Očkované děti a těhotenství

118
15.11.10 20:59

očkované děti a těhotenství

Ahoj, dnes na mne moje těhotná kamarádka vybalila takovej divne dotaz…jestli prý dcera-14 m- není po očkování, že by to pro ní, jako pro těhotnou mohlo být nebezpečné…moc mi není jasné, jak by jí to jako mohlo ublížit…!!??Díky za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
15.11.10 21:01

8-o 8-o 8-o tak už dlouho jsem neslyšela takovou ptákovinu 8-o 8-o 8-o :lol: :lol: :lol: :lol:

ale možná jsem jen neznalá, každopádně jsem zvědavá na ostatní reakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.11.10 21:02

No mě se to zdá jako maximální kravina…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 21:04

no mluví se o tom, že není vhodné očkovat prcka vakcínou MMR (živá vakcína - tuším zarděnky? jsou nebezpečné pro plod. Vakcína je živá a existuje snad riziko nakažení těhule zarděnkami - tj. riziko pro miminko)

Je to dost zjednodušeně, jak jse mto pochopila, přesněji nebo víc odborně to nedam

Je vcelku jedno, kolik dítku je, ale jedná se o vakcínu MMR (Priorix, Priorix Tetra, Trivivac)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
15.11.10 21:06

Ja trochu nechapu dotaz, t a dcera je nebo neni naockovana? A jaky to ma vztah k tehotenstvi matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.11.10 21:09

VEVCI-Kamarádku zajímaĺo, zda moje dcera není po očkování, jelikož ona je těhotná…Dcera očkovaná není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 21:09
vevci píše:
Ja trochu nechapu dotaz, t a dcera je nebo neni naockovana? A jaky to ma vztah k tehotenstvi matky?

pochopila jsem to tak, že těhotná kamarádka je chce navštívit a ráda by věděla, zda v posledních dnech nebyli na očkování (pro důvody výš popsané). Že by případně návštěvu posunula na pozdější datum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 21:11
ShayaW píše:
VEVCI-Kamarádku zajímaĺo, zda moje dcera není po očkování, jelikož ona je těhotná…Dcera očkovaná není..

pak je to OK. Pokud by byla očkovaná (např. - návštěva zítra, očkování před týdnem), tak by prostě jen šoupla pro svůj klid termín schůzky/návštěvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.11.10 21:12
vevci píše:
Ja trochu nechapu dotaz, t a dcera je nebo neni naockovana? A jaky to ma vztah k tehotenstvi matky?

Myslím, že je to myšleno tak, že čerstvě naočkované dítě může prodělat zarděnky s mírným průběhem a může být infekční pro ostatní. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 21:12

a odhadovala bych to asi tak - reakce bývá 7-14den po očkování plus pokud je reakce (to osypání, je to jakoby slabej průběh té nemoci - tak nějak to bylo, nevim pesně), tak ještě nějaké dny k dobru, čili odsun dejme tomu o pár (3?) týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.11.10 21:16

GABINKA-A jak dlouho tam to riziko je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
15.11.10 21:25

Ano, myslím, že se jednalo o zarděnky. Já jsem byla kdysi v opačné situaci. Když mi bylo 12, mamka čekala nejmladšího sourozence, a kvůli jejímu těhotenství mé očkování odložili až poté, co se brácha narodil, protože hrozilo, že by se ode mě nakazila, protože sama na ně očkovaná nebyla a ani je neprodělala. Trochu mě překvapuje, že by se kamarádka bála, protože moje generace /tj. roč. 1978 a mladší/ už tutovka na ně očkovaní jsme, takže by měla být sama očkovaná a tudíž by ji to nemělo ohrožovat. :think: Já sama byla těhotná krátce s dvojčaty, když měl Maty druhou dávku Priorixu, a doktorka to neřešila, a to je ta stejná, co mě kdysi kvůli mamčině těhotenství neočkovala (chodím k pediatričce, ke kteřé jsem sama chodila jako dítě - pro vysvětlení), je velmi pečlivá a toto by nezanedbala.

• Citovat
  • Upravit
6545
15.11.10 21:26
ShayaW píše:
GABINKA-A jak dlouho tam to riziko je??

jo tak to netušim, tuhle info jsem se nikde nedočetla (ale ani jsem jí aktivně nehledala) :nevim: Tak pocitově mi to říká, že bych asi dala měsíc od očkování? Ale je to vyloženě pocitově, jinak fakt netušim

A pokud na to očko ale nejdete do schůzky, tak to neřeš :)

/pokud se teda nebojí, že by dítko mohlo někde lapnout zarděnky a že si myslí, že by očkování mohlo vše zachránit, což taky není pravda. Ale tohle se mi zdá jako nepravděpodobná varianta, proč se ptá…spíš sázím na ty obavy z případného přenosu po očkování - pro klid se zeptej, domluvte se. Ač se to zdá jako ptákovina, vyloženě asi neni, tak to neber osobně :) /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 21:30

Betty nevím, jak to je s protilátkama od naočkované matky vůči miminku v břiše (chm, nevim, zda jsem na ně očkovaná byla, jsem 81 a vím, že tohle aspoň „za nás“ patřilo mezi tzv. běžné nemoci - jak se říkalo - fakt nevim, nejsem v tom kovaná:) )

Ale taky je otázka, nakolik je očkování doživotní, do kdy protilátky jsou (mezi náma taky je pak otázka, zda po očkování je dostatečná hladina protilátek)

Každopádně v poslední době sleduji, že i někteří pediatři s ohledem na těhotenství matky dítěte odkládají očkování MMR

Fakt nevim, jen kupuju, jak jsem se dozvěděla/dočetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.11.10 21:36

:roll: Jsem z toho nějak jelen…pořád mi to není nějak jasné…pro tu těhotnou kamarádku, může být naočkované dítě na zarděnky nebezpečné kdykoliv…?Nebo jen, jestli ona není očkovaná na zarděnky?Ale je ročník 72, takže to asi bude… :roll: Prosím vysvětlit polopatě… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí