Váha miminka v bříšku

Anonymní
15.11.10 20:17

Váha miminka v bříšku

zdravím ženský, je to mé první těhotenství 30.týden těhu a měla bych takový menší dotaz. Byla jsem minulý týden na ultrazvuku, nevím jestli to byl ten velký ultrazvuk jak se říká,miminko je v pořádku otočrný hlavičkou dolů, srdíčko ok vše jak má být, jen jsem se chtěla zeptat váha 1600g…to je docela macek nemyslíte??? Vím že lepší bay vážil ví než míň ale co když bude pak porod o to težší :think: co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.11.10 20:24

Tak váha je OK (první holka tu váhu měla taky a při narození měla 3,6kg)

Nicméně…na váhu z UZ se nedá spolehnout, záleží na dr, na tabulce, podle který to počítaj…je to hoooodně orientační a lepší nevědět :) Navíc ke konci ty děti prostě rostou každý jinak…takže některé přibírá maličko, jiné ještě naroste hodně

A navíc - samotná váha neni kritérium toho, jakej bude porod. Maličké miminko se může někdy rodit hůř i dýl než veliké, záleží na mnoha faktorech.

Tak se hoď do klidu a užívej si to, však neboj, mimčo se ven dostane :)

První dítě - 3,6kg - porod 13,5hod od prasknutí vody
Druhé dítě - 4kg - praskli v porodnici - poslali mě rovnou z poradny. Za 2hod od odeslání z poradny hotovo, po píchnutí vody šla hned ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
15.11.10 20:26

Tak náš malej měl v 31.tt 2kg a ve finále měl 4700g :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.10 20:28

Gabinka 1: Tak jo děkuji za odpověď…Jinak koukám taky jsi měla pěkné macky, což je pěkné! :palec: Jen tak dlouhý porod jejiž 13,5 hodiny to si nedovedu představit, tak trochu se toho začínám bát chodím hodně na procházky nevím jak jinak neco dělat ještě ted před porodem abych si to nějak usnadnila :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.10 20:30
Klovasa píše:
Tak náš malej měl v 31.tt 2kg a ve finále měl 4700g :mrgreen:
:mrgreen: No jo to máš skoro 5kg pěknej kus chlapa :palec:
  • Citovat
  • Upravit
871
15.11.10 20:32

Ahoj
já jsem byla v 30+1 na klasickém ultrazvuku u svého gynekologa a mimčo mělo zhruba 1720 g a doktor říkal, že je asi o týden větší. A u porodu by měla být váha kole 3,5 kila. Jenže ty ultrazvuky jsou jen jakýsi odhad. Jsem prvorodička 38+0 a taky zvědavá jak bude probíhat porod.
Myslím, že váha tvého mimíska je normální. Přeji hodně štěstí a pohodový zbytek těhu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
15.11.10 20:32

Zítra mě taky čeká velký UTZ, jsem 30+4tt, tak jsem taky zvědavá, kolik náš mrňousek asi váží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.10 20:35
trace píše:
Ahoj
já jsem byla v 30+1 na klasickém ultrazvuku u svého gynekologa a mimčo mělo zhruba 1720 g a doktor říkal, že je asi o týden větší. A u porodu by měla být váha kole 3,5 kila. Jenže ty ultrazvuky jsou jen jakýsi odhad. Jsem prvorodička 38+0 a taky zvědavá jak bude probíhat porod.
Myslím, že váha tvého mimíska je normální. Přeji hodně štěstí a pohodový zbytek těhu :-)

Jééé, už to budeš mít brzy za sebou, já se nemůžu dočkat!! I já tobě přeji mnoho štěstí a hlavně zdraví tobě i miminku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
871
15.11.10 20:37

Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
estrellita píše:
Zítra mě taky čeká velký UTZ, jsem 30+4tt, tak jsem taky zvědavá, kolik náš mrňousek asi váží :think:

Zdravím, a co budeš mít??? a kdy máš termín já jsem zítra 30+0…

• Citovat
  • Upravit
6545

no nevim, kde mam papíry od mladší, kolik měla kolem 30tt, ale radši nebudu hledat, neb holka byla podle týdnů o 11 dní mladší a myslim ,že ta váha byla zhruba stejná jako u starší podle mS:D Vím jen, že tehdá jsem si u druhého počítala cca přírůstek 200g/týden (nevim ani, kde jsem na to přišla) a váha mi vyšla stejně jako když se narodila:)

Jinak nevim, ale před prvním těhotenstvím jsem četla hromadu „literatury“ a ta pravila, že průměrně trvá první porod kolem 12hod, tak mi to přišlo dost v pohodě :) (a tak jsem nadávala matce, která hysterčila, že to je dlouhý:D )

Ale to dopředu spíš neovlivníš, rychlost navíc ne vždy znamená lepší a pohodovější porod (můj druhý vnímám daleko horší než ten první).

Nestresuj se, buď v pohodě, doporučuju se tim mocnezabývat, zaměřit myšlenky jinam:) Psychika taky udělá hodně moc :) Před (speciálně druhym) porodem jsem dělala psí kusy, abych už porodila, vedlo to jen k mému stresu, fyzickému vyčerpání (pár týdnů jsem měla dost slušné posíčky a vyháněcí pokusy tomu nepřidaly)…pak jsem to vzdala a šlo to :)

Přeju, aby konec byl hlavně pohodovej (a je jedno, jestli malé nebo velké mimi a jestli rychle nebo pomalu, hlavně pohodu :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 20:39

mmch slyšela jsem i o tom, že UZ se sekne průměrně o 0,5kg oběma směry, ale i vím o tom, kdy se sekl o kilo (měla jsem kliku. Mě se plus mínus pár gramů trefil přesně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
15.11.10 20:40
Anonymní píše:
Klovasa píše:
Tak náš malej měl v 31.tt 2kg a ve finále měl 4700g :mrgreen:
:mrgreen: No jo to máš skoro 5kg pěknej kus chlapa :palec:

No jo, žádnej troškař :)Prej to bylo z těhu vitamínů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.11.10 20:42

To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapáka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
15.11.10 20:43
Gabinka1 píše:
mmch slyšela jsem i o tom, že UZ se sekne průměrně o 0,5kg oběma směry, ale i vím o tom, kdy se sekl o kilo (měla jsem kliku. Mě se plus mínus pár gramů trefil přesně)

Jojo můj doktor tvrdil, že bude mít cca 4500g a v porodnici, ještě půl hodinky před porodem tvrdil doktor, že už mu to UTZ nepřečte, že takovej rosah nemá, ale že je rozsah utz do 4200g a podle velikosti, co viděl a nahmatal, tak 4350g a ehjle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí