Očkování bez teplot

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
11.1.06 09:53

Ahojky, pojišťovna nic dosud nehradí. My jdeme příští týden na očkování obysčejnou vakcínou. Uvidíme, ale rozhodli jsme se tak, protože od známých jsem slyšela dost případů, kdy i po placené vakcíně byly reakce ošklivé. Tak nám držte palečky. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1930
11.1.06 10:00

Gothic a Jandulka - pokud máte první očkování hrazenou vakcínou, další klidně může být Infarixem. Kombinovat se to tedy dá.
Nemohli jsme se rozhodnout, jakou vakcínu, tak jsme se nakonec domuvili s doktorkou, že začneme obyčejnou a podle toho, jak bude reagovat případně další nahradíme Infarixem. Taky nám řekla, že 90% jejich malých pacientů je očkováno hrazenou vakcínou a rekace prý nejsou až tak děsivé. Jsou to prý spíš vyjímky. Tak uvidíme, jak si Vojta povede, čeká nás to za dva týdny…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
11.1.06 16:36

Mě se taky dr vůbec neptal jakou vakcínu chceme, jen řekl, že máme přijít. Z diskusí jsem věděla o té šetrné a tak jsem se ptala na jeno názor a právě mi řekl, to co jsem psala výše. Asi si u něho moc lidí tu šetrnou nekupuje.
Jinak znám právě z okolí, že i po šetrné měly děcka teplotu.
A k tomu hrazení pojišťvnou - mám kamarádku a ta má holčičku s určitou vadou a objednali nejdřív šetrnou a pak se dozvěděli, že existuje podobný typ, nevím jak se jmenuje a když jim jí dr předepíše, tak jim jí pojišťovna díky vadě malé uhradí, tak to zkuste se optat.

A k našemu očkování. Jak jsem psala, byly jsme včera na hrazené VZP a reakce žádná, akorát v 1h v noci malinko kňorala, tak jsem jí změřila a měla trochu teplotu, dostala půlku čípku a dál klidně spinkala. Ráno a po celý dnešek je zase rarach, takže jen v noci trochu teplota tu prospala.

Gothic - postýlku jsem objednala, nakonec jsem se rozhodla pro Hauc Dream Sport je s černou síťkou, odepínací bočnicí. Ta Zekiwa se mi líbila, ale četla jsem, že to zvýšené dno je jenom do 4 měs a bez toho jsem jí nikde nenašla a už jsem to nechtěla objednávat s tím, když to nevyužijeme, je nám skoro 4 měs., takže by to byly peníze navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
11.1.06 17:11

Ahoj, malá měla šetrné vakcíně teplotu 37,6 - po první dávce a malá byla víc ospalá, po druhé ve ok, po třetí teplota 37,3. Jinak žádné jiné reakce.

Gothik - ani mi neříkej, že alergikům a exematikům se tahle vakcína hradí…?!! My jsme ji pěkně celou zaplatili - 1800,– za jednu!

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
11.1.06 17:18

Radulka ako som pisala, tak to neviem na 100% nevydim to ceskych poistovni. Kazdopadne poznam taky pripad.
Ale myslim, ze tam musi byt doporucenie koznej, neurologa, proste odborneho lekara, ze je zvysene riziko pri zatazi normalnou vakcinou. Snad sa ozve nejaka dr. ktora to vie lepsie :-) alebo mamina, co to absolvovala.
Vlasinka-ten Hauk je tiez super a za lepsiu cenu, len u nas som nic ine s ciernou sietkou nezohnala. :-( pacila sa mi aj od chicca nejaka, tiez s ciernou sietkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.1.06 17:20

Radulko, nejspíš taky závisí na stupni toho ekzému. Malá ho měla, tak se jen počkalo o pár dní déle, když to měla klidnější a očkovalo se. A na ekzém to až takovej vliv nemělo (to spíš ta psychika, jak ječela).
Jinak první 3očkování jsme měli Hexavac, ten měl být od letoška hrazený pojiš´tovnou všem dětem, nicméně bylo očkování Hexavacem pozastaveno (jsou na to tady diskuse i článek). Hexavac stál mezi 1400 a 1500,–-. Doočkujeme te´d cca v březnu a to tím Infanrixem Hexa (cca 1800?). Loni na Infanrix Hexa byla akce 2+1zdarma, nicméně to bylo časově omezeno.
Bohužel nevím, jestli ten Infanrix Hexa nahradí to plánované celopološné očkování Hexavacem nebo ne. Každopádně jdem do toho IH, protože já sama mam z injekcí hrůzu a velmi se mi líbí, že holce 3 injekce ušetřim.
Ale jak bylo řečeno, je to věc každého. Jinak jen po druhé dávce měla Bára horečku (nic víc a jen den), ale to bylo tím, že možná byla lehce přistydlá a zuby trošku.
Neumim si ani představit ten kravál, kdyby holka dostala ty injekce 2 najednou. Líbilo se mi i to, e to je víc vakcín v jedné (sice tu kdosi kdysi psal o tom, proč dávat tolik najednou, jenže navíc je tam jen ta obrna, jinak se očkuje většinou najednou kombinace plus žloutenka).
Každopádně se může vyskytnout případ, kdy i po šetrné vakcíně někdo zareaguje nepřiměřeně, ale to je riziko všude nejspíš.
Hlavní, že to plní svoji funkci ,ať již „šetrně či nešetrně“
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
11.1.06 17:30

