Očkování bez souhlasu rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5570
12.8.11 22:29

dekuji vsem za reakce. Mym cilem bylo upozornit na to, co se deje a muze stat :think: Zajimalo me, jaky bude mit tato zprava ohlas - dle ocekavani maly :think:

El-brno, cely je to na pytel :zed:
dotyka se i porodu doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
12.8.11 22:32
  • Citovat
  • Upravit
byron
12.8.11 22:45

Tak to jsme vůbec nevěděla, a dost mě to děsí! Taky si to neumím představit, jak by to dopadlo.....
Kde je nějaké odvolání? Kde stát bere zodpovědnost za poškozené děti?
Neumím si představit, že přijdu k doktorovi a no porstě je to síla

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
12.8.11 22:49

Asi jediný co by pomohlo :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
15319
12.8.11 23:02

Připomíná mi to 80. léta na základce, taky se nás na nic neptali a myslím, že naši rodiče neměli šanci cokoli ovlivnit. Ale totalita sakra skončila před víc jak dvaceti lety! :zed:

Zajímalo by mě, kolik poslanců vůbec tuší, co přesně podepisují. :roll: Copak nemají děti? Nebo děti v širší rodině?
Lobbing, lobbing, lobbing… :evil:

S návrhem absolutně nesouhlasím. Poškození očkováním se u nás příliš nepřipouští, natož aby se odškodňovalo. :-?

Neexistuje nějaká petice, kterou by bylo možné podepsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.8.11 23:04

no to je masakr! chtělo by to aby nejlépe nějaký právník sestavil dopis, který by si lidi posílali mezi sebou a hromadně jím bombardovali pány poslance a senátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
12.8.11 23:08
ynax píše:
no to je masakr! chtělo by to aby nejlépe nějaký právník sestavil dopis, který by si lidi posílali mezi sebou a hromadně jím bombardovali pány poslance a senátory.

no neco takoveho uz se deje na Maminkach, co se zajimaji o problematiku ockovani, ale poslanci to maji na haku
spis by to chtelo asi nejakou poradnou medializaci :think: a zamerit se nejen na to ockovani, ale take dalsi body co jsou silene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
12.8.11 23:10
Nelisa píše:
Připomíná mi to 80. léta na základce, taky se nás na nic neptali a myslím, že naši rodiče neměli šanci cokoli ovlivnit. Ale totalita sakra skončila před víc jak dvaceti lety! :zed:

Zajímalo by mě, kolik poslanců vůbec tuší, co přesně podepisují. :roll: Copak nemají děti? Nebo děti v širší rodině?
Lobbing, lobbing, lobbing… :evil:

S návrhem absolutně nesouhlasím. Poškození očkováním se u nás příliš nepřipouští, natož aby se odškodňovalo. :-?

Neexistuje nějaká petice, kterou by bylo možné podepsat?

nasla jsem toto: http://www.petice-ockovani.euweb.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.8.11 23:43
El-Brno píše:
Já jsem to jen přelítla očima, protože je to fakt dlouhý, takže jsem to možná přehlídla, ale mě teda zaráží ještě jedna věc: když jde o situaci, kdy nemůžu dát souhlas s hospitalizací (třeba pro duševní poruchu nebo vážný zdravotná stav, např. po autonehodě § 38/1), zahajuje se soudní řízení - tak to bylo i dosud (§40/1). Ale nově je tam vloženo, že bez souhlasu zákonného zástupce mohou dítě hospitalizovat i v případě podezření na zanedbávání, týrání apod. (§38/2) To by se mohlo jevit jako super ochrana takového dítěte - ale už tam není napsáno, že má právo na přezkoumání soudem. Každý blázen má právo na soudní řízení, aby nedošlo k zneužití, ale proti tomuto není obrana? Navíc ani není povinnost to nikomu hlásit (§38/5), takže se to rodič asi ani nemusí dozvědět nebo co :nevim:

Ano, tohle už taky běhá po netu, spolu s jednou poměrně drastickou historkou, kterak v metru pán „zachránil“ holčičku vztekající se na maminku. Dítě pak odvezli, nutili podrobit se vyšetřením, matku ani nevzali do sanitky, vše bez jejío souhlasu. Děs a hrůza se na nás řítí, vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
13.8.11 02:25

S timhle zakonem samozrejmene nesouhlasim. :cert:

Je v rozporu i s Umluvou o lidskych pravech a biomedicine. Bohuzel, poslancum moc lidska prava nerikaji, svobodna volba taky ne, no a porody musi taky resit po svem, protoze samozrejme vedi, jake to je a co potrebujeme a nepotrebujeme.

