holkama, proč bys jim měla psát ty, když to jsou manželovi rodiče? Ať to vyřeší on, jestli mu to teda není jedno. Páni, když si představím mou tchýni jak je z malýho uprděná, tak to nějak nemůžu pochopit
. By mi ho nejradši sebrala a už nevrátila.
A co tvoji rodiče, ti se zajímají?
@Anonymní píše:
Nevím stále nato myslím, protože když už se vydíme malý pláče a to děla jen u nich inak je to naprosto pohodové smějící se dítko, a já mám vždy 100 chutí jin na jejich otázku proč prostě říct at se nediví když je skoro nezná jenže se zatím držím dneska je to opět víc než měsíc co ho neviděli ani nezavolali nic
tak jim to řekni až se zase někdy potkají, to není urážka, ale fakt, že je nezná. bud jim to docvakne anebo se aspon přestanou divit.
a frekvenci styku s nimi at zatim resi manzel, jsou to jeho rodice
@NikysekR
jo zajímají jenže bydlí 200km daleko a když to sečtu tak našeho syna vidí víc můj otec je z malého unešený jsou spolu neustále venku vyvařuje mu dobroty neustále volají co jejich brouček a chtějí aspon posílat fotky
mama taky volá co a jak a co umí a neumí a kdy dojedem a tak možná proto mě to štve na nich je zase vidět jak by chtěli být blíž
Měsíc kolikrát nevidím ani svoje rodiče, kteří jsou taky 20 min. od nás a nějak to neřeším. Neměj očekávání… a třeba jednou budeš překvapená, jak začnou hlídat, až bude s dítětem větší zábava.
@Anonymní píše:
@NikysekR
jo zajímají jenže bydlí 200km daleko a když to sečtu tak našeho syna vidí víc můj otec je z malého unešený jsou spolu neustále venku vyvařuje mu dobroty neustále volají co jejich brouček a chtějí aspon posílat fotky
mama taky volá co a jak a co umí a neumí a kdy dojedem a tak možná proto mě to štve na nich je zase vidět jak by chtěli být blíž
Tak vidíš, aspoň to
. Mě osobně by mě víc mrzelo, kdyby zájem nejevila moje máma než tchýně. Ale chápu, že tě to štve. Tak zkus počkat, co vyřídí manžel a uvidíš. Třeba se to časem obrátí
.
@zza
Nejsou ty školkový od dcery?
Babičky mají blíž k vnoučátkům od dcery /když mají dceru a syna/.Není to pravidlo, ale znám bohužel hodně takových případů z okolí.
U nás je to teda obráceně - babča preferuje jen děti od strejdy
,ale on byl vždycky tek trochu mazánek
.
Asi budu muset no počkám polknu to a uvidíme co bude dál snad se to změní a pokud ne hold asi to bude jejich škoda
holky dík asi jsem to potřebovala probrat i s někým jiným než s manželem
Mám to podobné, akorát od svých rodičů. Teď skoro po roce projevují zájem, ale mně už to stejně přijde falešné a hlavně malá je taky nezná a řve, máma si myslí, že přijde, popadne ji a holka k ní snad ještě radostně natáhne ruce nebo co
Ale snažím se, chci aby holka měla vztah s babičkou a dědou, mý bývali u babičky snad víc než doma a babičku jsem měla moc ráda. Ale nevím, jestli bych to zvládla se tak snažit, když by šlo o tchána a tchynim spíš ne
Taky myslím, že ty bys to řešit neměla, ale partner.
@Anonymní píše:
Asi budu muset no počkám polknu to a uvidíme co bude dál snad se to změní a pokud ne hold asi to bude jejich škoda
holky dík asi jsem to potřebovala probrat i s někým jiným než s manželem
Ahojky
předem se omlouvám za anonym ale chodí tu známí i budoucí švagrová
Máme takový problém S manželem jsme 11 let letos to bude 7 let od svadby a po delší době se nám konečně narodil vytoužený syn. Všichni tchán i tchýně se těšili říkali jak budou vozit a jak se těší no šak to znáte.
Jenže malímu je skoro rok, nezajímá je, nikdy ho nevozili v kočárku nikdy sami nezavolali aby se zeptali jak se má a tak. Mě to strašně mrzí nechci aby mě ho hlídali a tak žádné povinnosti nic jen projevit zájem aspon trochu.
S manželem jsme k niim jezdili aspon na kafe bydlí opravdu blízko 20 minut autem ale nás už to přestalo bavit připadalo mě že se vnucujem. Když jsme so doma domluvili že tam jezdit nebude tak třeba i měsíc se neozvou nic nezeptají se co malý jaké dělá pokroky a tak. Manžel mě dneska řekl at jin to napíšu že mě to štve že je jejich první vnuk nezajímá. Ale já nevím zdá se mě to trapné a ubohé. Ale zase chci aby nás syn věděl že je má. Nevím jsem divná já nebo toho chci prostě moc?