Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a dotaz byl původně na Klovasa. Omlouvám se za nedorozumění ![]()
Sit píše:
No já mám právě kamarádku u které předpovídají velké mimi a spíš než šířku pánve pořád řeší její výšku. Nechápeme proč, co má jinak než holka s výškou 178? Kamarádka měří cca 154 cm.
jako je pravda, že co se výšky týče, zaregistrovala jsem cosi o 150cm, ale fakt nepamatuju…
Jinak přibírání těhulky taky nemusí souviset s tím, jak velké miminko bude
Jo a co se týče selhání genetiky - no, musí být výjimky potvrzující pravidlo, ne? ![]()
Já jsem byla v 36tt a máme váhu nějakých 3590, doktor nám řekl, že já jsem vysoká, manžel široký, takže dítě bude velké a hotovo
Tak nevím s jakou váhou mimi vyleze. ![]()
kattkka píše:Klovasa píše:Ja mela 3300g a pritel taky tak nejak.takze zde genetika selhala.Gabinka1 píše:Jojo, to mi říkali v porodnice o té genetice…Já měla 4,40kg a manžel 4,57kg, což se dalo čekat velké miminko
co se vitamínů týče, tak jsem se zas dozvěděla spíš o Mamavitu, že ten problém měl.Calibrum jsem brala v obou těhotenstvích.
Spíš než vitamíny na to ale má vliv vcelku genetika (pokud tam neni nějakej problém svýživou miminka nebo naopak např. cukrovka). A u nás to sedělo. Zatímco já měla pod 3kg a brácha 3kg, v manželovo rodině byly děti 3,6 - 3,8 a 4kg…Ale muj bratr měl tři kg a manželova sestra ani ne ty tři
to se nedá takhle říct já měla 5 200 mamka rodila normálně přes dvacet hodin byla prý celá potrhaná a musel mně dr. vyrážet dýl jí šili než rodila, manžel měl 4 700 a naše dcera 3 660 ikdyž jsem měla břicho na osm kilo
vitamíny jsem brala taky a navíc i hormony dceru mám po IVF přibrala jsem 35 kg
Sit píše:
Já jsem byla v 36tt a máme váhu nějakých 3590, doktor nám řekl, že já jsem vysoká, manžel široký, takže dítě bude velké a hotovoTak nevím s jakou váhou mimi vyleze.
A teď jsi kolik?
U Vojty jsem nevěděla žádné míry, můj dr. tohle neřešil, ani nevím, jetsli ho měřili (asi ne, asi jen kontrolovali orgány atd.). vitamíny jsem nebrala, váha 3810g. přesně tolik, kolik jsem měla při porodu já.. (a to má máma o dobrých 10cm na výšku méně..), manžel byl hodně drobný..
teď ve 32 + 0, 1890g. ani nevím, jetsli je to moc nebo málo… uvidíme, kolik bude mít ve finále. ![]()
taky myslím, že spíš než výška rozhodují vnitřní rozměry pánve, prvně nikoho nezajímaly, teď ano, prý dobré
(se nedivím
).. a pak je důležitý BPD (prostě tvar hlavičky, některá se rodí dobře, některá špatně..)
Ahojky, nedivím se, že maminka byla celá potrhaná.Já to také zažila při svých dvou dětech.První syn se narodil s porodní váhou 4,55 kg a druhý 4,94 kg a byl to děs
.Rodila jsem dva dny a už bych to nechtělůa zažít.Pak třetího chlapečka jsem rodila k vůli velikosti plodu ve 36.týdnu císařem a jeho porodní hmotnost 3,55 kg a nyní čekám čtvrtého a nyní jsem ve 30 týdnu a vážíme již něco přes 2 kg, tak jsem zvědavá jak budeme velcí, ale lékaři mi sdělili, že k vůli velikosti plodu budu opět rodit předčasně, tak jsem zvědavá
.Holky opatrujte se ![]()
Danuli: tak to jsou teda vysoký váhy, máš doma samí pořádný chlapi
a jsi v 30+0 stejně jako já, akorát že můj váží 1600g a tvůj 2kg a to já se bála že má hodně…a kdy máš termín??? A co to bude? Čtvrtý chlapec??? ![]()
Holky tak jsme byli dnes na kontrole, jsem 30+5 a náš chlapeček má 1600g..takže kus chlapa ![]()
tak se taky pochlubím , ale u nás se neví co to je
v 29+4 tt 1580g už se těším na pondělí to jdeme znova tak sem zvědavá jak přibíráme
Jinak estrellita koukala jsem že máme stejný termín porodu
je to první a gratuluji k chlapečkovy
Jéé Romco tak to jsem zvědavá, jestli se nám ty naše prďolky narodí v termínu
…vy teda budete mít překvápko?
já bych to nevydržela, ale u druhého si pohlaví asi taky nenecháme říct ![]()