Kdo z vas neveri, ze by tenhle zakon mohl projit, tak verte, ze mohl, protoze po vymene X dopisu s mnoha poslanci jsem toho nazoru, ze o cele problematice nic nevedi (napr. si stoji za tim, ze vakciny jsou 100% bezpecne, a neni potreba zrizovat fond na odskodneni obeti ockovani, jako je tomu ve vetsine demokratickych zemi, kde je navic ockovani vesmes dobrovolne - jsme to ale zazracka zeme, ostatni narody by se mely jezdit ockovat sem :roll: ), rodic nema mit moznost volby, protoze nase vlada to vsechno vymysli za nas (protoze ona vubec obecne funguje velmi efektivne) a zena rozhodne nemuze v pripade bezproblemoveho tehotenstvi rodit doma s licencovanou (=prislusne vzdelanou) porodni asistentkou, v blizkosti nemocnice, pokud si to sama zada, protoze musime holt rodit hezky jedna vedle druhe, nejlepe v uplne stejne pozici. Jen proto, ze je to jednodussi. A taky proto, ze to tak je pro nas spravne - rekli nasi mili [muzi] pan poslanci. Mudr. Stetina se mi dokonce odvazil napsat, ze by mi v pripade nouze nebyla porodni asistentka schopna ozivit dite. Asi to bere tak, za kazdy, kdo je na pracaku, si obcas odskoci k nejakemu porodu, aby bylo na jidlo. :nevim: Vubec zaroven nebere v potaz to, ze rodit doma by se odvazilo jen male procento zen, a typicky tech, ktere uz porod zazily. Mozna by to vedlo ke zlepseni pristupu porodniku a personalu obecne, a to je prece taky spatne, to by jsme toho chtely moc.

At uz ockujete, nebo ne, a tenhle pristup vam vadi, bombardujte poslance a prislusne organy, protoze je doslova za 5 minut 12.

Jo a to ockovani a prohlidky ve skole si taky moc dobre pamatuju, taky tusim, ze to bylo TBC, protoze jsme koukali, jakou ma kdo jizvu, a snad jeste neco dalsiho, ale to uz si nepamatuju. A prohlidky u telocvicen…ve skolni ordinaci. Velmi potupny pocit, ackoliv jsem byla jeste dite, uz si nepamatuju presne, co nam vsechno delali, ale ten pocit citim jeste dnes. :roll:

Muj muz mi rekl, ze jestli to poslanci schvaluji, zbyva uz jen najmout par Rusaku. Jenze ono by to potom chtelo prinejmensim par set. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
13.8.11 07:26
Definitiv píše:
El-Brno píše:
Já jsem to jen přelítla očima, protože je to fakt dlouhý, takže jsem to možná přehlídla, ale mě teda zaráží ještě jedna věc: když jde o situaci, kdy nemůžu dát souhlas s hospitalizací (třeba pro duševní poruchu nebo vážný zdravotná stav, např. po autonehodě § 38/1), zahajuje se soudní řízení - tak to bylo i dosud (§40/1). Ale nově je tam vloženo, že bez souhlasu zákonného zástupce mohou dítě hospitalizovat i v případě podezření na zanedbávání, týrání apod. (§38/2) To by se mohlo jevit jako super ochrana takového dítěte - ale už tam není napsáno, že má právo na přezkoumání soudem. Každý blázen má právo na soudní řízení, aby nedošlo k zneužití, ale proti tomuto není obrana? Navíc ani není povinnost to nikomu hlásit (§38/5), takže se to rodič asi ani nemusí dozvědět nebo co :nevim:
Ano, tohle už taky běhá po netu, spolu s jednou poměrně drastickou historkou, kterak v metru pán „zachránil“ holčičku vztekající se na maminku. Dítě pak odvezli, nutili podrobit se vyšetřením, matku ani nevzali do sanitky, vše bez jejío souhlasu. Děs a hrůza se na nás řítí, vážně.

A já jsem doufala, že jsem si nějakého paragrafu nevšimla… no, ono tam těch chuťovek asi bude víc než jen očkování, to bych teda taky řešila jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
13.8.11 11:59

Je mi z toho zle, mám pocit, že se vracíme zpátky, zatímci všechny státy EU jdou dopředu…Co to má sakra znamenat, oni si z nás dělají poslušné ovečky a myslí si, že jim to projde. Sice jsme v „demokratickém“ státě, ale naši poslanci nás chtějí komunisticky donucovat dělat věci tak, jak se pánům nahoře zlíbí…
a bohužel česká mentalita je taková, že si necháme hodně sr…t na hlavy a oni toho hojně využívají. Moc dobře si vzpomínám, že i my jsme byli tak vychováváni - „buď zticha, radši nic neříkej, nebo bude zle“ :zed: Ale kde to tedy skončí, kam až zajdou? To se bude opakovat minulost?? 8-o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.8.11 09:34

Tenhle zákon projde úplně v pohodě a bez protestů. Poslanci nemají ani šajn o co vlastně jde. Je jim to jedno a jejich jediným cílem je se udržet u korýtka.

Je velmi důležité si uvědomit, že vynucené očkování se nebude týkat pouze dětí, ale i dospělých. Takže vakcíně na prasečí chřipku se už nikdo nevyhne…

Kdo chce podpořte informovanost na FB
http://www.facebook.com/event.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
14.8.11 10:00
peggy.sl píše:
Tenhle zákon projde úplně v pohodě a bez protestů. Poslanci nemají ani šajn o co vlastně jde. Je jim to jedno a jejich jediným cílem je se udržet u korýtka.

Je velmi důležité si uvědomit, že vynucené očkování se nebude týkat pouze dětí, ale i dospělých. Takže vakcíně na prasečí chřipku se už nikdo nevyhne…

A porč je tohle u nás možný?
Jsme opravdu hloupí

• Citovat
  • Upravit
20557
14.8.11 10:17
byron píše:
peggy.sl píše:

A porč je tohle u nás možný?
Jsme opravdu hloupí

Nejsme hloupí, jsme pouze kriticky neinformovaní.
Všude jsou zmiňovány pouze pozitivní informace a negativa žádná. To je hrubě nevyvážené.
I k hloupému ibalginu dostanete běžně příbalový leták, k očkování které velkým způsobem ovlivní imunitní systém nic takového nedostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek