Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dekuji vsem za reakce. Mym cilem bylo upozornit na to, co se deje a muze stat
Zajimalo me, jaky bude mit tato zprava ohlas - dle ocekavani maly ![]()
El-brno, cely je to na pytel ![]()
dotyka se i porodu doma
Tak to jsme vůbec nevěděla, a dost mě to děsí! Taky si to neumím představit, jak by to dopadlo.....
Kde je nějaké odvolání? Kde stát bere zodpovědnost za poškozené děti?
Neumím si představit, že přijdu k doktorovi a no porstě je to síla
Připomíná mi to 80. léta na základce, taky se nás na nic neptali a myslím, že naši rodiče neměli šanci cokoli ovlivnit. Ale totalita sakra skončila před víc jak dvaceti lety! ![]()
Zajímalo by mě, kolik poslanců vůbec tuší, co přesně podepisují.
Copak nemají děti? Nebo děti v širší rodině?
Lobbing, lobbing, lobbing… ![]()
S návrhem absolutně nesouhlasím. Poškození očkováním se u nás příliš nepřipouští, natož aby se odškodňovalo. ![]()
Neexistuje nějaká petice, kterou by bylo možné podepsat?
no to je masakr! chtělo by to aby nejlépe nějaký právník sestavil dopis, který by si lidi posílali mezi sebou a hromadně jím bombardovali pány poslance a senátory.
ynax píše:
no to je masakr! chtělo by to aby nejlépe nějaký právník sestavil dopis, který by si lidi posílali mezi sebou a hromadně jím bombardovali pány poslance a senátory.
no neco takoveho uz se deje na Maminkach, co se zajimaji o problematiku ockovani, ale poslanci to maji na haku
spis by to chtelo asi nejakou poradnou medializaci
a zamerit se nejen na to ockovani, ale take dalsi body co jsou silene
Nelisa píše:
Připomíná mi to 80. léta na základce, taky se nás na nic neptali a myslím, že naši rodiče neměli šanci cokoli ovlivnit. Ale totalita sakra skončila před víc jak dvaceti lety!![]()
Zajímalo by mě, kolik poslanců vůbec tuší, co přesně podepisují.
Copak nemají děti? Nebo děti v širší rodině?
Lobbing, lobbing, lobbing…S návrhem absolutně nesouhlasím. Poškození očkováním se u nás příliš nepřipouští, natož aby se odškodňovalo.
Neexistuje nějaká petice, kterou by bylo možné podepsat?
nasla jsem toto: http://www.petice-ockovani.euweb.cz/
El-Brno píše:
Já jsem to jen přelítla očima, protože je to fakt dlouhý, takže jsem to možná přehlídla, ale mě teda zaráží ještě jedna věc: když jde o situaci, kdy nemůžu dát souhlas s hospitalizací (třeba pro duševní poruchu nebo vážný zdravotná stav, např. po autonehodě § 38/1), zahajuje se soudní řízení - tak to bylo i dosud (§40/1). Ale nově je tam vloženo, že bez souhlasu zákonného zástupce mohou dítě hospitalizovat i v případě podezření na zanedbávání, týrání apod. (§38/2) To by se mohlo jevit jako super ochrana takového dítěte - ale už tam není napsáno, že má právo na přezkoumání soudem. Každý blázen má právo na soudní řízení, aby nedošlo k zneužití, ale proti tomuto není obrana? Navíc ani není povinnost to nikomu hlásit (§38/5), takže se to rodič asi ani nemusí dozvědět nebo co
Ano, tohle už taky běhá po netu, spolu s jednou poměrně drastickou historkou, kterak v metru pán „zachránil“ holčičku vztekající se na maminku. Dítě pak odvezli, nutili podrobit se vyšetřením, matku ani nevzali do sanitky, vše bez jejío souhlasu. Děs a hrůza se na nás řítí, vážně.
S timhle zakonem samozrejmene nesouhlasim. ![]()
Je v rozporu i s Umluvou o lidskych pravech a biomedicine. Bohuzel, poslancum moc lidska prava nerikaji, svobodna volba taky ne, no a porody musi taky resit po svem, protoze samozrejme vedi, jake to je a co potrebujeme a nepotrebujeme.
Kdo z vas neveri, ze by tenhle zakon mohl projit, tak verte, ze mohl, protoze po vymene X dopisu s mnoha poslanci jsem toho nazoru, ze o cele problematice nic nevedi (napr. si stoji za tim, ze vakciny jsou 100% bezpecne, a neni potreba zrizovat fond na odskodneni obeti ockovani, jako je tomu ve vetsine demokratickych zemi, kde je navic ockovani vesmes dobrovolne - jsme to ale zazracka zeme, ostatni narody by se mely jezdit ockovat sem
), rodic nema mit moznost volby, protoze nase vlada to vsechno vymysli za nas (protoze ona vubec obecne funguje velmi efektivne) a zena rozhodne nemuze v pripade bezproblemoveho tehotenstvi rodit doma s licencovanou (=prislusne vzdelanou) porodni asistentkou, v blizkosti nemocnice, pokud si to sama zada, protoze musime holt rodit hezky jedna vedle druhe, nejlepe v uplne stejne pozici. Jen proto, ze je to jednodussi. A taky proto, ze to tak je pro nas spravne - rekli nasi mili [muzi] pan poslanci. Mudr. Stetina se mi dokonce odvazil napsat, ze by mi v pripade nouze nebyla porodni asistentka schopna ozivit dite. Asi to bere tak, za kazdy, kdo je na pracaku, si obcas odskoci k nejakemu porodu, aby bylo na jidlo.
Vubec zaroven nebere v potaz to, ze rodit doma by se odvazilo jen male procento zen, a typicky tech, ktere uz porod zazily. Mozna by to vedlo ke zlepseni pristupu porodniku a personalu obecne, a to je prece taky spatne, to by jsme toho chtely moc.
At uz ockujete, nebo ne, a tenhle pristup vam vadi, bombardujte poslance a prislusne organy, protoze je doslova za 5 minut 12.
Jo a to ockovani a prohlidky ve skole si taky moc dobre pamatuju, taky tusim, ze to bylo TBC, protoze jsme koukali, jakou ma kdo jizvu, a snad jeste neco dalsiho, ale to uz si nepamatuju. A prohlidky u telocvicen…ve skolni ordinaci. Velmi potupny pocit, ackoliv jsem byla jeste dite, uz si nepamatuju presne, co nam vsechno delali, ale ten pocit citim jeste dnes. ![]()
Muj muz mi rekl, ze jestli to poslanci schvaluji, zbyva uz jen najmout par Rusaku. Jenze ono by to potom chtelo prinejmensim par set.
![]()
Definitiv píše:El-Brno píše:Ano, tohle už taky běhá po netu, spolu s jednou poměrně drastickou historkou, kterak v metru pán „zachránil“ holčičku vztekající se na maminku. Dítě pak odvezli, nutili podrobit se vyšetřením, matku ani nevzali do sanitky, vše bez jejío souhlasu. Děs a hrůza se na nás řítí, vážně.
Já jsem to jen přelítla očima, protože je to fakt dlouhý, takže jsem to možná přehlídla, ale mě teda zaráží ještě jedna věc: když jde o situaci, kdy nemůžu dát souhlas s hospitalizací (třeba pro duševní poruchu nebo vážný zdravotná stav, např. po autonehodě § 38/1), zahajuje se soudní řízení - tak to bylo i dosud (§40/1). Ale nově je tam vloženo, že bez souhlasu zákonného zástupce mohou dítě hospitalizovat i v případě podezření na zanedbávání, týrání apod. (§38/2) To by se mohlo jevit jako super ochrana takového dítěte - ale už tam není napsáno, že má právo na přezkoumání soudem. Každý blázen má právo na soudní řízení, aby nedošlo k zneužití, ale proti tomuto není obrana? Navíc ani není povinnost to nikomu hlásit (§38/5), takže se to rodič asi ani nemusí dozvědět nebo co
A já jsem doufala, že jsem si nějakého paragrafu nevšimla… no, ono tam těch chuťovek asi bude víc než jen očkování, to bych teda taky řešila jinak ![]()
Je mi z toho zle, mám pocit, že se vracíme zpátky, zatímci všechny státy EU jdou dopředu…Co to má sakra znamenat, oni si z nás dělají poslušné ovečky a myslí si, že jim to projde. Sice jsme v „demokratickém“ státě, ale naši poslanci nás chtějí komunisticky donucovat dělat věci tak, jak se pánům nahoře zlíbí…
a bohužel česká mentalita je taková, že si necháme hodně sr…t na hlavy a oni toho hojně využívají. Moc dobře si vzpomínám, že i my jsme byli tak vychováváni - „buď zticha, radši nic neříkej, nebo bude zle“
Ale kde to tedy skončí, kam až zajdou? To se bude opakovat minulost??
![]()
Tenhle zákon projde úplně v pohodě a bez protestů. Poslanci nemají ani šajn o co vlastně jde. Je jim to jedno a jejich jediným cílem je se udržet u korýtka.
Je velmi důležité si uvědomit, že vynucené očkování se nebude týkat pouze dětí, ale i dospělých. Takže vakcíně na prasečí chřipku se už nikdo nevyhne…
Kdo chce podpořte informovanost na FB
http://www.facebook.com/event.php?…
peggy.sl píše:
Tenhle zákon projde úplně v pohodě a bez protestů. Poslanci nemají ani šajn o co vlastně jde. Je jim to jedno a jejich jediným cílem je se udržet u korýtka.Je velmi důležité si uvědomit, že vynucené očkování se nebude týkat pouze dětí, ale i dospělých. Takže vakcíně na prasečí chřipku se už nikdo nevyhne…
A porč je tohle u nás možný?
Jsme opravdu hloupí
byron píše:peggy.sl píše:A porč je tohle u nás možný?
Tenhle zákon projde úplně v pohodě a bez protestů. Poslanci nemají ani šajn o co vlastně jde. Je jim to jedno a jejich jediným cílem je se udržet u korýtka.Je velmi důležité si uvědomit, že vynucené očkování se nebude týkat pouze dětí, ale i dospělých. Takže vakcíně na prasečí chřipku se už nikdo nevyhne…
Jsme opravdu hloupí
Nejsme hloupí, jsme pouze kriticky neinformovaní.
Všude jsou zmiňovány pouze pozitivní informace a negativa žádná. To je hrubě nevyvážené.
I k hloupému ibalginu dostanete běžně příbalový leták, k očkování které velkým způsobem ovlivní imunitní systém nic takového nedostanete.