My už máme s Mariankem po druhém očkování normální vakcínou. Ty dvě injekce se dají zvládnout. Pokaždé mu nožička docela otekla a trochu si poplakal, ale pomohlo mu to chladit studenou vodou. V noci už spinkal krásně. Docela dlouho jsem uvažovala o té šetrné vakcíně, ale nakonec jsem ráda za tu normální. Mamka pracuje v nemocnici a říkala mi, že po té šetrné vakcíně měly děti o dost horší reakce (křeče, otoky). Fakt dost hrůza…to ať ho raději ďobnou 2×.

Jinak přeji hodně štěstí, ať vám to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.1.06 17:56

Tak nam rekla dr., ze pokud bude prvni injekce hrazena, tak se pak da prejit pouze na Infanrix HIB, ne HEXA. My se taky domluvili, ze pockame, co prvni injekce, preci jen je to dost penez.

Jinak, kdo fandite homeopatii, da se pouzit Thuya 9CH 5 granuli rozpustit na plastove lzicce kojenecke vody pred ockovanim a pak Sulfur 9CH totez 48 hodin po ockovani. Vyzkousim to, nam uz to 2× odlozili, jednou kvuli velke reakci na TBC a podruhe kvuli ekzemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
11.1.06 18:06

Ahojky,

Gothic, diky za informace - kamosce o tom urcite reknu. Tak mame po druhem ockovani, malej momentalne spinka. Zatim jsem mu nedala ani ten paralenovy cipek, uvidime, jak to bude s teplotou, ale zatim se mi nezda, ze by mel. Pred ockovanim jsme mu dali homeopatika proti soku a teplote a vypada to, ze zabraly :-) - pri injekci se samozrejme rozplakal, ale za 5 minut uz se rehtal :-)

Jinak jsem se na to ptala doktorky a ta mi rikala, ze setrnou vakcinu doporucuje spis maminkam, ktere maji nejak postizene nebo nedonosene dite a protoze nas kluk je zdrav jako buk, ani ji nenapadlo nam to nabizet. Co se tyce te ceny, domnivala jsem se, ze 1700 Kc stoji vsechny 3 davky, a ona mi rekla, ze pry jen 1 - tzn. pokud bychom ho chteli naockovat komplet, stalo by nas to celkem 3× 1700 Kc - tak nevim.

No kazdopadne, zatim to vypada, ze je to v pohode i s tou hrazenou vakcinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.1.06 20:52

Ahoj,

len chcem pre i510 trochu doplnit info:

obycajna vakcina obsahuje zive oslabene virusy (ci bakterie), na ktore telo reaguje v podobe neziaducich ucinkov castejsie. Imunitna odpoved organizmu na ockovanie je zvycajne silnejsia.

platene vakciny obsahuju tieto virusy umrtvene, preto reakcia byva menej casta, ale imunitna odpoved moze byt slabsia nez v predchadzajucom pripade.

momentalne sa ockuje dvomi platenymi vakcinami: Infanrix Hib (davivy kasel, zaskrt, tetanus, infekcia vyvolana Haemophilos influenzae) alebo Infanrix Hexa (to iste ako predchadzajuce plus obrna a zltacka B). Obycajna vakcina (ta ziva) obsahuje tie iste choroby ako Infanrix Hib. K nim (k nehradenej aj k Inf. Hib) sa este doockovava zvlast obrna (v CR na lyzicke, je to zase zivy oslabeny virus) a zltacka B. Infanrix Hexa ma obrnu nezivu.

Dufam, ze som to napisala aspon trochu prehladne.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
5891
19.1.06 21:41

taky jsem se rozhodla pro Infanrix Hexa, Vitek bude ockovanej den pred Valentynem,toz uvidime,furt nema zhojene raminko po TBC…

Nevite jestli jeste je ta akce 2+1 zdarma, Dr.mi nic nerikala :cry: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí