Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
trace píše:
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapáka
Samozřejmě
ještě den před porodem na kontrole mi doktor do prukazky napsal váha plodu přesahuje možnosti softwaru
Tak me na druhej den ráno rovnou rezervovali, že ten tam nemůže být už ani den ![]()
Gabinka1 píše:
mmch slyšela jsem i o tom, že UZ se sekne průměrně o 0,5kg oběma směry, ale i vím o tom, kdy se sekl o kilo (měla jsem kliku. Mě se plus mínus pár gramů trefil přesně)
Jo o to mi jde aby byl pohodový. Mě každej říká že musím pořád něco dělat, že není dobrý sedět. Dobře no tak zatím ted bydlím u rodičů než s přítelem zařídíme celý byt, takže uklidím a nemám co dělat, na procházky jsem dříve moc nechodila, přítel hodně pracuje a nějak nikdo nemá čas je absolvovat semnou a mě se nechtělo samo, ted jsem se už trochu vzchopila tak chodím sama alespoň na hodinku denně. Už jsem si předpatila i plavaní pro těhotné byla jsem jednou a pak už nešla, našli mi nějaké četné bakterie a to jsem měla tampon nevím jestli to bylo z toho, ale už jsem radši na plavání nešla aby se to nezhoršilo… ![]()
A jak dlouho jsi brala ty těhu vitamíny? Měli by asi zvednout normy, aby se mimčo dalo změřit i když je větší.
Klovasa píše:trace píše:Samozřejmě
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapákaještě den před porodem na kontrole mi doktor do prukazky napsal váha plodu přesahuje možnosti softwaru
Tak me na druhej den ráno rovnou rezervovali, že ten tam nemůže být už ani den
A v jakém týdnu jsi rodila?…Jsme staršně zvědavá
![]()
Anonymní píše:
Jaký si užívala?
Calibrum babyplan a poté calibrum mami a v tom 31.tt mi je utnul ačkoliv mi je sám naordinoval ![]()
jojo, to je v pořádku nesedět a chodit:) V obou případech jsem asi 3 dny předp orodem absolvovala zoo (pravda, u druhého to bylo vcelku „o porod venku“
)
No taky jsme v diskusi měly holku, která doktorům tvrdila, že to dítě je velký. Nevěřili, neměřili. Nechali přenášet. Pak se začalo rodit (už si nevybavuju, zda vyvolávaně). A pořád nic a že to bude velký dítě. Pak chtěli udělat CS, ale dítě se začalo tlačit ven, už bylo moc velký…dítko mělo hnedle 5kg a nebylo to první dítko, o kterým vím s takovou váhou… ![]()
Ale někdo prostě fakt i těch 4,5kg vytlačí líp než např. i 3kg…
Anonymní píše:Klovasa píše:A v jakém týdnu jsi rodila?…Jsme staršně zvědavátrace píše:Samozřejmě
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapákaještě den před porodem na kontrole mi doktor do prukazky napsal váha plodu přesahuje možnosti softwaru
Tak me na druhej den ráno rovnou rezervovali, že ten tam nemůže být už ani den
![]()
Rodila jsem 40+3, a tu poslední noc, co jsem byla doma a veděla, že ráno jdu, tak sem se modlila,abyc mě to nezačalo ![]()
trace píše:
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapáka
Uplne normalne jako kazde jine ditko bych rekla
.
Mala mela 4620g pri narozeni odhad byl 4kg takze ve vaze to nebude
.
A jinak ve 32jsme meli vahu taky okolo 1700g
Tak ty jsem brala taky a pak se mi z nich začalo dělat
, tak jsem je vysadila a brala jen Jodid a magnezko. No asi na tom něco pravdy bude, že po vitamínech se rodí větší miminka.
co se vitamínů týče, tak jsem se zas dozvěděla spíš o Mamavitu, že ten problém měl.
Calibrum jsem brala v obou těhotenstvích.
Spíš než vitamíny na to ale má vliv vcelku genetika (pokud tam neni nějakej problém svýživou miminka nebo naopak např. cukrovka). A u nás to sedělo. Zatímco já měla pod 3kg a brácha 3kg, v manželovo rodině byly děti 3,6 - 3,8 a 4kg…
ahoj, můžu se tě zeptat jak jsi vysoká? Prej hodně záleží na výšce matky. U mně to také vypadá, že bude mimís hodně velký, tak mně zajímá jestli pujdu také rovnou na císař. ![]()
a myslim, že jinak ta teorie s vitamínama snad byla vyvrácena, ale jistá si nejsem (jo vlastně u mladší jsem je brala, ale jen na začátku, pak jsem se na to vydlábla sama, byla jsem líná
)
Jojo s těmi miminky o velké váze je to hlavně jak je velká pánev…Já jí měla hrozně malou…já takovej malej chcípáček…mám 163cm.